אוריאנטציה של טקסטים לגבי נשים

אוריאנטציה של טקסטים לגבי נשים

משפצות... אמונית סייעה לי בתבונתה כמו גם בגישתה האהודה עלי לענייני נשים בכלל ושיפוצניקיות בפרט, ואת הפרטים הבאתי בנשים וקריירה (רק היום - מתנצלת - בשל העומסים). אז...את יותר ממוזמנת פשוט להעתיק הנה את הטקסטים ובכל מקרה הנה קישור לשיתוף פעולה קטן שאולי עשה שינוי קטן אצל מי שקראו אותו, בלי שהם / הן אפילו ידעו שזה שוכתב ו/או שיש כוונה מאחורי הדברים. תודה תודה תודה לאמונית, ולחיי השת"פים שבדרך
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=219&msgid=4554276 חנה.

amonit

New member
../images/Emo99.gif מוסמקת

לבריאות ובשמחה! מחמאה מחנה היא מחמאה אמיתית.........

לא להגזים, אמונית יקירתי

והאמת שקיוויתי שיתפתח כאן דיון כי ה"דרייב" האמיתי שלי הוא לעורר דיונים פמיניסטיים בכל מיני מקומות שהם לאו דוקא פורומי הנשים ברשת. למה ? כי בשורה התחתונה, המודעות והחשיבה הפמיניסטית מקומן בסדר היום שלנו מבוקר עד לילה (כולל שיפוץ הבית
) ולכן כל שאר הפורומים - שעוסקים בעצם בחלקיו העיקריים של היום - הם המתחם בו חי ונושם הפמיניזם המעשי. ובעניין שיפוץ הבית, מפנה אתכן ל-
אנקדוטי שכתבתי, שכוון כאנלוגיה לעניין מיותרות מוסד הנישואין אולם מספר על שיפוץ ומזוזה בסופו

BOLDER

New member
פמיניזם? גדול!!!!!!!!!!!!!!!!!

בסוד אגלה לך כי את המזוזה אישתי ענת היתקינה וקבעה בביתנו. כמו כן היא אשר אמונה על תיכנון וביצוע השיפוצים אני, חמור הסחיבה , ההתקנה והביצוע של עבודות השחורות שאישתי אינה יכולה לבצע מפאת נתוני מבנה גופה ולא מסיבה אחרת לכן לפני שרצים להרים את דגל הפנ\מיניזם באתר ראי חנה עד כמה רבות הן המבקשות עצה בתכנון או ביישום באתר זה. מספרן גדול לאין שיעור ממספר הגברים אי לכך הפמיניזם באתר זה כבר כאן ללא צורך להעלותו כאישיו על פני השטח. אנחנו באתר יוצרים ולא מנופפים בדגלים. נ.ב. אשמח לעזור לך בכל עיצה בעינייני ביצוע של כל עבודת בניה או שיפוץ כדי שאתתוכלי לעשות דברים אלה במו ידייך. בהצלחה קובי, בן זוגה של ענת.

amonit

New member
אני ממש לא מסכימה אתך קובי

גם אני חשבתי כך לפני זמן לא רב. האישיו חשוב לתחושת ההעצמה ולתחושת "אני לא לבד" ושיש כעוד כמוני.... שאני לא נטע זר דבר ראשון. דבר שני - לפתוח דלתות עבור אילו שרוצות ומפחדות, לאילו שלא מקובל בחברתן שתתעסקנה בדברים מסוג זה שיראו, שהעולם לא מתמוטט אם תיקח מברגה נטענת ליד, ושתחושת "אני ומכשירים לא מסתדרים", תלויה בחינוך ובנסיון ולאו דוקא בכשל הפעלת מכשירים מולד עקב היותנו נשים. ודבר שלישי- לאנשים שמפחדים מדגל "הפמניזם"- אם בהנחת יסוד הוא עבור העצמת נשים- אולי יתחילו לחשוב מדוע הוא מאיים כאשר אישה לוקחת לעצמה את הזכות לעשות ככל העולה על רוחה? כשאני מספרת כי אני מנהלת פורום שיפוצים ובניה, כולם מתגלגלים מצחוק אחר כך כשנרגעים, מתחילה שיחה של איך הגעת לזה אם זה מעניין אותי בכלל , ועוד שאלות די מוזרות וכ´, קובי, ברצנות עכשו- אם אתה הית מספר את אותו הדבר היו צוחקים? האם גבר שתחביבו שיפוצים זה דבר מוזר? או שמא היותנו נשים מעלה כלל את השאלה?

