אורחים.......

shelycat

New member
אורחים.......

אם נחלק את העולם את העולם באופן שרירותי לשניים נקבל את אלה שלא אוהבים אורחים בהפתעה (בלי הודעה מראש) ואת אלה שיש להם בית פתוח שכל מי שרוצה מגיע. אז איך אתם בעיניין הזה? בעיקר כשההורים/חמים פשוט מתייצבים בדלת בלי להודיע? או שאצלכם זה לא קורה? האם יש הבדל בין חברים שמגיעים ככה סתם למשפחה אצלכם? וכמובן יש את אלו שביתם פתוח אמנם אבל הם לא ידמיינו להגיע בי להודיע ולהפך כאלו שתמיד מגיעים מעכשיו לעכשיו (מתקשרים מהדרך או משהו) אבל אליהם הביתה חס וחלילה שמישהו יגיע בלי להודיע לפחות כמה שעות מראש. איפה אתם בחלוקה הזאת? איך אתם מתמודדים עם אורחים לא קרואים?

kisses

New member
אין לי בעיה עם ההורים שבאים בלי

להודיע; אבל במקרה של חברים חובה להודיע.

יעלי2

New member
אוהבת לארח ומוכנה להתארגן צ´יק צ´אק

אבל לא אוהבת שנופלים עלי. אפילו התרעה קצרה של 1/2 שעה מספיקה לצורך הענין. פשוט כדי שאני אוכל להתעשת, להחליף בגדים, למצוא דברים לארח ולסדר את הבית. בכל זאת הבית בשיגרה הוא בית חי ולא תמיד מסודר טיפ טופ. לגבי החמים. הם מאוד חמים אלינו ולמרות קירבה של כמה רחובות מאיתנו, לא באים בלי להודיע. באופן כללי הם לא מתקילים אותנו, אבל היו פעמים ספורות שהם עברו דרכינו בדרך הביתה מעיסוקים שונים, ואז משך ההתארגנות היה לחוץ. איתם אין לי בעיה כי כל פעם שהם באים יש לי חיוך גדול ושימחה, אבל זה לא אומר שאני רוצה לקבל אותם עם בית לא מסודר. אני להבדיל, כן ספונטנית וכבר קרה שקפצנו לחברים בלי תיאום מוקדם של כה ימים מראש, אבל גם לפחות שעה מראש בתיאום טלפוני. זה בגדול.

fila

New member
שלי זה ממש תלוי........../images/Emo13.gif

אני מאוד אוהבת אורחים אבל לא מכל סוג ואני מאמינה שאם לבן אדם אין טקט אז אני דיי יסבול בנוכחותו... כמו אלו שבאים בשעה ממש מפגרת כמו יום שבת בצהריים כשאנחנו ישנים (רוב הזמן) או באמצע השבוע בשעה מאוחרת כשאני צריכה לקום לעבודה בשש בבוקר ושמעון מתי שהוא באמצע הלילה. אני זוכרת מקרה אחד שממש הוציא אותי מדעתי, זה היה בשבת אחת בחורף התווכחתי עם שמעון בבוקר והחלטתי שאני לא עושה כלום פשוט עושה נקיון יסודי ובאמת ניקיתי את הבית בטירוף! בקיצור בסביבות חמש בערב יצאתי מהמקלחת לבשתי פיג´מה ונרדמתי על הספה בסלון פתאום צלצול בדלת אחותו בעלה ושתי הבנות אח שלו אשתו ושלושה ילדים אח נוסף עם חברה שלו כולם נכנסים בלי להודיע הרצפה עדיין רטובה מהשטיפה, עשו לי צעדים בכל הבית הילדים השתוללו ולכלכו לי את כל הסלון והמטבח ושלא נדבר על שאר הבית... בקיצור זה היה סיוט וכ"כ כעסתי! כמובן שלא אמרתי כלום אבל אח"כ נורא כעסתי על שמעון שאמר שאחותו אמרה ש"אולי נקפוץ" אבל מה לעשות שהיא אף פעם לא באה לבד... אני תמיד בעד שיודיעו לי מראש אם רוצים לבוא לארוחה מושקעת לפחות יום לפני כדי שאוכל להתכונן מבחינת מצרכים.... ומי שבא בלי להודיע ייאלץ להסתפק בעוגה שאני תמיד אופה ובקפה ואם זאת שעת ארוחה הוא יצטרף אלינו או שאני מכינה ארוחה קלה לכולנו...

nikit1

New member
אצלינו זה לא קורה...

