אורחת מהפורום השכן, עם בקשת

צונמית

New member
אורחת מהפורום השכן, עם בקשת ../images/Emo53.gif

בהחלטה. עובריתי הנחמדת היא ילדונת עם ראש בעננים-יותר נכון בצלעות... שוב... (נכון להיום, שב' 35+5). הריון שלישי, 2 לידות קודמות ואגינליות ללא סיבוכים ובעיות. האפשרויות: 1. לנסות היפוך חיצוני בשב' 37 (עוד 10 ימים) בידיו של פרופ' קופרמינץ (). הוא אומר שננסה משהו "קליל" ולא נתעקש אם לא הולך. כמובן שבאשפוז ותחת תרופה להרפיית הרחם. לטענתו, למרות שיש דיווחים בספרות על סיבוכים כמו היפרדות שיליה, הוא טרם נתקל בסיבוך. ובכל מקרה-העוברית מנוטרת ואנחנו ליד חדר ניתוח. אבל אני מ-פ-ח-ד-ת לסכן אותה. נאמר שמשהו קורה, חלילה. עד שמגיעים לחדר ניתוח, מרדימים אותי ובינתיים הרופא מתרחץ, עד שפותחים ומגיעים לתינוקת-דקות יקרות עלולות ללכת לאיבוד. 2. לקבוע תור לקיסרי אלקטיבי לשב' 38 וחצי. אם הגברת לא תתהפך עד אז (ביננו, מה הסיכוי שזה יקרה?!?!) - ננתח. גם מזה אני מ-פ-ח-ד-ת... מהפרוצדורה עצמה, מההחלמה. הפחד שזה יפגע בהנקה (האחיות בליס מביאות את התינוקת לאמא שנותחה?????). האשפוז הארוך (יש לי 2 ילדים קטנים בבית). זאת רשימה חלקית. בעלי חושב שגם אם יש סיכוי פיצפיצפון לפגיעה בתינוקת, נלך על קיסרי. ואני? לא חושבת, ממילא המוח שלי כמו ספוג, הולכת על ארבע כמו כלב תוך עינטוזי אגן ומסריחה את כל הבית בעשן המוקסה. בנות שהיו במצבי (וכל מי שיכולה לעזור בעצה/הערה/הארה) - אשמח לשמוע מכן! גם בנות שעברו קיסרי מוזמנות להוסיף מניסיונן (טיפים יתקבלו בברכה).

לוטן היתה במצג עכוז והפכו לי אותה

מה ששכנע אותי היה זה שגם ניתוח קיסרי הוא ניתוח מסוכן לכל דבר ומסכן גם את האם וגם את התינוק. שלא לדבר על ההחלמה ועל הסיבוכים שיכולים להיות, כמו אחרי כל ניתוח. זה שזה ניתוח נפוץ לא הופך אותו לפחות רציני ומסוכן. הפרוצדורה שמכינה להיפוך בעצם מכינה אותך ואת כל סביבתך לניתוח, כך שאם קורה משהו מעבירים אותך לחדר ליד ואת כבר בניתוח. אפילו את עירוי הנוזלים שדרוש להרדמה אפידורלית את כבר מקבלת לפני ההיפוך, למקרה שיהיה ניתוח ויצטרכו להרדים מהר. הפרוצדורה עצמה די פשוטה מבחינה מכנית. מנסים מבחוץ לדחוף את העובר ואם הוא תקוע - אז הוא תקוע. שום דבר לא יזיז אותו. במקרה שלי לוטן התהפכה די בקלות ובלידה לא מצאו סיבה מיוחדת לכך שהיתה במצג עכוז. ילדתי וגינלית ואני מרגישה שזה שווה הכל. ומעבר לכך, אם את מחליטה בכל זאת ללדת בקיסרי, אני ממליצה בחום לחכות עד להתפתחות צירים ואז להגיע לבית החולים. מכמה סיבות: שבוע 38 הוא לא שבוע שבו התינוק בשל לחלוטין. למשל, אני נתקלת בבית החולים בקשיים רבים בהנקה של תינוקות שנולדו בשבוע זה, וזה גם מתועד היטב בספרות המקצועית. תני לתינוקת שלך ולגוף שלך להגיע לרגע הנכון בשבילם. אני לא יודעת אם הלידות שלך ארוכות או לא. אבל אפשר לרוץ לבית החולים עם הופעת הציר הראשון. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה!

שכחתי לכתוב שכדאי מאוד לנסות הכל

קודם. היתה המלצה לפני כמה ימים בפורום הנקה על דרך היפוך מאוד מקורית ומצחיקה. אני גרועה בחיפושים, אבל השיטה הזו עבדה למי שכתבה עליה.