מלי ש מ

New member
ammonit צודקת!!!!

אני גדלתי בבית עם שלושה אחים. במקום להיהפך לנסיכה מפונקת שכולם עושים בשבילה הכל, מהר מאוד הבנתי שאם אני רוצה שדברים יעשו כרצוני, הדרך הכי מהירה להשיג אותם, היתה לעשות בעצמי!!זה התחיל בצביעת החדר, קילוף הצבע ממסגרות החלונות (אז הם עדיין היו מעץ עם שכבות של צבע שמן), המשיך במפסק למנורת לילה שלא עבד והאח שלי סטודנט להנדסת חשמל לא מצא את החמש דקות שלוקח לתקן, אז ישבתי ותיקנתי בעצמי. והפלא ופלא גיליתי את הסיפוק שמלווה את העשייה העצמית. אבא שלי התאכזב קצת שנעלמה לו הנסיכה אולם מצד שני התגאה בכך שהבת שלו לא תלויה באף אחד!! היום אני לוקחת רהיטים ישנים, מורידה שכבות של צבע, מבצעת תיקוני נגרות, צובעת מציירת ומתמוגגת מהמחמאות!! אם את יכולה להפעיל מיקסר, שואב אבק ומכונת כביסה, אין שום סיבה שלא תצליחי עם מסור חשמלי, מברגה, מקדחה וכו´. דרך אגב, אף פעם לא הגדרתי את עצמי כפמיניסטית. אני באופן עקרוני מתנגדת להגדרות. כל אחד צריך לעשות את ההחלטות מה הוא רוצה לעשות עם עצמו ולעשות את זה!!! החלק הכי קשה, זה לקבל את ההחלטה ולעשות את הנסיון הראשון. חוץ מזה, חשבתי שאנו בענייני שיפוצים, מה פתאום נדחף לנו כאן הפמיניזם?

amonit

New member
האמת שאני שמחה שזה עלה

וכבר מחודש שעבר אני רואה השתתפות יותר ויותר פעילה של נשים בפורום ומברכת על כך. זה פורום מקצועי ופתוח לכולן\ם גברים כנשים כאחד, מקצועיים ומקצועיים פחות. חלק מתרבות חיינו היא הבחירות שאנחנו עושים ואיך אנחנו בוחרים להתייחס למקצועות שונים בהגדרה העצמית שלנו. אני מברכת על כל תומך\ת מכל כוון שהוא. מכוון שחנה העלתה סוגיה חשובה של פניה גם לציבור הנשי בכתבות "מקצועיות " שפונות לכל האוכלוסיה ושכתבנו ביחד כתבה על תערוכת עשה זאת בעצמך. הכתבה המקורית היתה נגועה בתפיסה שעכשו יותר קל נשים מכוון שהמכשור לא צריך "כישורים" שלכאורה אין לנו והתיקון בה היה חשוב לכתבה ציבורית אעלה אותו כאן כסוגיה של איך מתיחסים לנשים בתחום השיפוצים והבניה.... אווה כשתחזור תוכל לספר על תלאותיה עם קבלנים שמזלזלים בהתחלה מכוון שהיא אישה, ואני בטוחה כי סיגל תוכל לספר גם היא כמה וכמה סיפורים. יש פה מקום נרחב לכל הסוגיות גם האישיות וגם המקצועיות כפורום ציבורי. אני מקווה של אחד או אחת מאתנו ימצא פה את השרשור והתשובה וכמובן גם הסיפור לשתף אותנו. כל עוד זה נעשה ברוח טובה ובכוונה מלאה. ובאשר אליך מלי, אני שמחה לשמוע סיפורים על נחישות כשלך ומזה יכולות ללמוד עוד אחרות על הרצונות והיכולות שטמונים בנו גם אם מצפים מאיתנו אחרת. דרך אגב, לא סיפרת, מה אמא שלך חשבה על זה?

amonit

New member
והטקסטים המדוברים באדיבות חנה..

