אוריגמי אצל לא מקפלים

bshuval

New member
אוריגמי אצל לא מקפלים

ניסיתי לחשוב היום על איזה דגמי אוריגמי מקפלים אנשים שאינם מקפלים. הרבה מאד אנשים יודעים לקפל מגיד-עתידות ("קווה קווה"), טיסן וכן סירה ממלבן. וכמובן את כל אלה ראיתי בחצר בית הספר, אבל לא הרבה. דבר נוסף שראיתי בבית הספר היה הקיפול הבא. היינו חותכים רצועת נייר ארוכה ודקה מהמחברת, ומקפלים אותה על עצמה במשולשים כדי ליצור משולש גדול ועבה שאותו נועלים בסוף. ואז היינו משחקים עם זה "פוטבול שולחן"... (בדומה למשחק עם הדיסקיות ושולחן אוויר בארקיידים). עוד קיפול שלמדתי בתקופת בית הספר (ואני רואה אותו הרבה מאד עד היום) היה כוכב "אומגה" של פיליפ שן. כמובן שאז לא ידעתי איך קוראים לו. (וכן עד היום רוב האנשים שאני מכיר שאינם מקפלים קוראים לו פשוט "הכוכב" כאילו הוא היחיד שקיים). ראיתי אותו לראשונה בכיתה י והוא ממש היה יפהפה. ביקשתי שילמדו אותי. הבחורה שלימדה אותי התחילה לקפל באריכות (ואני באדיקות אחריה) עד שקיבלה בסופו של דבר בסיס טחנת רוח (מעניין שאנשים שלא מקפלים מקפלים את הקיפול בצורה שונה לגמרי ממקפלים). הכנו שישה כאלה והרכבנו אותם לכוכב... (אגב- וזה לא קשור לנושא - לאחרונה לימדתי מישהי לקפל את הכוכב הזה. זה היה הקיפול הראשון שהיא קיפלה בחיים, והיא כמובן התקשתה בהרכבה אבל בייחוד התקשתה בקיפול הפינות ליצירת הכוכב עצמו - הפינות שעשתה היו פשוט זוועתיות. תיקנתי לה אותו. היא המשיכה והכינה עוד ארבעה כאלה והשתפרה מאד מאד). קיפול נוסף שראיתי אצל אנשים הוא הסיפור שמתחיל מיאקו ונגמר בקופסה. גם אותו למדתי ממישהו. אלו, פחות או יותר, כל הקיפולים שראיתי שמקפלים לא מקפלים... מה אתם אומרים? אילו קיפולים אתם רואים אצל לא מקפלים?

gaharoni

New member
אוריגמי לעם

דגמים נוספים, שאני רואה מסתובבים פה ושם, הם פרח הצבעוני הידוע מבסיס פצצת מים (בדרך כלל ללא גבעול, אלא תקוע על עיפרון), ולפעמים קוביה מיחידות סונובה.

gilg1

New member
הממממ...

אני שמעתי שאת הכוכב עושים הרבה בצה"ל (מן הסתם ג'ובניקים). חוצמזה גם הטוליפ מוצג בכל מיני מקומות.

bshuval

New member
אוהו... אין לך מושג עד כמה

אצלנו בצבא הרבה פקידות מכינות כוכבים כאלה למכביר. לפקידה של הענף שלי הכנתי שלושה כוכבים - מנייר אחד, משישה ניירות, ומתריסר ניירות. היא הכריחה אותי ללמד אותה (ראה את ההודעה הראשונה בשרשור).

למעלה