אורחת סתיו - סיכום

asafyigal

New member
אורחת סתיו - סיכום

מתנצל מראש על איכות התמונות, חלקן נלקחו אחרי כמויות גדולות של יין
מתכונים מדוייקים יינתנו לפי דרישה.
 

asafyigal

New member
מנה ראשונה - סקאלופס בקרם דלעת

הרעיון לקוח ממסעדה ששמה trio ונמצאת בשיקגו. המטרה במנה זו היא לשלב ריח של תפוזים כאשליה של טעם במנה ולתת למוח להשלים את הטעמים.
 

asafyigal

New member
מניחים מעליה צלחת עם הסקאלופ והקרם

דלעת וממלאים את הקערה התחתונה במיים רותחים המיים הרותחים משחררים את הריח של התפוז שנותן אשליה של טעם תפוז במנה.
 

asafyigal

New member
מתכון

וסליחה שאין כמויות מדוייקות - בפעם הבאה אני אשקול קרם דלעת: 500 גרם דלעת אופים בתנור עם מעט שמן זיית טימין, מלח ופלפל לבן, מכוסה בניר כסף עד שמתרכך. מועכים את הדלעת ומעבירים דרך נפה מערבבים עם שמנת עד שמתקבל מרקם קרמי. טועמים ומתקנים את התיבול עם מלח ופלפל לבן הגשה: מטגנים את הסקאלופס בחמאה עד שמוכנים מסדרים קליפה מחצי תפוז בכל קערה, מניחים מעליה צלוחית ובה קרם דלעת וסקאלופס שופכים מיים רותחים לקערה התחתונה ומגישים מייד.
 

asafyigal

New member
מתכון

מרק: כמות שווה של שורש סלרי וגבעולי סלרי (אני השתמשתי בכ 300 גרם מכל אחד)מבושלים בציר ירקות טוחנים את המרק ומעבירים דרך נפה מוסיפים שמנת וציר ירקות לקבלת המרקם הרצוי טועמים ומתקנים עם מלח ופלפל. פירה: מבשלים שורש סלרי (אני השתמשתי בכ 300 גרם) בחלב עד שמתרכך מסננים מהחלב (שומרים אותו בצד) ומועכים לפירה מעבירים דרך נפה ומוסיפים מהחלב שבושל בו על שמתקבל מרקם של פירה דליל. מוסיפים שתי כפות דבש מלח ופלפל לבן ומשאירים חם. תפוחי עץ: אני השתמשתי בגראני סמיט - חותכים לקוביות קטנות ושומרים במיץ לימון ומעט מיים. הגשה: מסדרים פירה במרכז כל צלחת מוזגים מרק מסביב. שוטפים את התפוחים מהמיץ, מייבשים ומסדרים מעל הפירה
 

asafyigal

New member
מתכון

ארנבת: 4 שוקי ארנבת 500 מ"ל ציר ירקות 2 שיני שום כתושות 2 ענפי טימין 1 לימון חתוך לרבעים 6 שאלוט פרוסים ומוזהבים 100 מ"ל רסק עגבניות שמים את הארנבת במשרה שמכינים מכל החומרים למשך 3 שעות (בקירור) קוסקוס: 60 גרם קוסקוס 60 מ"ל שמן זיית 1 שן שום קטנה כתושה 250 מ"ל מיים מלח קליפה מחצי לימון מרתיחים את המיים והמלח, מערבבים את הקוסקוס עם כל שאר החומרים ומוסיפים את המיים הרותחים, מכסים במגבת ל 15 דקות, מפוררים בעזרת מזלג ומוציאים את קליפת הלימון. הגשה: מוציאים את הארנבת מהמשרה, מנגבים היטב, מקמחים ומטגנים כ 4 דקות מכל צד מכניסים לתנור בחום של 180 מעלות ל 30 דקות (אני שמתי 20 דקות + 20 דקות מכוסה בניר אלומיניום) מסננים את המשרה ומצמצמים עד שמגיע למרקם של רוטב. מגישים עם קוסקוס ואספרגוס חלוט.
 

asafyigal

New member
מנת גבינה

של תומאס קלר גבינת עיזים חצי בשלה עם אפר על סלק ורוטב של מיץ סלק מצומצם אני בחרתי בגבינה שנקראת truffe de valensole אבל כל גבינה כל עוד היא מעט בשלה תתאים
 

asafyigal

New member
מתכון

סלק: אופים בתנור בתוך ניר כסף עם מעט שמן זיית עד שמתרכך (בערך שעה) מוציאים קולפים ופורסים (במתכון המקורי ההגשה היא על ידי שתי פרוסות של סלק צהוב ובינהן מקלות של סלק אדום. רוטב סלק מצמצמים כוס מיץ סלק, כשמתחילות להיות בועות גדולות מוסיפים כפית חומץ יין אדום ומצמצמים על שמגיע למרקם של רוטב - חשוב להיזהר בצימצום מאחר ובסלק יש הרבה סוכר. מה שיכול להיראות כמו רוטב יהיה קרמל דביק כשיתקרר.
 

asafyigal

New member
קינוח

דום שוקולד וערמונים ממולא בגנאש גנדויה ומצופה בגנאש שוקולד ואגוזי לוז - הוגש עם גלידת פיסטוק.
 

wan

New member
מעורר השראה../images/Emo140.gifאפשר בבקשה

מתכונים לכל המנות פרט למנת הגבינה(לא אוהבת גבינת עזים) השאר מאד מעניין אותי. ובטוחה שגם אתת השאר. תודה מראש. ויום נפלא
 

asafyigal

New member
צרפתי מתכונים

עוד חייב מתכון לקינוח בחירת המנות: כמה שיותר פשוט. אם יש לך הארות הערות או שאלות אני אשמח לשמוע וללמוד
 
למעלה