תאריך ההודעה: 30/05/02 שעת ההודעה: 19:28 מאת: חנה בית הלחמי נושא: הי מונו מה זה טקסט מקצועי ? מדובר כאן בפרסום למכירת מודעות במגזין נשים, שהוא אגב לא מגזין רע כלל וכלל. חלק מהכתבות שם אפילו מצויינות - נטולות ההתחנחנות המאפיינת כתבות מגזיניות. השאלה אם מוכרים את המודעות הללו באימג´ שתואם את המציאות. האם ? לא יודעת, תענו לי. זה לא שאין לי דיעה, חו"ח, אבל אני מעדיפה להצניע אותה בשלב זה של הדיון. זה המקום להוסיף שני טקסטים שגם מהותם שלהם פרסום. הטקסט הראשון הוא טקסט שקיבלתי מחברת יחסי ציבור של חברת תערוכות, שארגנה את תערוכת ה- DIY ("עשה/י זאת בעצמך) שהיתה לפני כשבוע בגני התערוכה. התבקשתי לעדכן את הטקסט (הראשון), שעניינו מעורבות נשים בשיפוצים בבית. פניתי (באופן טבעי) לעמיתתי אמונית, שגולשת כאן בפורום ושמנהלת את פורום שיפוץ ובניה בתפוז ויחד פצחנו במלאכה. זה אחרי שהטקסט המקורי "גמר" אותנו מצחוק. הטקסט השני הוא, כמובן, הטקסט המשופץ שיצא כהודעה לעיתונות מטעם מרכז הירידים לקידומה של התערוכה הנ´ל. הטקסט הראשון הודעה לעתונות 13.05.02 מהפכה: גידול של יותר מ- 60% במעורבות נשים בתחום שיפוץ הבית מנתונים שנאספו על ידי חברת "הום סנטר" לקראת תערוכת "עשה זאת בעצמך" שתתקיים בשבוע הבא, עולה כי קיימת מהפכה באשר לחלקן של נשים בתחום ה"עשה זאת בעצמך". ישנו גידול של יותר מ- 60 אחוזים במעורבות נשים בהחלטת הקנייה במחלקות צבע ואביזרי אמבטיה. תחום הצבע, שנחשב לתחום "גברי" שינה את פניו בשנה האחרונה וכעת מוצעים בו חידושים ושכלולים: טכניקות צביעה קלות ופשוטות , "שבלונות" וסטנסילים, גוונים רבים ואפילו ערכה מוכנה לצביעת חדר שלם המכילה אלמנטים עיצוביים שונים. תחום אביזרי האמבטיה והפרזול עבר גם הוא מהפך עיצובי והאביזרים המוצעים למכירה אינם רק שימושיים, אלא מהווים חלק מעיצוב הבית. בתחום ריהוט הבית והגן יש מעורבות גדולה יותר של נשים בכל הקשור לריהוט לבית, בעוד בכל הקשור לריהוט הגן והחוץ הגברים הם אלה שקובעים. כיום יותר נשים לוקחות יוזמה ומעדיפות לשפץ ולשפר את הבית בעצמן ולא להיעזר בבעלי מקצוע. בשנים האחרונות אנו עדים למגמת התפתחות בשוק ה"עשה זאת בעצמך" והתאמת המוצרים בתחום השיפוץ לידיים שאינן מקצועיות. תהליך הצביעה הפך יותר קל וידידותי, נוספו צבעים שניתנים לניקוי וכאלו שמספיקה להם שכבה אחת בלבד ונוצרו מברשות-צבע ו"רולרים" שאינם מטפטפים וחוסכים צבע. מגוון המוצרים בחנויות ה"עשה זאת בעצמך" כולל גם ריהוט מוכן להרכבה עצמית ללא צורך במקדחה או אביזרי עזר. כל הציוד הדרוש, כדוגמת