אוריארד שיכנע אותי

אוריארד שיכנע אותי

כל העניין הזה של הפצפיזם היתה משובת נעורים טיפשית. בזכות מעט עקשנות והרבה כוונות טובות אוריארד הצליח להראות לי את האור. הרבה זמן התבלבלתי וחיפשתי את הדרך שלי, ורק שוטטתי בערפל של אי-ידיעה. ההודעות הבהירות והמנומקות של אוריארד הצליחו להאיר לי את הדרך, לחדד את ההבחנה בין הרצוי והמצוי. ומה לעשות, בעולם שלנו, בהיעדר אלטרנטיבה, צריך שיהיה לנו צבא בדיוק באותה מידה שאנחנו צריכים משטרה. עכשיו אני הולך להחזיר את הפטור שלי לצבא ולבקש להתנדב. עם קצת מזל הם יתחשבו בזה שיש לי פרופיל 97 וקב"א גבוה ויתנו לי לגשת שוב לגיבוש סיירות. ככה שאני אוכל להחזיר למדינה בשביל כל מה שהיא נתנה לי. מעבר לזה, ככה אני ארגיש גם שאני ממצה עם היכולות שלי, וגם שאני מגן על הבית. אוריארד, תודה.

מה??????../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo12.gif../images/Emo2.gif../images/Emo5.gif../images/Emo26.gif

אבל סתם צחקתי
אני נגד צבא בכלל! imagine all the people, living life in peace!!! מה אתה משוגע?? להיות חלק מהרגון האימפריאליסטי, הכוחני, ולובש-המדים הזה???? אני בכלל ניסיתי לשכנע אתכם גם לא לשלם מיסים!

barakbl

New member
lol

אגב, ג'ון לנון לא היה כזה אדם טוב... זה הכי מרגיז, הוא דיבר בשם השלום והאחווה, אבל כשלעצמו, איך לאמר, לא היה האדם הכי טוב עלי אדמות. אתם יודעים, לא נעים לאמר, אבל היטלר היה צמחוני... הוא דאג לבעלי החיים. מזעזע, אבל זו המציאות
אני חושב שחזון זה דבר יפה וטוב, וגם שאיפה לאוטופיה, אבל יש כאלה שלא מבינים שהם חוצים כל קו אדום, ובלי משים לב, הופכים ל.. טוב אני מניח שזה ברור כבר לאן אני חותר, אין טעם לפרט.

היטלר לא היה צמחוני מטעמי מצפון

הייתה לו בעיה רפואית (בכליות או בקיבה או משהו כזה) שבגללה הוא נאלץ להפסיק לאכול בשר. זהו. וחוץ מזה אני מכיר אנשים צמחוניים שיכולים בקלות להיות היטלר, זה ממש לא סותר. אפילו טבעוניים. ובצד השני אני מכיר אנשים שטורפים בשר והם האנשים שאני הכי אוהב בעולם. זה ממש לא סותר.

barakbl

New member
אני אישית על סף טבועונות אני רק

חושב שיש מצב שבו המון אנשים בשם דברים יפים וטובים עושים פשעים גדולים. למיטב ידיעתי היטלר היה צמחוני בגלל מצפון (ככה קראתי בכמה מקומות ברשת בעבר)....

אimר

New member
הפוסל במומו, במומו פוסל

בוא רק נקווה שהוא לא אהב כדורסל וסיינפלד כי אז אני מתאבד

סֵג

New member
האמת שהיו לו גזים

ובגלל זה הוא עבר לדיאטה צימחונית. למעשה, הגזים היו כל כך חריפים עד שהם כמעט גרמו לו לחנק.

אimר

New member
צבא זה רע

אתה לא נגד צבא, אתה רק נגד כל מי שמערכת הטיעונים שלו לא חופפת לשלך, או לפחות זה מה שאני הבנת מסדרת הניגוחים שלך. אם אתה נגד צבא, אז מה האלטרנטיבה שלך? חוצמזה, גלעד, בחייאת רבאק, אל תתגייס, צבא זה רע!

מממ...../images/Emo4.gifתן לי להפתיע...../images/Emo28.gif../images/Emo26.gif

אז קודם כל - תן לי למחזר תגובה... חוצמזה - אני לא נגד טיעונים שלא חופפים לשלי. האמת היא, שהדבר הכי טוב שיכול לקרות לי מהדיון הוא שאני אשתכנע ואשנה את דעתי. עד היום, בכל פעם שמישהו הצליח להראות לי דעות וכיוונים שלא הייתי מודע אליהם או שלא חשבתי עליהם - זה עשה לי מהפכות בחיים. תמיד מהפכות חיוביות. עד עכשיו - אם אני מנפה סיסמאות, עובדות שגויות, טענות לא מבוססות והמון-המון סתירות פנימיות שנותרות ללא מענה - אני לא נשאר עם יותר מידי מהדיון הזה. אם תצליח לשנות את המצב - אני אהיה יותר ממאושר.