חושחושה

New member
היי, אני רק חייבת לציין שילדתי את

שני בני בניתוח קיסרי,הראשון פשוט לא רצה לרדת לתעלת הלידה, ולשני היה לי תור לניתוח מוזמן, כי אני בסיכון גבוה (סכרת) אבל הכי חשוב, הנקתי! הניתוח לא גרם לי לוותר, ויש מיליון ואחת דרכים להניק, גם אחרי ניתוח קיסרי! ואגב, ההחלמה היתה ממש מהירה וללא שום סיבוכים! בהצלחה

sipi1

New member
מסכימה עם כל מלה של שרון

את סיפור הלידה של גלעד שלי, שהיה במצג עכוז ונגמר למרות כל ההיפוכים בקיסרי, תוכלי לקרוא בקישורים כאן בפורום שלנו. מה שתבחרי - שיהיה בהצלחה !

../images/Emo24.gif לא ילדתי בליס אבל כן בקיסרי

אילו הייתי במצבך, הייתי מנסה את ההיפוך החיצוני (לא מכירה את פרופסור קופרמינץ, אבל שמעתי הרבה המלצות בתחום הזה על ד"ר קנטי מ"מאיר" וגם מכירה אותו באופן אישי והוא
). מלבד השיטה הקונבנציונלית, יש שיטות היפוך חיצוני נוספות ברפואה האלטרנטיבית (דיקור למשל). כדאי לך להתעניין כדי שתוכלי לבחור את הטוב ביותר עבורך. אם תמצי את כל האפשרויות ועדיין העוברית תתעקש, גם ניתוח הוא לא אופציה גרועה. ב"מאיר" ברגע שאת יוצאת מחדר ההתאוששות לאחר הניתוח מביאים אלייך את התינוק להנקה.

צונמית

New member
אני יודעת שזה לא פיקניק../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif וגם

שזה דבר אינדיבידואלי, אבל... עד כמה *נורא ורע* ללדת בקיסרי: הניתוח עצמו. ההחלמה. הסיבוכים. הפגיעה בהנקה. הכאבים. שכחתי משהו?
?
?
?

תפי

New member
מוזר

אנחנו במצב דומה ולא דומה. התינוקת שלי באותו מצב ואותו תל"מ, אבל ההבדל הוא שאת בכורי ילדתי בניתוח קיסרי. עד עכשיו התלבטתי כל כך הרבה לגבי הלידה או הניתוח. והתינוקת כנראה בחרה בעצמה. בהריון הקודם עוז גם היה במצב עכוז והצלחתי בעזרת שיטות אלטרנטיביות להפוך אותו: עמידת ידים במים ועמידה על שש ונענוע האגן. הניתוח שלי ממש לא היה נורא ההחלמה הייתה מהירה, בימים הראשונים כואב ללכת ולרדת מהמיטה, אבל זה עובר. היו לי קשיים בהנקה ולא הצלחתי להניק בימים הראשונים, הצלחתי לאחר שיצאתי מבית החולים. בהצלחה

עוד משהו ששכחתי לכתוב בעד לחכות

לצירים, גם אם הולכים על קיסרי, הוא שרופאים טוענים שתינוקות רבים מגיעים למצג עכוז בגלל צירים מוקדמים וגם ההפך, שתחילתם של צירים לפעמים משחררת תינוקות ממצג עכוז. ביום שילדתי הגיעה יולדת עם צירים שהתחילו לפני הקיסרי שקבעה בגלל מצג עכוז. לפני שהכניסו אותה לניתוח עשו US, וגילו שהתינוק התהפך והיא יכולה ללדת וגינלית. לא היתה מאושרת ממנה. אצלי היו צירצורים משבוע 34, בו לוטן התהפכה למצג עכוז. לאחר שהפכו לי אותה, בשבוע 37, הפסיקו הצרצורים עד הצירים של הלידה. כך ששווה לחכות להתפתחות לידה עם צירים לפני שרצים לקיסרי. ושוב - הרבה בהצלחה ושיהיה קל בכל מצב שתבחרי!

צונמית

New member
גם לי קרה משהו דומה... בשבוע 33

היו לי צירים מוקדמים שנבעו מהתייבשות. לאחר 2 ליטר של עירוי הצירים חלפו. זאת הייתה הפעם היחידה שזכיתי "לראות" את העוברית במצג ראש באולטרהסאונד - כמה שעות אח"כ היא חזרה לעכוז (זיהיתי לפי התנועות). למעשה, משבוע 26 ועד היום, היא בעכוז (מלבד אותו אירוע של צירים): אני יודעת כי אני עושה אולטרהסאונד כל שבועיים בגלל סוכרת הריונית (מאוזנת היטב בדיאטה) וגם מרגישה אותה. אולי באמת יגיעו צירים לפני התאריך המיוד לניתוח והיא תתהפך לה?....