אנחנו אף פעם לא נוחתים על אנשים בהפתעה, גם אם זה משפחה וכנ"ל גם אצלינו- אף אחד לא מגיע אלינו בלי להודיע. החמים ניסו פעם-פעמיים כשהם היו בסביבה והתקשרו מהדרך אבל לנו זה לא התאים ומאז הם מגיעים רק אחרי שהוזמנו. אני ממש לא סובלת שנוחתים עליי והחברים והמשפחה יודעים את זה אז...אף אחד לא מנסה.

שמופית

New member
מצטרפת לפולה....

אנחנו לא אוהבים לנחות על אף אחד בהפתעה, ובטח שלא אוהבים שנוחתים עלינו. למזלנו גם החברים שלנו לא במפתיעים... אצלנו, אם אורחים יגיעו בהפתעה, מאוד יכול להיות שלא יהיה חלב או עוגה כי לפעמים אין לנו זמן לקנות ואנחנו נתקעים בלי. מה שכן, פעם היה לי קשר עם בחור שאהב להגיע בהפתעה... ויום אחד, הרבה זמן אחרי שכבר נגמר הקשר בינינו, הוא הגיע בהפתעה ואני בדיוק הייתי בבית עם החבר שלי דאז !! פאדיחות רציניות... (לא נתתי לו להיכנס ודי סילקתי אותו) בקיצור - אני ממש לא בעד הפתעות שכאלו !

אתי@

New member
אני מאוד אוהבת אורחים ומאוד

אוהבת לארח, רק שאני מעדיפה שיודיעו לפני שמגיעים. אפילו רבע שעה או חצי שעה, עדיף מבכלל לא, רק שלא יתפסו אותי עם הפיג´מה
במשפחה של בעלי לא נהוג להודיע. פשוט מגיעים. זה דבר די מעצבן כי זה לא כזה מסובך להרים טלפון, לא?

תוכי

New member
אצלנו זה ממש לא קורה....

חייבים להודיע מראש כי יכולים למצוא בית נטוש שנינו מאוד עסוקים כך שאם רוצים לבוא חייבים לתאם לפחות 4-3 ימים מראש

קרןש

New member
מאוד אוהבים לארח והכי טוב שאפשר

אם האורחים מודיעים לנו כמה שעות לפני, האירוח יהיה עשיר יותר ואם האורחים מודיעים חצי שעה לפני אז מה שיש בבית ותמיד יש משהו במקרר/בארון. חוץ מזה תמיד מודיעים לנו אף אחד לא קופץ פתאום אז אין בעיה והאירוח מכל הלב!!!

jess ועוד

New member
אני תמיד שמחה לקבל אורחים

אפילו אם זו חמותי למרות שאני יודעת שהם לא מהסוג המפתיע

הילית*

New member
אין לנו בעיה עם התראות קצרות

ואפילו אם תפרוץ מלחמה חס וחלילה יש הרבה אוכל בבית (ככה אני צוחקת על בעלולי כשהוא אומר שאין מה לאכול בבית הזה...) אבל, אנשים אף פעם לא באים אלינו בהפתעה גמורה. תמיד מתאמים. אפילו אם זה עניין של חצי שעה.

