אוריג'ן לכלב

• פותח הנושא et28
  • פורסם בתאריך

et28

New member
אוריג'ן לכלב

מחפש, אבל יש המון מבחר.... מה מומלץ?
הנה לינק עם כל המבחר

DAHUJI

New member
שאלה חסרה... מה עם כמה מילים לכבוד מי נכתבה?...

נשמח לכמה פרטים על הכלב/ה

et28

New member
יש צדק בדבריך....

הכלב בן 7, אצלי פחות משנה.
כשהגיע אלינו אכל רויאל קנין, עד שהחלטנו להחליף אוכל....
החלפנו להילס, אבל הבנתי שזה אוכל ברמה בינונית.
לאחר מחקר החלטתי שאני רוצה אוריג'ן (אולי אפילו משהו אחר?), אבל בחנוןת היה אקאנה. מאז ההחלפה היציאות של הכלב קצת נוזליות, אז אני רוצה להחליף שוב....

DAHUJI

New member
תשובות

בן 7 זה פחות או יותר כלב בוגר, עדיין לא מבוגר (סניור). יש כאלו שקובעים שמגיל 7 והלאה זה כבר מבוגר.
זה לא מדעי, זו קביעה שרירותית. בדיוק כמו גיל 18 ואלכוהול או נהיגה. תסתכל על הכלב, תנסה להבין ממנו לבד באיזה שלב הוא או תתייעץ עם ווטרינר (וכמובן שיש מתכונים לכל שלבי החיים)...

אכל רויאל קנין = אכל והתרגל בעיקר לתירס וחיטה.
אכל היל'ס = אכל והתרגל בעיקר לתירס. ועוד תירס ואז עוד קצת תירס.
שניהם מותגים מאוד ממותגים ומפורסמים, ובתכל'ס?.... חרא של מזונות. אם אותם, אז עדיף כבר לשלם פחות, לקנות בונזו וזהו.

אם הבנתי נכון, עכשיו הוא על אקאנה, עם יציאות מעט רכות, ואתה רוצה להחליף שוב... אז...
אקאנה זה יותר מדי טוב בשבילו או שההעברה לאקאנה בוצעה מהר מדי (מה שיכול להסביר את הצואה הרכה שיכולה להעיד על תכולת חלבונים גבוהה מדי ולא מעוכלת מאוכל טוב מדי או מעבר חריף מדי)... בדיוק מה שקראת.
רשימת המרכיבים של מתכון הבוגר של אקאנה משופעת בכל טוב, כמעט 40% בשרית, והכלב (ובעיקר מערכת העיכול שלו) פשוט לא מורגל בכל הטוב הזה.
אחרי 7 שנים של תירס להעביר להמבורגרים?...

תעבור לאוכל מעט פחות טוב מהאקאנה - TOTW או Natural Balance או Regal או Nutram נניח... אוכל עם דגנים, ולא משובח יותר מדי (כמו אוריג'ין). משהו עם סביבות 20-30% בשר בהכללה. תערבב בסבלנות על פי הכללים (תגדיל את טווחי הזמן מימים לשבוע שלם לכל יחס ערבוב, אפילו שבועיים!). גמור בסבלנות 2 שקים גדולים של המזון החדש והבינוני (כתלות בגודל הכלב זה אמור לקחת בין 3 חודשים לחצי שנה).
>>> אחרי 2 שקים של אוכל בינוני+, שוב עוברים (ומערבבים לפי הכללים) לאוכל טוב מאוד, אפשר בלי דגנים (ממש לא חייב) כמו ACANA או Wysong originals או Canin Caviar או Natural and Delicious...
>>> אחרי 2 שקים של אוכל טוב מאוד, אם ממש רוצים להשקיע (וגם לשלם בהתאם) אפשר לעבור למזונות שהם בחמישיה הפותחת (לא חוק טבע או עובדה מדעית, נתון לפירושים שונים) - Orijen או NOW! או GO! או Nature's Variety Instinct או Wysong optimal...
ממליץ מאוד לערבב תמיד בין 2 מזונות שונים מיצרנים וממותגים שונים ולא לסמוך אך ורק על יצרן אחד בלבד ועל מותג/סוג מזון אחד בלבד.
ממליץ מאוד גם לגוון לו ולהאכיל במזון אמיתי (טונה במים, ביצה קשה, חזה עוף, קטניות, תבשילים עם עצמות בקר עדיף ברכיים, ירקות, פירות, אורז מלא...) ולא רק באוכל יבש לכלבים (ואם אוכל אמיתי אז רק בארוחת הבוקר ולעולם לא בארוחת הערב בגלל העששת).
יש המון מידע בנושא

בהצלחה!

et28

New member
תודה, והתלבטות

האם שווה להעביר את הכלב למזון איכותי יותר?
זאת אומרת, אתה אומר שזה תהליך (בגיל שלו) של חצי שנה לפחות.....
האם פשוט יותר להשאיר את המזון עם תירס...

המטרה של החלפת המזון היא שהוא יהיה שבע יותר....
שמתי לב שלאחר שהוא אוכל את ההילס או האקאנה הוא אוכל פחות בחוץ.....
אז- האם שווה את ההחלפה?
בכל מקרה אני אדבר מחר עם הוטרינר שלי, נראה מה הוא אומר, אבל אשמח לשמוע חוות דעת נוספת....

marx04

New member
אני חולק חלקית על DAHUJI

שלום לך,

אני מסכים עם DAHUJI שהמזונות שהכלב שלך קיבל בעבר היו בינונים לכל היותר ומלאים תירס.
אבל אני חולק עליו שהבעיה המרכזית היא הצורך של הכלב להתרגל בהדרגה למזון ללא תירס. אני גם חולק עליו שאקאנה טוב יותר מ-Taste of The Wild.

