אוריגמי או אוריגאמי

bshuval

New member
אוריגמי או אוריגאמי

שלום דיברתי עם האקדמיה ללשון העברית (לא תאמינו כמה תפוס שם! אפשר לחשוב כמה אנשים מתקשרים אליהם כדי לשאול שאילתות) והם אמרו לי את הדבר הבא: "האיות הוא אלף וו ריש גימל ועכשיו אתה יכול או עם אלף או בלי אלף מם יוד". שאלתי מדוע שתי הצורות ומה נכון. הבחורה אמרה לי שכאשר הם מחדירים מילה לשפה העברית, הם כותבים את הכתיב ללא ניקוד כך שיהיה קל וברור לדעת איך הוגים את המילה. אבל, כיוון שהיום המילה יחסית השתרשה בשפה (כן, כן - כך היא אמרה) האקדמיה מרשה להשתמש גם בצורה התעתיקית הנכונה (ישנם חוקי תעתיק ברורים מאנגלית לעברית) שהיא "אוריגמי". היום שתי הצורות נכונות וכנראה שעוד מספר שנים רק הצורה התעתיקית תשאר.

mirigami

New member
גם אני בדקתי עם האקדמיה

מה לא סמכת על מה שאני אמרתי? אוריגאמי ללא א גורם לאנשים לעוות את המילה אוריגאמי וזה די מרגיז לשמוע איך מעוותים את המילה אוריגאמי כך שאוריגאמי עם א נכון תחבירית ומסייע לאנשים לא לעוות את השם אוריגאמי

ARVIVL

New member
אני מרבה להשתמש באוריגמי

אנילרוב משתמש באוריגמי בלי א', זה פשוט נח יותר. בפעמים הרחוקות שאני שומע אנשים הוגים את המילה אוריגמי, הם לא מעוותים את המילה.

mirigami

New member
חבל על הויכוח כל אחד יעשה כטוב

בעניו מאחר ואוריגאמי אינו רק תחביב עבורי אלא גם מקצוע וגם מפעל חיים חשוב שיגידו נכון אוריגאמי.

למעלה