נופר30

New member
אני אוהבת מאוד לארח

ומאחר ואנחנו גרים במקום מרוחק מעטות הן הפעמים שבהם מתקשרים אלינו מהדרך רוב הזמן זה בהתראה של יום יומיים מראש אבל גם אם באים אלינו "בהפתעה" זה בתיאום של לפחות שעה שעתיים מראש ככה אנחנו וככה החברים שלנו ההורים של שלומי אף פעם לא מפתיעים ( גם כשגרנו רק מעבר לרחוב מהם והייתה תקופה כזאת ) בדרך כלל צריך להזמין אותם ולפעמים הם מתקשרים ושואלים אם הם יכולים להגיע ואנחנו תמיד אבל תמיד אומרים שכן וככה גם עם אמא שלי ואני ? אני רק שיגידו שבאים ועשו אותי שמחים

אופה3

New member
אני שייכת לשני החלקים נראה לי

הבית שלי פתוח לכולם, ובאמת בהתחלה שעברנו , כל העולם ואחותו היו פה גם, כעיקרון אין לי בעיה שאורחים מגיעים, אבל הייתי שמחה אם היו מתקשרים ומודיעים, למשל יום קודם , אם יש לי תכנונים או משהו, לסדר את זה. או לפחות להתקשר בשבת בבוקר ולשאול אם אנחנו בבית. כעיקרון, הבית שלי פתוח, וכל מי שרוצה מוזמן, אבל הייתי שמחה ליותר אירגון,מה גם שעכשיו בתקופת הטיפולים, ממש אבל ממש אין לי סבלנות לאף אחד, ואני לא רוצה לראות אף אחד, אז טוב גם שמי שבא מתקשר, כמו שאני אוהבת, ואז אפשר לתרץ........ כל טוב האופה

Ronnie*

New member
אני מעדיפה שיודיעו מראש...

בעיקר כי הבית בדרך כלל מבולגן ואני לא אוהבת שאנשים באים כשהוא מבולגן... וגם שיהיה זמן להכין משהו... אנחנו לא בשלנים, אבל לפחות להכין עוגה או לקנות קרואסונים. ההורים שלנו לא באים בהפתעה, הם לא גרים כל כך קרוב. לא היה איכפת לי שההורים שלי יבואו, אבל חמותי (האהובה. באמת) עלולה להתחיל לנקות לי את הבית...

אנחנו לא "קופצים" ולא קופצים אלינו.

קצת מבאס. לדעתי זה מעיד על מערכת יחסים חמה ולא פורמלית אם חברים מרשים לעצמם "לקפוץ". כמובן בהתראה קצרה. בד"כ אנחנו ממש קובעים פגישות עם אנשים וכך גם הם איתנו.

אתי@

New member
את צודקת שזה יכול להעיד

על סוג היחסים - אבל לא תמיד. יש לנו כמה חברים שיכולים להתקשר 10 דקות לפני שהם באים ולא בגלל שהם החברים הכי טובים שלנו, אלא בגלל שהם כאלה. לעומתם, יש לנו חברים קרובים שהם אנשים מסודרים כאלה, שחייבים לקבוע כמה שעות מראש, הם פשוט לא ספונטניים, אבל עדיין חברים מאוד קרובים
ככה שהייתי מציעה לך לחשוב על החברים שלכם, ולבדוק עם עצמך לאיזה סוג את יכולה לשייך אותם

אני חושבת שאנחנו די לא ספונטניים

ובעיקר בן זוגי שאף פעם לא רוצה להטריד אף אחד

dorlim

New member
לארח ולהתארח...

אין מצב שאנחנו נופלים על אנשים בלי להודיע לפחות 1/2 שעה מראש וגם אז זה רק לחברים קרובים, משפחה שיודעים שזה אפשרי וגם אז מוודאים שהם בכלל יכולים לקבל אותנו. בכל מצב אחר אנחנו מתאמים הגעה מראש. כך זה גם הפוך, אין מצב שההורים (לא שלי ולא שלו) יגיעו בלי התראה מוקדמת וגם חברים מודיעים לפחות 1/2 שעה, כדי שנספיק לארגן את הבלאגן

למעלה