אורח אספרנטיסט ספרדי, יבוֹא בשבוע הבא לביקור בארץ מרבת עמון!

מיכי 10

Member
אורח אספרנטיסט ספרדי, יבוֹא בשבוע הבא לביקור בארץ מרבת עמון!

אלדד ואני קיבלנו אתמול מייל יפה ומעניין מאספרנטיסט ספרדי, אשר גר כרגע עם אשתו ועם שני ילדיו הקטנים ברבת עמון, ושם הם מלמדים ספרדית בבית ספר.

הם מגיעים לביקור בישראל מ-22 עד 26 בספטמבר, והוא מעוניין להיפגש איתנו. הוא מעודכן מאד, כנראה דרך אתר אל"י, כך שהוא ידע שאין לנו כרגע פגישות בקלובו.
כתבתי לו שהם לא היו יכולים לבחור בתאריכים בעייתיים יותר מאלה (לפחות מבחינתי), והסברתי לו את עניין יוה"כ. כך שהודעתי שאני אוכל לפגוש אותו רק ביום חמישי בבוקר (24.9.15).

גם לגבי החגים שלנו הוא די מעודכן ומבין, ותאריכי החופשה שלהם תלויים בחג מוסלמי חשוב, שבגללו יש להם בימים אלה חופשה מעבודתם בביה"ס.

אז יש להם כבר תוכניות לטייל בישראל עם קרובי משפחה, והוא יודיע לנו כשידע יותר פרטים לגבי הביקור שלהם.

עכ"פ, אם יש חברים שמעוניינים להיפגש עם Gari, שעשה עלי רושם נחמד במיוחד, תודיעו, ואנסה לתווך פגישות איתו.

להתראות וגמר חתימה טובה,
מיכל.

mucxjo

New member
אני מקווה שיש לו אופניים

כי רק כך הוא יוכל להתנייד ביומיים הראשונים ( חוץ מאשר ללכת ברגל ) ....
הוא אמר באיזה עיר הוא יהיה ?

DoronModan

New member
אולי לא יתנייד

אבל חוויה אנתרופולוגית מיוחדת מובטחת לו, וזה אפילו לא משנה איפה הוא יתגורר (אם לא ביישוב ערבי)

מיכי 10

Member
הוא דיבר רק על תל אביב. לא פירט לגבי מקומות אחרים.

{טעיתי; במייל השני, שהוא כתב רק לי, הוא לא סיפר שהוא יטייל בארץ עם קרובי משפחה, אלא עם משפחות אחרות}.
בכל מקרה, בהצעה שלו להיפגש, הוא התכוון לתל אביב. עדיין לא בטוח שהם יוכלו להיפגש ביום חמישי בבוקר, כפי שהצעתי לו. אלדד כתב לו שהוא יהיה חייב לעבוד. אלדד גם "הזהיר" אותו שאין תח"צ בימות החגים, ושביוה"כ הכל שובת, כולל התחבורה.

בקיצור, אני לא יודעת עדיין מתי הם יהיו פנויים, ואם הוא מתכוון להגיע למפגש כלשהו לבדו, או עם משפחתו. שכחתי לשאול אם גם רעייתו אספרנטיסטית, אבל אני מניחה שלא, ושאחרת הוא היה מציין זאת.
אז אחרי שהוא יֵדע לגבי הטיול שלהם ויוסיף פרטים, אפשר לראות מי מאיתנו יוכלו להגיע להיפגש איתו.

* עלי לציין שנהניתי מאד מהאספרנטו שלו. אני לא מומחית, אבל היא נראתה לי טובה ופשוטה. הבנתי כל מילה, ולא הייתי צריכה מילון בכלל, וזו היתה הרגשה טובה להיות מסוגלת באמת לתקשר עם "אקסטרלנדי" באספרנטו, להבין ולהיות מובנת.
עבורי זה לא מובן מאליו, כי אף פעם לא הייתי בקונגרס בחו"ל (וגם בארץ לא במיוחד), ואני די נרתעת מקשרים עם תושבי חוץ. :)

DoronModan

New member
תאורטית אני לא רואה בעיה למי שרוצה ייפגש עמו

בערב יום כיפור אפשר להיפגש מוקדם, עד כמה שעות לפני כניסת החג, ובמוצאי החג גם כן, אחרי התאוששות מהצום, למי שצם.

מיכי 10

Member
תיאורטית - בהחלט. ומי שיכולים ורוצים - تفضّلو.

מעשית - אולי רק למי שלא צם או למי שלא בענייני יוה"כ.
לרוב האנשים שצמים ביום הכיפורים, יש עניינים שונים לגמרי לַעֲנות בהם בערב יום הכיפורים וגם במוצאי החג.
ומפגש כזה, אינו ממין העניינים האלה.

לכן, אישית, הצעתי להיפגש איתו או איתם ביום חמישי בבוקר. בינתיים לא בטוח שהם יוכלו, וגם לא לגמרי בטוח שאני אוכל. אז "נחיה ונראה".

שא12

New member
מקורי - אהבתי את עניין ה -
צום מועיל לכולם

מיכי 10

Member
שבוע טוב לכולכם! מזכירה לכם שוב:

כתבתי כרגע לגארי, האספרנטיסט הספרדי, שלא אוכל לפגוש אותו ביום חמישי בבוקר, כפי שהתכוונתי.
חל שינוי חשוב בתוכניות שלי, ואם בכלל אוכל, זו תהיה פגישה קצרה ביום שישי לפני הצהריים, או למשך זמן קצר לפני שבת, כך שאספיק להגיע בזמן הביתה.

כתבתי לו גם שהודעתי לחברים אספרנטיסטים, שאני מוכנה לתווך בינו ובין מי שיוכלו לפגוש אותו.
(והוספתי את השאלה שמסקרנת אותי, אם גם אשתו אספרנטיסטית).

מיכי 10

Member
מי שמעוניין לדעת את תוכניותיו של האורח האספרנטיסט בביקורו

עם משפחתו וחברים בארץ, מוזמן לפנות אלי.
גארי ומשפ' יגורו בעת שהותם כאן, בקרבת מקום למלון mercure (מרקיור), שנמצא ברח' בן יהודה 14 בתל אביב. הם יטיילו בארץ, והמלון יהיה נקודת המוצא והחזרה שלהם.

אגב, לצערו אשתו אינה אספרנטיסטית. הוא עדיין לא הצליח לשכנע אותה להיות. :)

למעלה