אורחת פה. אשמח לקבל תגובות

חןYA

New member
אורחת פה. אשמח לקבל תגובות

ובכן , אני לא הורה לתינוק. מה שכן ,לאחי יש בן מקסים דרך אגב והוא בן 5 חודשים . זה הבן הבכור שלמם. להורים מאוד קשה כי יש שיבוש אצלו בזמנים. בלילה הוא בקושי ישו ומתעורר בצחות, הוא מקבל אוכל או שתיה כ-200 CC ואז הוא נרגע לשעתיים וקם שוב.לעומת זאת ביום הוא יכול לישון אפילו 7 שעות ברצף. ברור שצריך לסדר לו זה .השאלה שלי היא איך???????? האם לא צריך לדאוג לכלכלה יותר משביעה במהלך היום שאז הוא יונק או שותה מטרנה. ההורים בהתמוטטות האם קרה למי מכם או למישהו שהוא מכיר? מה הייתם מציעים להם לעשות? האם כדאי להוסיף לארוחה שלו: פרות וירקות על מנת שישבע? אני לא מומחית ולא מתיימרת להיות כזאת אבל היצעתי להם שאולי יהיה כדאי שבמהלך הלילה לא יאכילו אותו בכלל אז יהיה להם לילה או שניים קשים מה דעתכם?

ornit_band

New member
לדעתי כדאי להעיר אותו ביום, שיאכל.

לא נתתי לאופיר לישון יותר מ 3 שעות ביום (לפעמים חרגנו לכוון 4). עכשיו הוא ישן לפחות 6 שעות רצוף - בלילה. אמנם הוא בן 3 חודשים אבל זה נראה לי נכוןגם לתינוק גדול יותר. בהצלחה לאחיך! ותזמיני אותו להצטרף אלינו... חג שמח,

mikihc

New member
סדר זמנים לתינוק

היי חן, מה שהייתי עושה זה לדאוג יום אחד להחזיק אותו ער במשך חמש השעות שלפני השכבת הלילה, להפעיל אותו טוב, לעשות לו אמבטיה להאכיל אותו בארוחה מלאה (יש כאלו שנוטים להוסיף קורנפלור לארוחת הערב,כדי להפוך את הארוחה ל"כבדה" יותר, אבל אני אף פעם לא עשיתי זאת) ולהכניס אותו למיטה. את האכלת הלילה צריך לעשות באוירה "לילית", עם אור נמוך, בשקט - ולתת לילד תחושת לילה. ככל שיתמידו בכך ויצרו שגרת "לילה" כך יהיה לילד קל יותר ללכת לישון ולעבור לילה רצוף בשינה. לעומת זאת ביום - כשהילד שוכב לישון - לא להחשיך את החדר, להמשיך לפעול כרגיל בבית ולא לפחד שהרעש יעיר אותו - כך שהילד ילמד את ההבדל בין שנת לילה לשנת יום. ביי, מיקי

ברור שלסדר את השעות שלו

צריך להעיר אותו במשך היום לתת לו לישון שעה וחצי שעתיים לא יותר לשחק איתו להכניס אותו לסדר יום של משחק שנת צהרים ארוחות בשעות קבועות פחות או יותר מקלחת אוכל ושינה...

twiti

New member
שגרה, והבדל ברור בין יום ולילה

כמו שכתבו כאן כבר, לא לתת לו לישון יותר משלוש שעות רצוף במשך היום. ביום שהוא ישן לא לשמור על שקט טוטאלי אלא שישמע את רעשי הסביבה. כל ערב פחות או יותר בשעה קבועה לעשות טקס לילה טוב אמבטיה, פיג'מה, (אנחנו באופן אישי גם אומרים לילה טוב לכל מיני דברים בחדר שלו) לאכול ולישון. בלילה חשוך יותר, מדברים בשקט ובטח לא מדליקים את האור ומשחקים. גיא בן 4 חודשים והתחלנו שגרה כזאת כבר בגיל חודשיים וחצי. זה בטח יקח קצת זמן אבל ברגע שהוא יבין את ההבדלים אני מניחה שהדברים יסתדרו. דרך אגב - מבנות אחרות אני מבינה ששינוי בארוחות כגון הוספת קורנפלור למשל לאו דווקא משנה את דפוסי השינה בלילה. בהצלחה.

חןYA

New member
איתי שלנו ממשיך בשלו...

ביום הוא לא ישן בקושי חצי שעה בין ארוחה לארוחה, בשעה 21 הוא מת לישון וצורח עד השמים , ההורים לא יכולים יותר למשוך אותו ואז בשעה 10 הוא הולך לישון עד בערך 1 .ואז שוב הוא מתעורר ולא מצליח לחזור לישון , ושוב אחרי שינה קצרה הוא קם ב5 . כל טקסי השינה בדקנו וממש לא יודעים איך לסדר לו את הזמנים .

dafgol

New member
מסכימה עם כל הבנות..

ועוד משו...אצלינו לפחות זה עוזר....אמבטיה בערב , לפני ארוחת הערב של בר...ואז הוא נרדם כמו תינוק......עד הבוקר ..... ( כמובן לא להאכיל מייד אחרי האמבטיה אלא לחכות קצת )

למעלה