אורחת - ויש לי שאלה

סיורו

New member
אורחת - ויש לי שאלה

שלום לחברי הפורום המדהים, סיימתי תואר ראשון בעבודה סוציאלית ואני בוחנת אפשרות לעבוד במחלקה אונקולגית בבי"ח במרכז הארץ. אני אשמח לשמוע - האם נעזרתם בעו"ס במהלך הטיפולים/אשפוזים שלכם? אם כן - האם זה תרם לכם? האם פנו אליכם או שאתם ביקשתם להיפגש? אם לא - למה? תודה מראש למי שיהיה מוכן לשתף.

jrb

New member
לא לצערי, לא כל כל איפשרו

לגשת לעוס אלה שנרמז שאפשר לגשת רק לענייני כספים

סיורו

New member
צר לי לשמוע... זה ממש לא אמור להיות

ככה. עו"סית לא נמצאת רק בשביל העניינים המנהלתיים (גם, אבל לא רק). אפשר לשאול מי זה ש'רמז'לך?

לסיורו

מנסיוני בהדסה למשל: בעלי היה מאושפז במחלקה האוקולוגית מעל לשבוע, פנינו לאחות הראשית שתזמין את העו"ס והיא אכן הגיעה יוםלפני השחרור. כנ"ל העו"ס באשפוז יום אונקולוגי (שם מקבלים את הטיפולים) האמת אני לא חושבת שהן זלזלו בנו או משהו שלילי עליהן פשוט מאוד לצערנו המחלה הארורה הפכה למכת מדינה וכל פעם שאני בהדסה אני פוגשת חולים חדשים, העו"ס עמוסות מאוד בעהודה וכנראה לא מוסיפים תקנים. איחולי לתואר ומאחלת לך בהצלחה.

בטח, העו"ס עזרה ועדין עוזרת לי

לכל ענין ודבר, אפילו אם סתם רע לי ובא לי לשוחח עם מישהו - היא שם בשבילי. מקסימה שהיא.

כן ולא

בפעם הראשונה שחליתי הגעתי דרך חולה אחרת במחלקה. במהלך השיחות העו"סית התעקשה שאני בהכחשה ואני אמורה להתמוטט כל רגע. באיזשהו שלב זה התחיל לעצבן אז הפסקתי ללכת אליה. ההתמוטטות אכן הגיעה אבל רק אחרי שלוש שנים. אחר כך כשהגעתי לשיקום של ביטוח לאומי הייתה שם עו"סית מקסימה שליוותה אותי תקופה מאד ארוכה ועזרה לי לסיים את מה שהתחיל.. בפעם השניה כבר שלחו אליי את מנהלת המחלקה הפסיכואונקולוגית.. :)

לי יש שני התנסויות

שאני הייתי בהמטואנקולוגיה , כי היה לי הוצקין וזה מטופל בהמטולוגיה שיחה עם העו"ס רק נתנה לי להבין שזה שהייתי בקבע פתר לי הרבה בעיות ור"מ 2 עשו תמיכה נפשית לכל אורך הדרך . שאחי חלה לאחרונה היא הגיעה לחדרו באשפוז, הבינה את המצב בקשה ממני לצאת ודברה איתו , הוא היה דיי מיואש אחרי השיחה שלה כי הבין שאין לו זכויות סוציאליות בכלל וחבל לבקש , אח שהתמחה באנקולוגיה ישב לדבר איתו ועם אשתו שחזר למחלקה עםן חום גבוה , הוא עזר המון להתמודדות אחרי השיחה עם האח היה ברור להם יותר לאין הם זורמים . בשיחה השניה של העו"ס היה שיפור מעשי מאד, הוא היה מודע והשיחה היתה מאד פוריה , דבר על ההתנהלות של המחלקה על חסך בניירת כתובה , היא רשמה , הסבירה טוב יותר זכויות שלו , השיחה זרמה הרבה יותר טוב ואז בקשה סליחה שהיא ממהרת להסעה .

