אורחים מהונגריה: הדובוש, הז'רבו והאינדיאנר

Y. Welis

New member
לא חושב שביקרתי, לפחות לא באופן מכוון

פעם בגיל 11, הייתי ב'טעמון' בירוש' עם חבר לכיתה ואביו (אולי זה היה יוסי ריבלין ואביו לייזי, אחיו של רובי, הנשיא הבא).

לא חיבבתי מקומות כאלה אז. העדפתי מסעדות, ובעיקר של חומוס... בהמשך מצאתי מקומות נעימים יותר, אבל הם נסגרו ונפתחו וקשה היום לדעת מי ומה.
 

רוזהלי2

New member
אפונה ירוקה חמודה

כשהייתי ילדה נסעתי עם אמי לקרובים בירושלים.
אמי רצתה שאראה מה זה בית קפה ולקחה אותי לקפה "נאווה" המיתולוגי.
 

יוליקה

Member
מנהל
אנחנו הגענו לארץ ב-1950 היית בת 2.5

לסבתא שלי היו המון חברות ייקיות שאיתן נפגשה
בבתי קפה - תמיד לקחה אותי איתה...

בית קפה מיוחד שאני זוכרת מהילדות היה קפה שניקרא "אופרה"
זה היה בית קפה בבן יהודה בתל אביב...אני קיבלתי גלידה והן שתו קפה...
כמו כן, היינו מבקרות קבועות ברוול שבדיזנגוף...

סבתא שלי נתנה לקונדיטור של רוול את המתכון שלה לעוגה הונגרית מיוחדת
ששנים הוא הכין שם על פי המתכון של סבתא.
 
הבקלווה הראשונה שאכלתי היה בקונדיטוריה "הבר"

הבר היה בתל אביב , לא רחוק מדיזנגוף, היה רומני שהיו לו עוגות משגעות כמו ביבסקו ולבקלווה קרא 'באלוואה' היה בצק עלים מגולגל סביב מילוי אגוזים שקדים טחונים והרבה רוטב דביק יצוק על זה.
 

argamon

Member
ו ו א ו , ז'רבו

איזו נוסטלגיה עשית לי אפונה.
אמא שלי הייתה מומחית ל- ז'רבו. הטעם של הז'רבו עדיין בפה שלי.
>> אגב, בדף שבקישור שלך יש קישור לדף נוסף עם מאכלים הונגריים שמזכירים לי הרבה נוסטלגיה.

>>
אז בואו נלמד להכין עוגת ז'רבו.
ההסבר בשפה הונגרית ברורה ואני בטוח שכולם יבינו את השפה

http://www.youtube.com/watch?v=6BrJ5AOrqls
 

רוזהלי2

New member
קיורטוש

בירושלים היה קיורטוש ונסגר, לא מזמן, לא יודעת למה.
ברשת קיורטוש יש מוצרים טעימים מאד.
 
סליחה ומחילה שאני מתפרץ אז ז'רבו.

ישנן שני סוגי זרבו.
1.על טהרת האגוזים.
2. עם שיכבת פרג.
ביחס לכתבה .כל דמיון למציאות הוא מקרי.

שלכם חבר בפורום תרבות הונגריה.

צ'י
 
את הבישולים והאפיה בבית שלי רק אני עושה.

אשתי ממוצא פולני ולכן היא לא נכנסת למטבח.

צ'י
 
למעלה