אוריגאמי במקלטים

mirigami

New member
אוריגאמי במקלטים

אוריגאמי במקלטים בצפון אתמול היה היום התשיעי ללחימה בצפון ובמשך כל הימים חשבנו שלמשפחות היושבים מתחת לאדמה במקלטים צפופים, אוריגאמי יכול להוות עיסוק מהנה ומרגיע. ניסינו לגייס מימון לחלוקת חוברות אוריגאמי בערבית ועברית שהדפסנו בפרויקט "מקפלים ביחד" חשוב היה לי לחלק את החוברות בשתי השפות גם כדי לחשוף את הילדים המפוחדים במקלטים לשני הצדדים. למי שלא מכיר חוברת מקפלים ביחד מכילה הוראות לקיפולי נייר וגם את סיפורה של סדאקו ועל הפרויקט פרטים על החוברת והפרויקט באתר www.foldingtogether.org ) אתמול קיבלנו מימון לחלוקה של 250 חוברות וניירות אוריגאמי . עלינו לצפון עביר מוגרבי ואני ,שתינו יודעות שיש לנו תפקיד ביחד שאותו ישמנו במהלך פרויקט "מקפלים ביחד", ואתמול המשכנו שנסענו לצפון ללמד במעלות ישוב יהודי ובתרשיחה ישוב ערבי קשה לי לומר שלא חששתי, נפילות הקטיושות בצפון היו מאסביות בימים האחרונים. ובישובים שלימדנו רק יום לפני נפלו מספר קטיושות,ואנשים נהרגו בצפון ממטח קטיושות. עביר ואני התפצלנו כדי שנספיק כמה שיותר, היא לימדה בתרשיחה ישוב ערבי ואני במעלות ,עברתי ממקלט למקלט ,משפחות שלמות יושבות במרחב צפוף מתחת לאדמה בתנאים לא קלים. כשהצגתי את האוריגאמי הם חששו ולא ממש התלהבו ,אך כשקיפלתי את הציפור המנפנפת הם התישבו לידי על הרצפה והחלו לקפל. במשך שנים רבות שבהם אני מלמדת אוריגאמי ,אני מכורה למבע פנים של המקפל כשלפתע יש לו את התוצאה הסופית שהוא קיפל מין מבע של סיפוק והנאה. אתמול זה היה פי כמה ,חילקתי חוברות וניירות אוריגאמי והסברתי איך לקפל על פי החוברות גייסתי את ילדי העשרה לסייע לקטנים ונפרדתי מהם. עביר לימדה בשני מקלטים בכל מקלט היו כ-45 אנשים די צפוף וחנוק היא הדגימה להם קיפולים ונתנה להם את החוברות וגם גייסה את בני העשרה. יצאנו מסופקות וידענו שהביקור שלנו במקלטים רק החל את האוריגאמי ואני בטוחה שגם ברגע זה רבים יושבים ומקפלים. ואולי משם יצאו חובבי אוריגאמי נוספים . החשיפה לחוברת בשתי שפות המדגימה פעילות משותפת עם שני הצדדים יכולה לסייע לכולנו להביע יותר אהבה והבנה. כשחזרנו נשאלנו איך היה? ואני ועביר ענינו בחיוך " לא היו פקקים בצפון "
אנו מקוות שנוכל לגייס תקציב נוסף כדי להגיע למקלטים נוספים ולחלק חוברות וניירות. המימון הינו עבור הדפסת החוברת ועלות הנייר בלבד. לאתר של "מקפלים ביחד" www.foldingtogether.org עביר ומירי

עלמה7

New member
כל הכבוד לכן.

אני מקווה שהקיפולים יסיחו קצת את דעתם של השוהים במקלטים. אני מצרפת עבודה שעשיתי על גלויה, שנשלחה לאתר postcards 4 peace. העבודה מבוססת על האגדה של סדאקו ועל האמונה שקיפול 1000 עגורים יביא את השלום. זו הציפור המנפנפת בכנפיה ולא העגור, כי אני לא יודעת לקפל אותו...

למעלה