אורחת עם שאלה

הילהל

New member
אורחת עם שאלה

אני ממש לא מוצאת את מי לשאול, אולי תוכלו לענות לי: חמותי חולת סרטן במצב קשה. היא סיימה בסוף השבוע שעבר סבב טיפול כימותרפי. היא רוצה לבוא לביקור שישישבת לראות את הנכד. הבעיה שהנכד (הבן שלי) חולה (משהו שמלב את כל מערכת אף-אוזן-גרון והוא מאוד משתעל ומתעטש) ואנחנו לא יודעים האם הכימותרפיה לא גורמת לחמותי להיות יותר רגישה למחלות? האם זה לא פוגע במערכת החיסונית שלה (שמעולם לא הייתה חזקה)? אנחנו רוצים שתגיע ותהנה עם הנכד, אבל לא במחיר של סיכון בריאותה. לה אין כוחות לשאול בביה"ח (היא נהנית מהחופש שיש לה מטיפולים כרגע) והרופאה של הבן שלי לא ידעה לענות. מישהו כאן מבין בזה?

אחשל

New member
פגיעה במערכת החיסונית

שלום אורחת, בלי יומרות מקצועיות
, למיטב ידיעתי ונסיוני, כימותרפיה גורמת לירידה בחסינות הגוף לזיהומים שונים, ורצוי לשמור מרחק מאנשים חולים, אפילו אם זה רק הצטננות קלה... אני, למשל, חטפתי דלקת ריאות חריפה 3 ימים אחרי סיום הקורס הראשון שלי, וכמעט מתתי ממנה...שבועיים אשפוז עם אנטיביוטיקה בעירוי... אני מציע שתתיעצו ישירות עם הרופאים שמטפלים בסבתא, ותשאלו לדעתם. בריאות ואריכות ימים
ניר

הילהל

New member
תודה על התגובה המהירה

הבעיה שלי היא שלה אין כוחות להתייעץ ולי אין ממש עם מי להתייעץ. אבל אני אזהיר אותה - עדיף שתמתין עוד שבוע ותגיע בלי חשש. אם יש כאן עוד אנשים עם ניסיון - אודה לכם על תגובות.

מלמלה

New member
הי הילהל

גם למיטב ידיעתי טיפול כימוטרפי פוגע במערכת החיסון וגם אם היא מאוד רוצה לראות את הנכד זה לא כדאי.... אולי תסעו אליה לכמה דקות וככה גם היא תראה אותו וגם היא לא תצטרך לנסוע אליכם (לפי דעתי גם מאוד עייפים בתקופה הזו) חוץ מזה את יכולה לשאול אותה ולהביע את דאגתך אליה

הילהל

New member
יש בעיית מרחק

הם בירושלים אנחנו בבאר שבע. לנסוע לכמה דקות זה לא אופציה. ולנסוע עד י"ם עם פעוט לא לחלוטין בריא ושונא נסיעות - גם לא אופציה. נראה לי שאומר לה שהרופאה של יונתן אמרה שזה סיכון לא כדאי (אינטרנט לא אומר לה כלום, מדובר באישה מבוגרת) ואציע לדחות בשבוע. כשהם מגיעים אנחנו מסדרים להם אכסניה טובה - והיא ממש רוצה לבוא. כנראה שזה שווה לה את העייפות.

אצלנו במכון בפירוש היה שלט שהזהיר

מבקרים או מלוים שיש להם שפעת או צננת או משהו כזה -לא להכנס למכון, מחשש לגרימת זיהומים ומחלות נוספות אצל המטופלים. זה עונה לך על השאלה.

sagieh

New member
סכנות לאחר טיפול כימוטרפי

שלום לך איני בא לחדש אף אחד מהעונים לפני אך מספר דברים שכדאי לזכור.לדעת אני מסוגל לחלוטין להבין את רצון חמותך לראות את הפעוט לאחר הטיפולים אבל- לאחר טיפולים כימיים קיימת ירידה דרסטית באופן ההתגוננות של גוף המטופל לזיהומים לכן- לא רצויי להביא בקרבתה אנשים שכרגע סובלים מבעיות הנדרמות ע"י חידקים או וירסים כדאי לחקות עד שרמות המע' הלבנה שלה תתאושש עדיף לחקות ולא להסתכן לפעמים ברגע אחד של אושר ניתן להרוס חיים שלמים בהצלחה

למעלה