מסמרים וברגים, נמכר יחד עם הריהוט. ענף ה"עשה זאת בעצמך" חולש בארץ על שוק של כ- 2 מיליארד דולר בשנה ומאגד בתוכו את כל מוצרי אחזקת הבית והגינה וכולל את כל תחום השיפוצים, הבנייה, האחזקה וכו´. בעולם חולש הענף על נתח שוק המוערך בין 130-350 מיליארד דולר עם צפי גידול של 10% בשנה. תערוכת "עשה זאת בעצמך" לשיפור הבית, תתקיים בגני התערוכה בתל-אביב בין התאריכים 20-22.05.02. התערוכה מאורגנת על ידי מרכז הירידים, מרכז הבנייה הישראלי, מכון היצוא ובחסות משרד התעשייה והמסחר. התערוכה תשתרע על פני כ- 5000 מ"ר ויציגו בה החברות המובילות במשק הישראלי והבין-לאומי בענף ה"עשה זאת בעצמך". והתיקון שלנו... (פסקאות 2,3,4 בטקסט המקורי שונו): תחום הצבע שינה את פניו בשנה האחרונה וכעת מוצעים בו חידושים ושכלולים: טכניקות צביעה ידידותיות יותר למשתמשים בלתי מקצועיים כמו גם הפיכת כלי העבודה למתוכננים טוב יותר, זולים יותר מגוונים וזמינים. תחום אביזרי האמבטיה והפרזול עבר גם הוא מהפך פונקציונלי ועיצובי, כמו גם טכניקות הרכבתם. הפופולריות של ריהוט אמבטיה וריהוט קל לבניה עצמית תרמה ל"חינוך" הצרכנים – גברים ונשים כאחת – להתמודד עם הרכבה עצמית לסוגיה. רשתות DIY בישראל – אייס, הום סנטר ורשתות קטנות מהן, ניגשו לשוק בגישה שיווקית המפתה קונים להכנס אליהן כבילוי משפחתי, ע"י הרחבת ההיצע למוצרים שאינם מוצרי "עשה זאת בעצמך", מבצעים לחגים ועוד. גישה זו סייעה בקרוב קבוצות אוכלוסייה למושגי העבודה העצמית בתחזוקת הבית, נטרול חששות ובין השאר מעורבות רבה יותר של נשים כלקוחות ומבצעות. כיום יותר נשים לוקחות יוזמה ומעדיפות לשפץ ולשפר את הבית בעצמן ולא להיעזר בבעלי מקצוע גם בשל עלות השרות וגם בשל זמינות המוצרים. כמו כן – אחוז עולה של נשים הופכות לבעלות מקצוע בעצמן, נפתחו אינספור קורסי הכשרה לנגרות, שיפוצים ותיקונים בבית ונשים חוששות פחות להתמודד על תחומי עשייה שנחשבו בעבר לגבריים. על השינוי מעיד גם הרכב הניהול של חנויות ומשרדי קניינות של הרשתות הגדולות גם שם נמצא מספר הנשים בעלייה מתמדת. אז מונו, איך היית משנה את הטקסט שבקישור ?

מלי ש מ

New member
הכל בזכות אמא שלי!!

אמא שלי היא זו שעודדה אותי לנסות בעצמי!! באותה מידה היא זו שגם לימדה אותי לתפור, להחזיק מברשת ולצבוע ותמיד דאגה לעודד אותנו לצייר ולנסות ליצור בעצמנו.נקודת ההנחה שלה היתה, שלא נהיה תלויים באף אחד! ועל כך תבורך. דרך אגב, אבי במקצועו קבלן מסגרות, ולא פעם בתחילת הדרך, אימי שימשה לו כעוזרת ועסקה בריתוך!!! כך שהתפוח לא נפל רחוק מהעץ.

למעלה