אורחת לרגע

אורחת לרגע

שלום, הופניתי לפורום ע"י חברה מפורום אחר שבו אני משתתפת. אני אספר בקצרה את הרקע לבעייתי ואולי מישהו יוכל לעזור לי. לפני כחודש ילדתי בן בריא בלידה רגילה לחלוטין. יומיים אח"כ התחילו לי כאבי בטן וכשהרופאה באה לשחרר אותי אמרה שזה כלום וזה יעבור. השתחררתי ולמחרת אחרי שהכאבים החמירו אושפזתי בבי"ח עם דלקת חריפה ברחם. כמובן שרמת ההמוגלובין שלי הייתה מאוד נמוכה ורצו לתת לי מנת דם (המוגלובין 7.9). מאז עבר כבר חודש, החלמתי כמעט לחלוטין אבל משתמשת בתכשירי ברזל. ירדתי המון במשקל, עקב כך שבמשך 3 שבועות כמעט לא אכלתי כלום והיום אני מרגישה מאוד חלשה ומפורקת גופנית. השאלה שלי היא האם כדאי לי לקחת ויטמינים ואיזה, ומה אני יכולה לעשות ע"מ להתחזק פיזית? תודה רבה פנינה

אורחת יקרה,../images/Emo24.gif

קודם כל מזל טוב
. הריון ולידה הם טראומה לגוף , במשך 9 חודשים הגוף והאנרגיה מתחלקת ל- 2, הלידה עצמה מצריכה מהגוף את כל משאבי האנרגיה שיש לו וכל אישה שיולדת חלשה בצורה זו או אחרת . קל וחומר במצבים שבו הגוף לא יכול להתחיל בהתאוששות ובשיקום האנרגיה אלא צריך להלחם בשארית כוחותיו בדלקת שלא אובחנה כראוי. אין פלא שאת חלשה ומפורקת גופנית - קבלי זאת בהבנה ואהבה. האם את לוקחת מולטי ויטמין כלשהו? אם לא הייתי ממליצה לך לקחת את הפרנטל של סולגר (prenatal) זהו מולטי ויטמין המכיל את כל הויטמינים הדרושים לאם ובדאי ובדאי אם הינך מניקה.כמו כן יש לסולגר תוסף הנקרא DONG QUAI ROOT - זהו צמח סיני ( Angelica sinensis) הידוע בסגולותיו כמחזק רחם ומסייע בהתאוששות אחרי הריון. ברפואה הסינית ישהם פורמולות מעולות לשיקום אחרי לידה ואני ממליצה לך לגשת למטפל שיתאים לך פורמולה שכזו. לעיניין התזונה- לאחר הריון חשוב מאוד לאכול מאוזן - חלבון ( ביצים , בשר בקר, עוף, הודו, דגים ) שומנים ( זרעים, אגוזים, טחינה, אבוקדו, ושמנים כמו שמן זית, חמניות קנולה ןכד) פחממות- רצוי מורכבות כמו לחם אורז פסטה תפוחי אדמה דגנים וקטניות. וגם סיבים תזוניתיים כמו ירקות עם הקליפה , פירות, לחם מחיטה מלאה וסובין. מרקים מאוד מומלצים ואני ממליצה לנשים אחרי לידה ואנמים בגלל להוסיף מולסה למרק - זה מחזק מאוד והיא מקור מצויין למינרלים כגון ברזל, סידן ואשלגן. כל האוכל צריך להיות חמים עד חם ( בשום אופן לא קר !!) ירקות מומלץ להקפיץ או לפחות להוציא מהמקרר שעתיים לפני האכילה. דבר חשוב נוסף בתקופה זו היא שתיה מרובה , רצוי של מים ( ושוב מטמפ´ החדר ומעלה) וניתן להוסיף למים דבש ונענע לחיזוק הגוף. נסי להמנע ממאכלים מתוקים המכילים סוכר לבן, ממאכלים מטוגנים , וקופאין. והכי חשוב נוחי ככל האפשר , אני יודעת שזה קשה כשיש תינוק בבית ( בכור?) אבל נסי להעזר בכל מי שאת יכולה ואם מצבך הכלכלי מאפשר זאת אולי כדאי לקבל עזרה אפילו בתשלום. בדיקור וכמו שכבר ציינתי בצמחי מרפא, ישנם הצלחות רבות עם חולשה שאחר לידה ואני ממליצה בחום על טיפול כמה שיותר מקודם. אשמח לענות על שאלות נוספות, יעל

אוכל טוב, נוני, פרנטל...

אני ממליצה גם ובעיקר לפנות לטיפולים נוספים: עיסוי, שיאצו או רפלקסולוגיה (מה שנתפס אצלך כפינוק) - טיפולי גוף נותנים ל"בשר" שלך אהבה ועוזרים לגוף בהמון רמות... הייתה לך תגובה חריפה ללידה = דלקת קשה ברחם אני ממליצה לשלב טיפול עם אוריאנטציה נפשית יותר שיחות, פרחי באך או הכי טוב: שילוב של שניהם... ניתן למצוא מרפאים שיכולים לשלב את כל מרכיבי הטיפול: הדרכה תזונתית, פרחי באך, טיפול גופני ושיחות רובם נטורופתים, חלקם פשוט למדו כל מיני.... מצאי מרפאה (יש לי תחושה חזקה שכדאי שזו תהיה אישה) שיש לך אמון בה, ותני לה לתמוך בך "כמו אימא", שפכי ה כ ל גם מה שנדמה לך שלא שייך... דם קשור לשמחה - אנמיה, חוסר דם = חוסר שמחה הרחם הוא איבר נתינה, איבר נשי, איבר אימהי דלקת היא כעס ש"התבשל" נקי את האימהות ואת הנשיות שלך מכעסים - יכול להיות שזה בכלל קשור ליחסים של עם אימא שלך
נאוה

למעלה