אורז.....תעזרו לי....

דריהלה

New member
אורז.....תעזרו לי....

מתכון טעים של אורז....בבקשה תעזרו לי.... :( רצוי עם פטריות...ורוטב....למחר בערב... החון תדה מראש

חנהפ

Active member
עם פטריות מיובשות

מטגנים כוס אורז בשמן עד שנהיה קצת שקוף מוסיפים 2 כוסות מים כף אבקת מרק בטעם עוף כפית מלח 1 כוס דחוסה של פטריות שמפיניון מיובשות מרתיחים מכסים ומקטינים את האש מבשלים עד שכל המים נספגים. רוטב? לא נראה לי שצריך לזה, אבל אם את מתעקשת אז תכיני רוטב פטריות (בנאלי, אבל לא יודעת מה עוד יכול להתאים חוץ מרוטב צלי)

מחל

New member
יש לי מתכון לאורז בתנור:למטה פטריות, מעל אורז

ומעל ירקות. כמין פשטידת אורז יוצא יפה ומאוד טעים. אם את רוצה מתכון תכתבי.

מחל

New member
בבקשה: אורז בתנור

2 קופסאות פטריות (קטן) לפזר בתבנית בינונית (אפשר גם אחת) 2 כוסות אורז (שטוף ומסונן) לפזר מעל הפטריות גזר, בצל, קישוא- לגרד גס פלפל אדום, צהוב, ירוק- לפרוס פרוסות דקיקות. לשים את הירקות בקערה ולהוסיף: 2 כפות אבקת מרק עוף ו-2 כפות אבקת מרק פטריות (או 2 כפות רוטב פטריות משקית) לערבב יחד ולפזר באחידות מעל האורז. לשים בקערה 4 כוסות מים+מלח, מעט פלפל (ולטעום) ולשפוך מהצד בזהירות מעל הכל. לקחת חצי כוס שמן ולשפוך באחידות מעל הכל. לאפות בחום בינוני - בין 45 דקות לשעה עד שמשחים יפה. ללא כיסוי. אני ממליצה לאפות בתבנית פיירקס כך רואים כשנגמרים הנוזלים. כשזה חם זה די מתפרק, אבל כשמתקרר אפשר לחתוך קוביות פשטידת אורז יפהפיה. טעים טעים...

shokolate

New member
נצל"ש

אני רוצה להוסיף לאורז צימוקים ושבבי שקדים כמו באולמות של פעם צריך לבשל/לקלות/לטגן או כמו שהם?

אני הייתי מטגנת בצל ומוסיפה

צימוקים שקדים וכל מיני לכמה דקות מטבלת ואת זה שופכת מעל האורז.

shokolate

New member
אבל עם האורז כבר עם בצל

אז לא צריך, נכון? וזה מתאים לאורז מלא, נכון?

לדעתי זה לא סותר. כי זה כמו תבשיל בפני עצמו

שאותו את שמה מעל האורז בהגשה. וכל דבר כמעט שהולך עם אורז לבן הולך עם אורז מלא. זה פשוט הבדל במירקם וכמובן בבריאות.

דריהלה

New member
יקירי, המון תודה :)

בסוף המחשב שלי לא עבד כמה ימים אז נעצלתי לעלטר לבד ויצא לי טוווווב ((:) עשיתי אורז עם כורכום מבושל עם אפונה, גזר מגורד ופקאן (מרוסק לחתיכות קטנות)... על יד הקפצתי בשר בקר חתוך לקוביות קטנות עם בצל ופטריות - הכי פשוט שיש :) אבל חבר שלי אהב מאוד
שוב תודה לכם!

למעלה