אורז!

אורז!

בישלתי "אורז מיקס" שזה תערובת של שלושה סוגי אורז מלא: שחור, אדום ומלא ארוך. בישלתי את זה על בצל סגול מטוגן, כל האורז יצא בגוון סגול כהה. רציתי לדעת אם ככה האורז נראה בסוף הבישול, או שזה בגלל שהשתמשתי בבצל סגול. תודה.
 
../images/Emo207.gifקטניות

רציתי לדעת אילו קטניות נחשבות כגורמות לגזים במע' העיכול ואילו לא. ואם יש משהו לעשות כדי להתגבר על זה. (שמעתי פעם שאכילת גרגירי חומוס עם שמן זית זו למשל דרך התגברות).
 

בציר63

New member
אורז וקטניות

אני משתמש בבצל סגול לסלטים ובלבן לבישול אבל גם אצלי, כשאני משתמש בתערובת אורז, אני מקבל צבע כהה שלדעתי נובע מקליפת האורז החום כהה/שחור. לגבי קטניות, אני משרה אותם במים לפחות ל-12 שעות וקטניות גדולות כמו פול מצרי או שעועית גדולה, ל-24 שעות ולא סבלתי מגזים. כמו כן יש תבלינים שעוזרים לבטל את הגזים ולא סתם המטבח הים תיכוני עושה שימוש מסיבי בכמון בבישול קטניות. גם הקימל עוזר למנוע גזים ויש עוד. פטנט אחר למניעת גזים הוא בישול עם מעט אבקת סודה לשתיה, כפית שטוחה מספיקה לסיר חומוס. למיטב ידיעתי, קטניות קטנות כמו לוביה ועדשים לא גורמות לגזים אבל במידה וכן, השריה של כמה שעות יכולה להספיק.
 
אורז מיקס

שלום ותודה על השאלה אורז מיקס יוצר כהה גם ללא בצל סגול צה צבעו של האורז בתיאבון רני
 

bshuval

New member
האורז השחור הוא האשם

הוא צובע את כל האורז בסגול. אם את רוצה הצגה מרשימה, בשלי אורז מלא חום (ארוך) עם אורז פרא.
 

דנית2007

New member
גם לדעתי האורז מיקס מגעיל

בישלתי והחתולים של השכונה נהנו, כי לא יכולתי להגיש אותו למשפחה בצבע הדוחה.
 

עמרוסית

New member
בשלי כל סוג בנפרד

תגישי בשכבות או ערבוב קל עם ההגשה. יופי של בורום. תבורכו.
 
למעלה