לדעתי (הלא מקצועית) זה אומר שני

דברים: להיפוך אצלך יש סיכוי טוב כי העוברית לא קשורה או תקועה בצורה שאינה מאפשרת לה להתהפך, עובדה שהיא התהפכה לבד ולא קרה לה כלום.
הדבר השני הוא שגם אם את מחליטה ללכת על קיסרי, יש סיכוי טוב שתתהפך עם תחילת הצירים ושתמצאי את עצמך בלידה וגינלית. האם באמת חייבים לקבוע תאריך לקיסרי אלקטיבי? אי אפשר פשוט לסכם עם בית החולים שאת מגיעה ישר עם הציר הראשון?

עמית@

New member
ניתוח חירום זה משהו אחר לגמרי מניתו

יזום.. ההחלמה קשה הרבה יותר (חותכים מהר, ולא מפרידים כל שכבה בנפרד) ניתוח ככל ניתוח, כדי שיתבצע בנחת ובתשומת לב, ולא בלחץ.

אבל אם מסכמים על אלקטיבי ורק לא

מסכמים תאריך אלא שהיולדת מגיעה ממש בתחילת הצירים, זה עדיין מוגדר כקיסרי חירום? ומה קורה עם קיסריות שנכנסות ללידה עם צירים לפני שהגיע תאריך הניתוח? הן גם נכנסות לניתוח חירום? אם כן, אני לוקחת את מילותי בחזרה. פשוט הבנתי שאפשר גם לקבוע כזה דבר, קצת יותר גמיש מבחינת תאריכים.

עמית@

New member
לא מחייב, אבל מהרגע שיש צירים

אפקטיביים אנחנו על זמן שאול, ואולי גם רחם עם צירים יותר קשה לנתח מרחם "רגוע"..

צונמית

New member
אני לא בטוחה שכדאי לי לחכות לצירים,

כי: 1. אני רוצה שהרופא שלי ינתח אותי. אם בדיוק באותו הרגע הוא באירוע משפחתי, נגיד. עד שהוא יגיע אלי... 2. גם אני סבורה שיותר קל לנתח כשהכול "רגוע" (בקשר לחתך ברחם, אני חושבת שנותנים משהו להרפיה ולא "חותכים על צירים" לא?) 3. אצלי הלידות היו זריזות למדי: לידה ראשונה- שבוע 35+5. ירידת מים בלי צירים ובלי פתיחה. התפתחו צירים ספונטניים ותוך 7 שעות מרגע ירידת המים, הילדון היה בחוץ. לידה שניה- שבוע 38+5. צירים. הגעתי עם פתיחה של 4. תוך 3 שעות הילדונת היתה בחוץ. אז מה עכשיו? שעה? משום מה נדמה לי שלא כדאי לחכות...

עמית@

New member
בהחלט.. ומה אני אגיד?

לידה ראשונה, מ- 3 פתיחה ל- 10 בעשר דקות ולידה בעוד עשר נוספות.. לידה שנייה - יותר מהר, אבל קיסרי חירום (חירום ממש) בגלל עכוז.

ברור שאת צודקת.

אגב, לפי מה שאת כותבת, אם תקבעי ניתוח אלקטיבי לשבוע 38.5, כמו שכתבת, את עלולה להגיע עם צירים לניתוח.

צונמית

New member
נכון, אבל הרופא מעדיף ככה בגלל

הסוכרת, שאז ייתכן גם בשבוע 37 ריאות לא בשלות. אז קובעים ל38+3 ומקווים לטוב...

עמית@

New member
דורון היתה בעכוז ונולדה בניתוח.

מאוד מאוד רציתי: א. ללדת ב. להפוך אותה אף אחד מהשניים לא קרה (היפוך היה אסור כי ממילא היו לי צירים וילדתי פגה ולידת עכוז לא עושים בליס) הניתוח היה די נורא, אחרי שבוע הרגשתי שוב כמו בנאדם, אבל הימים הראשונים היו ממש זוועה, הטיפ הכי טוב הוא לא לשכב, אלא לקום וללכת כמה שיותר, זה כואב נורא, אבל עוזר.

1אורניתה

New member
כבר המלצתי לך בעבר לא?

היפוך הומיאופתי,בקרוב תהיה על זה גם כתבה בלאישה,אם את רוצה פרטים פני אלי במסר,יש לי חומר לשלוח לך.

למעלה