אורח לרגע רואה כל פגע

Ramikarmiel22

New member
אורח לרגע רואה כל פגע

הגעתי באקראי לפורום זה ונתקלתי בדין ודברים שהידרדר עם רוני1955.
הנה דעתי על מטרת דבריו ועל התגובות אליו
א. אני מתרשם שפורום זה נועד יותר לשאלות פרקטיות, ולא להתפלמסויות או התפלספות, ומשכך אין מקום כלל לשאלותיו.
ב. בשאלותיו יש יותר ניגוח מאשר ״שאלות תם״, עוד סיבה לכך שאין כאן מקום לשאלות כאלה.
ג. אני מתרשם גם, ששאלותיו נובעות בבסיסם מכנות (אני מדגיש: ״בבסיסם״, אבל בהבעתם יש משום ניגוח) כנות כפי תפיסתו האישית.
ד. שאלותיו בנוגע ליו״כ, נובעות מבורות בהכרה בסיסית של היהדות, עירבוביה של דברים ״מין שאינו במינו״.
ה. להערכתי מה שהוא רצה להגיד (אם כי זה לא נוסח נכון) שמה שחשוב זה מה שנקרא ״בין אדם לחברו״ (עליו שמים פחות דגש) ולא ״בין אדם למקום״ ( עליו שמים בד״כ את רוב הדגשים) דבר, שאולי בלי להתכוון במודע תואם להפליא את התוכן של הפטרת שחרית של יום הכיפורים ״הלוא פרוס לרעב לחמך ועניים מרודים תביא בית״ וכן ״למה צמנו ולא ראית, עיננו נפשנו ולא תדע, הן ביום צומכם תמצאו חפץ וכל עצבכם תנגושו״ וכן הלוא זה צום אבחרהו פתח חרצובות רשע וכל מוטה תנתקו״ וכן ״אז יבקע כשחר אוריך וארוכתך מהרה תצמח״ ועוד...
חבל שהוא בחר לנהל שיח כזה בצורה אגריסיבית ודוחה, וחוץ מכך שאולי זה לא הפורום המתאים לדיון בכלל בכיווני חשיבה אלה, זה יכל להיות דיון מעניין ומעמיק ביותר
ולפי מה שקראתי, ייתכן והוא הוסר מרשימת הכותבים כאן והוא לא יקרא את שכתבתי.
שבת שלום

חזק וברוך

רוני1955

Active member
אני יכול לקרוא ולהגיב.

אבל הבעיה היא שאתה לא יכול לקרוא ולהגיב. נמחק כאן שרשור שלם שהייתי מעורב בו. נכנסה בחורה חילונית (ככה היא הגדירה את עצמה), ושאלה שאלה על גיור. היא ביקשה תגובות. הגבתי ואמרתי מה דעתי. צאותו רגע, אף אחד לא הגיב על תוכן הדברים שאמרתי, אלא רק על הזכות שלי בכלל הביע אותם. כשנגמרו להם הטיעונים, והם לא הצליחו להסביר את עצמם, התחילו כאן לקלל אותי. היו כאן שניים שמסומנים באדום, שכנראה חושבים שרק הדעה שלהם צריכה להישמע, ודעתם של אחרים היא מוקצה.
הרי רואים את זה כל יום בכל העולם. הדת היא הגורם מספר אחת למלחמות ולשפיכות דמים. גם באירופה במלחמת העולם השניה, וגם כאן אצלנו באלפי השנים האחרונות. כל מסעות הצלב, כל המלחמות באפריקה, והיד עוד נטויה. הדת היתה יכולה להיות משהו הרבה יותר יפה ומכובד, לולא אותם פנאטים שמנכסים לעצמם להיות דוברי האלוהים שלהם. ואני אומר את זה לא רק על היהדות, אלא על כל הדתות באשר הן. הבעיה היא גם כאן בפורום הזה. מנסים לסתום פיות ולנקוט באלימות (מילולית או פיזית, זה אותו דבר, וקללות לצורך העניין זו אלימות) נגד מי שמעז לחשוב ולהגיד בקול רם דעה שונה.

דמגוג בגרוש, לא נתנו לך להשמיע דברי כפירה בפורום *הלכה* אז הלכת והשוות אותנו למחוללי מלחמות הדת באשר הם משחר ההיסטוריה... חחחח כמובן שאתה ודבריך לא ראויים לתגובה וכך עשיתי מלכתחילה (זה לא שניסיתי לענות לאידיוט כמוך ונכשלתי).
&nbsp
אגב גם בהיסטוריה אתה לא חזק, צא וחשב כמה הרגו גדולי האתאיסטים (לנין,היטלר,מאו) ותגיע למסקנה ששלושתם לבד שחטו עשרות מיליונים יותר מכל מלחמות הדת שמבראשית.

אופירA

New member
מנהל
אורח נכבד - אתה רואה מצוין

הפורום הוא פורום לשאלות בהלכה, גם אם חילוניים שואלים אותם, ורוב משתתפיו מכבדים את מטרת הפורום.
מדי פעם מופיע משתלח חצוף שלא מעניינת אותו מטרת הפורום וכל הבקשות שלנו לכבד אותה, וצועק דעותיו באופן גס וירוד, מתוך הנאה גלויה של להתגרות בנו ו"להכאיב" לנו, כדי שמרוב הכעס נתפרץ ונטיח בו את שנאתנו.

אז נכון, אני שונאת שלא מכבדים את בקשותי בחוצפה עמוקה, אבל יש לי הסבלנות עד למחיקת ההודעות ולאורך תהליך חסימת הגולש. הוא אינו יכול להתגרות בי בטענותיו של חוסר חוכמה, כפיית דעתי, חוסר יכולת להתמודד עם טענותיו וכד'. הוא לא יכול להרגיז אותי בזה, כי כולנו יודעים כאן מה אנו ומה אנו עושים כאן.

אמנם גם דבריך אינם קשורים לנושא הפורום, אבל תמיד מכבדים בכל פורום דברים שנאמרים באופן שאינו מתחצף ופוגע. גם הנ"ל זכה לשרשורים שכיבדו אותו, עד שהחל להגיד דברים שאינם מכבדים, גסים וירודים.

למעלה