אimר

New member
אל תהיה צודק, תהיה מבין

אולי פה ההבדל בינינו. אני לא מנהל ויכוחים כדי להוכיח את צדקתי או לחילופין ללמוד שטעיתי. אני מנסה לנהל דיונים כדי ללמוד מהאינטרקציה, גם ממה שאומרים לי וגם מהצורך לנסח את עצמי בהתאם לדיון. אני לא מאמין באמת שאליה אפשר להגיע דרך דיון אלא במגוון נקודות מבט סובייקטיביות שמעניין לי לשמוע עליהן, ובשאיפה מעניין גם לשאר המשתתפים. אתה מבקש ממני לשכנע אותך אבל אין לי עניין לשכנע אותך לכאן או לכאן. פציפיזם היא לא מערכת מושלמת בדיוק כמו שכל מערכת חשיבה אחרת היא לא מושלמת וכשהטיעון שלך שוב ושוב הוא "יש עם זה בעיות אז זה לא שווה" אני מרגיש שאין לנו בסיס לדיון. נקודה אחת לתשומת לבך, מילא שאנחנו לא מסכימים, ומילא שאתה רוצה אמת ואני לא, אבל נראה שבאיזה שהוא מקום יותר חשוב לך לערער על המעורער בעיניך מאשר לנסות להבין אותו כמות שהוא, עם בעיותיו ומגבלותיו. אתה שוב ושוב מסלף, במודע או בשוגג, דברים שנאמרים לך כך שהם יהפכו לביקורת נגד הטענה של מי שאמר אותם, שזה כבר די מטופש, כי זה בעיקר מראה שיותר חשוב לך להיות צודק מאשר להכין.

אפשר גם וגם?...../images/Emo3.gif../images/Emo26.gif

שמע... יש לי דעות בהרבה תחומים ובהרבה כיוונים... כדי להמנע מקבעון - אני משתדל כל הזמן לבחון אותם, ולנסות להזים את התאוריות שלי. אם הצלחתי - אחלה, למדתי משהו חדש... התפתחתי... אם לא - גם אחלה, אני נשאר בדעותי - ויוצא מחוזק. כדי לבדוק דעות שונות משלי - אני מנסה לנתח אותן ולבדוק את מהותן. זו הסיבה לכל השאלות שלי! אני לא מנסה להוכיח לכל העולם שאני צודק, ואני אפילו לא מנסה לשכנע. לא אותך ולא אף-אחד אחר. אני רואה בתאוריות שאתם מעלים סתירות רבות והמון "חורים". אז אני מעלה בפניכם את ה"באגים" שאני מוצא בתפיסה שלכם. יש מצב שאנשים כאן יראו לי איפה אני טועה ומה בדיוק אני לא הבנתי כמו שצריך - אני אשנה את דעתי, אלמד מהם ואצא עם רווח ענק מהדיון! מצד שני, אפשר שאתם לא תצליחו לתקן את ה"באגים" שמצאתי ולא יהיו לכם הבהרות ש"יסתמו את החורים" בתאוריות שלכם - ואז אני אמנם לא אשנה את תפיסותיי, אבל לפחות הרווחנו דיון מעניין. ורק הערה - בפעם המיליון: אני לא מסלף את העובדות. אני *מציג* את העובדות. העובדות עצמן מנפצות לך את התאוריה. לי אין שום קשר לזה.

עוד בנאדם שהתפכח..

גלעדמישר- אני לא מבינה את הקיצוניות שלך- מפציפיסט שבורח מהצבא ליום סיירות? אני מבינה שאולי ראית את ה"אור" אבל אני חושבת שהצבא לא יקח שום צ'אנס ולא יעמיד בנאדם כמוך (פציפיסט לשעבר שאפילו קיבל פטור) בקו הקדמי (סיירות למיניהן).. אני לא חושבת שיש בנאדם שלא רוצה שלום כלל עולמי, בנאדם שלא רוצה מלחמות. אבל בין מה שרצוי-האידיאל לבין המצוי- המצב כמו שהוא יש פער עצום. אני שמחה שהשכלת להבין את זה.
נ.ב. כדי למנוע אכזבות בעתיד- תזכור שבצבא לא חייבים לשרת בתפקידים שהם חוד החנית כדי להרגיש שאתה ממצה את היכולות שלך, ומגן על הבית. כל תפקיד, כל בורג במערכת חשוב. בהצלחה!

ג'יזס קרייסט....

תגידי, על ציניות שמעת? זה דבר די נפוץ בעולמנו. כמעט כמו טמטום.

על מנילה שמעת?

אתה לא יכול לבוא ולהגיד אני רוצה להיות בסיירת מטכ"ל, ואוטומטית לקבל. אתה יכול להגיע לשם אם הנתונים שלך מתאימים ואם עברת בהצלחה את הגיבוש, והראיון עם הפסיכולוג וכו'.. כנ"ל גם לשאר התפקידים (שמוצעים לך עפ"י הנתונים האישיים שלך..). יש?

sela v

New member
כן

אפשר לבחור להיות ג'ובניק ולא קרבי. ממש שואלים את המלש"בים.

למעלה