paranoize

New member
תגובה לעו"ס

אנחנו דווקא נעזרנו בעו"ס, בראש ובראשונה, עוד טרם קבלת התוצאות של הביופסיה בתל השומר, פנתה אלינו עובדת סוציאלית במחלקה הנוירוכירורגית אבל מכיוון שדי מהר עברנו (אבי) להיות מטופל במחלקה האונקולוגית מטבע הדברים שהעו"ס הסוציאלית שמטפלת בנו שייכת למחלקה זו. אני חייבת לציין, שהיום נפגשנו איתה במשך שעה שלמה (אימי ואני) והיא היתה סובלנית מאוד, עזרה בתשובות מאוד, ושמחתי שסוף כל סוף אמא שלי מרגישה חופשי להוציא את כל אשר על ליבה. בתום השיחה היא בהחלט גם נתנה את ההרגשה שבכל רגע שנזדקק היא שם עבורנו. הפגישה אמנם היתה לא קלה לאימי ולי, אך בהחלט יצאנו בתחושה שיש לנו אוזן קשבת. בהצלחה

נתי26

New member
עו"סית מהצד השני של המתרס...

היי לך, גם אני עובדת סוציאלית (כרגע בלימודי התואר השני), אך הפעם הייתי מהצד השני של המתרס. חייבת לציין שהעו"סיות אכן הציעו עזרה, אך במקרה שלי לא חשתי שהן ששות לעזור. ברגע ששמעו שגם אני עו"סית, חשתי מעט רתיעה. ואולי זו בעצם אני שהעברתי להן את התחושה הזו ובגלל זה הן הגיבו כך, לכי תדעי. גם לי לא היה כל כך נעים כי את רוב העו"סיות בבתי החולים הכרתי במסגרת עבודתי. קצת לא נעים לדבר עם "קולגה". המזל שיחק לטובתי בכך שרכשתי חברות רבות במהלך הלימודים לתואר וכך הייתי מוקפת בעו"סית כל הזמן.... :) שיהייה לך הרבה הצלחה!

פנו אליי- ונפגשנו

אמממ הוא היה בנאדם מדהים, עם הרבה רצון לעזור, אבל הוא לא ממש הבין בענייני הביטוח לאומי למשל... ובקשר לעזרה הנפשית הוא לא הבין את הראש שלי, ולהיפך מעט הכביד עלי המבטי רחמים ו"בתחושת החולה" שהוא נתן לי. הוא לא ממש ירד לסוף דעתי וזה כנראה בגלל חוסר הניסיון המובהק שלו.. [הוא חדש שם] ובכך נפרדו דרכינו. ככה שאם תירצי להיכנס "לעסק" תצטרכי מן הסתם להיות בקיאה בהרבה.. בכל מקרה אני ממש לא בא בטענות לעו"ס אצלינו בגלל הרצון הכנה שלו לעזור, זה לבד מחמם את הלב. בהצלחה!

שלום יוני ../images/Emo24.gif

מזמן לא ראיתיך כאן, הכל בסדר?
ושכל הזמן תהיה בריא ותרגיש בריא אתי עמוס

יערית 1

New member
שלום גם לך

לא נעזרתי בעו"ס בכל תקופת הטיפול/אישפוז.
פנתה אלי אך רק על מנת להסדיר ענינים כספיים.
חשבתי לגשת לשוחח איתה אך הרגשתישזה סתם חארטה.
לעומת זאת, דווקא במחלקת השיקום במוסד לביטוח לאומי, יש שם עו"ס מקסימה שעזרה לי המון בהדרכה, יעוץ ותמיכה. לא ביקשתי את עזרתה, פשוט היתה לה גישה אלי והיא הבינה ללבי הרבה יותר מעו"ס בהן (לא) ניתקלתי בדרך...לאחר השיחות הארוכות שניהלתי איתה הבנתי כמה חבל שבמכונים האונקולוגי לא ישבה דמות כמוה אלא אחת שהתעסקה בניירת וביוקרטיה בלבד... עצוב. שאלות נוספות אפשר להפנות אלי במסרים.

למעלה