אורחת לרגע
איך מוצאים מעצב/ת?

שבלול30

New member
אורחת לרגע ../images/Emo39.gif איך מוצאים מעצב/ת?

הי, אני יודעת שהשאלה נשמעת מוזרה... קנינו בית חדש ואנחנו רוצים להעזר במעצב/ת / יועץ/ת אדריכלי/ת. הבנתי שיש רמות שונות של התקשרות: תכנון ראשוני (הזזת קירות/אינסטלציה וחשמל) ותכנון מלא הכולל גם עיצוב תאורה,צבע,ריהוט וכו'. בשלב הזה אנחנו מתעניינים רק בתכנון הראשוני (הבית יהיה מוכן רק עוד שנה וחמישה חודשים, אך עלינו להחליט כבר עכשיו לגבי שינויים). לשאלתי: איך בוחרים מעצבים? על סמך המלצות? זה מאוד סובייקטיבי לפי הטעם האישי... על סמך תיקי עבודות? מה מקובל? מה נהוג? בנוסף - טווחי המחירים הם גדולים מאוד. אשמח אם תוכלו לומר לי מה נחשב מחיר סביר? (מדובר על בית בן 6 חדרים, 170מ"ר בנוי). תודה רבה, וסליחה על ההתפרצות

lank

New member
../images/Emo68.gifקשרים עם מעצב/ת

איך בוחרים מעצב? קודם כל שואלים חברים ומכרים ומקבלים המלצות מאנשים קרובים. עליהם אתם יכולים לסמוך. אחרי שיש רשימה של כמה מעצבים , מתחילים לעשות שיחות טלפון. תמיד ישנה התרשמות ראשונית ואפשר לדעת עם מי מהם קל ונוח יותר לתקשר. באותה הזדמנות מבקשים מאותו מעצב/ת רשימת לקוחות ( מספיק 3 לקוחות מכל מעצב ). ממליצה לפנות ללקוחות ולשוחח עימם על התהליכים , טיב השירות , הידע והיכולות של המעצב. אפשר גם ללכת ולראות במו עיניכם את התוצאות ( מומלץ הרבה יותר מאשר להביט בתמונות... ). מעבר לכך לכל מעצב יש את רמת המחירים שלו ויתכן שיהיו הבדלים בין ההצעות במחיר. אם מדובר על בנייה של קבלן שתסתיים עוד שנה ו-5 , מומלץ לחלק את תהליכי העבודה וכמובן את התשלום. אפשר לבקש הצעה שתהיה מפורטת לפי שלבים וכך תוכלו לבחור עד לאיזה שלב המעצב/ת מלווה אתכם. כרגע חשוב להכין "תוכניות שינויים" , "תוכנית חשמל" ו-"תוכניות מטבח". שלב שני הוא הליווי לבחירת אביזרי הריצוף והחיפוי . בזמן שהבנייה בתהליכים יש לבחור מטבח , ארונות רחצה וכו'. בניות גבס ( הנמכות ונישות ),צבע, תאורה וריהוט - אלו אלמנטים שנכנסים לקראת סוף הפרוייקט. מקווה שהצלחתי להבהיר את הנושא. שיהיה לכם בהצלחה, אתם נכנסים לתקופה של עשייה מהנה והתוצאות יראו בעוד שנה וחצי.

בחירת מעצב\ת

כמעצבת, אני מודעת לקושי בבחירת הפונקציה.האמת, תגובת מנהלת הפורום מאד מפורטת ומדויקת. אם בא לך לשמוע פרטים נוספים, שמי שיפי. 0523-307560

למעלה