נכון, רצוי להרגיל כלב למזון חדש באופן הדרגתי, אבל אם אתה נותן את אותו מזון חדש לכלב במשך מספר שבועות הוא אמור להתרגל למזון החדש. אם הוא לא התרגל - סימן שהמזון הזה אינו טוב לכלב.

מניסיוני עם הכלבה שלי נמש, אקאנה לא היה טוב עבורה, וגרם לה ליציאות רכות או נוזליות מדי.

אקאנה הוא מזון טוב מאד, אך כמו כל מזון, הוא לא בהכרח מתאים לכל הכלבים.
יתרה מכך, אני סבור ש-Taste of The Wild הוא מזון טוב יותר מאקאנה.

אני הייתי מנסה לתת לכלב שלך Taste of The Wild, N&D, או קאנין קוויאר.
כמובן, אוריג'ן נמצא מעל כולם, אך יקר הרבה יותר.
אם השיקול הכלכלי אינו רלבנטי מבחינתך, בהחלט אפשר לתת לו אוריג'ן.

בברכה,

אורי.

et28

New member
תודה! באמת

היציאות שלו מאתמול בערב השתנו והן קשו יותר וצבע חום יותר....
נראה לי פשוט שננסה עוד כשבוע ואז נגיע להחלטה....

DAHUJI

New member
ההנחה המוקדמת היא ש- ACANA לאו דווקא מתאים לכולם...

מסכים איתך.
לא ציינתי זאת כי אני חושב שזה ברור מאליו שלא כל מזון מתאים לכל כלב... מנסים, מערבבים בהדרגה, שמים טוב לוב לב לכלב ומה מצבו (צואה - ריח וצבע ומוצקות? נשירה - רבה מועטה? תיאבון? רמת פעילות? פרווה? ריח פה? ישנוניות? וכו'...) ומחליטים.
הייתי אומר ששימת הלב של הבעלים למצב הכלב היא הדבר הכי חשוב בהחלפת מזון ולא משנה איזה מזון זה, איזה מותג וכו'...

לגבי ההשוואה בין TOTW לבין ACANA - נסכים על לא להסכים, כי זה לא מדע מדוייק. גם תזונאי או ווטרינר לא יכול לקבוע חד משמעית בעניין, ושוב זה באמת תלוי בקבלה של הכלב את המזון שהוא אוכל.
אפשר להסתכל עצמאית ברשת ברשימת המרכיבים (כתלות במתכון) ולהחליט לבד מה נראה לך שאמור להיות במזון יבש ומה לא, אילו רכיבים הוא מכיל ואם לדעתך האישית הם טובים מספיק או פחות.
נקודה למחשבה - TOTW מיוצר על ידי DIAMOND האמריקאית שלהם יש סיפור ישן נושן ועדכני עם החזרות (recalls) ואני לא "עף" על היצרן הזה בכלל. מה גם שהמון ממרכיבי המזון שהם דוחפים מגיעים ממקורות לא ברורים (כמו המזרח הרחוק). לעומתם, CHAMPION הקנדית היא יצרן הרבה יותר אמין ואחראי עם היסטוריית החזרות כמעט לא קיימת לעומת DIAMOND... יצרן המזון הוא גם שיקול חשוב בבחירתו, בדיוק כמו רכישת בשר נניח לדעתי באטליז (בשר מהשטחים לעומת בשר מפוקח של דבח נניח). מי מכין את המזון, מה האחריות שלו כלפי ההכנה, ההחזרה וההתנהלות מול הצרכנים במצבים שבהם יש בעיה (ובסופו של דבר, הייתי אומר שכל יצרן מזון ייתקל או נתקל בבעיה כלשהיא מתישהוא).

DAHUJI

New member
כן, שווה להעביר את הכלב למזון איכותי יותר
תמיד...

תזונה טובה יותר = בריאות טובה יותר, וגם איכות חיים טובה יותר.
רשמתי שהעברה למזון חדש היא תהליך, אבל בטח לא חצי שנה.
אפשר לקצץ בזמנים לפי ההסתגלות של הכלב. מומלץ לא למהר מדי עם זה.
ובכל מקרה זה לא משנה כמה זמן לוקח התהליך, חודש, חודשיים או שלושה... מזון טוב יותר זו בחירה מושכלת בין השקעה כספית לעד כמה מוכנים להשקיע בבריאות ובאיכות החיים של הכלב.

העיקרון המנחה הוא שהרי ידוע שמפגשים אצל הווטרינר בגיל מבוגר עולים הון. מכאן שעל פניו השקעה במזון איכותי מאוד לאורך כל חיי הכלב (וגם באמצעם) תצמצם את המפגשים הללו למינימום האפשרי. אתה שם את הכסף בתזונה טובה מאוד במקום לשים אותו אצל הווטרינר והרווח הוא שאיכות החיים של הכלב הרבה יותר טובה...
ההנחה המוקדמת היא שהכלב כן יזדקק לטיפולים פה ושם (מה שכמעט תמיד קורה בצורות ובדרגות שונות של חומרה), בעיקר בגיל מבוגר (הגיל הבעייתי ביותר), ושהוא לא יהיה בריא ב- 100% לאורך כל משך חייו וימות בשיבה טובה.
העקרון הזה לא שונה מבני אדם. זה אותו רעיון.
מי שמשקיע בעצמו, אוכל אוכל בריא (גם אם יחסית), מתעמל ו"שומר על עצמו", מקווה או אכן יראה פחות רופאים לעת זקנתו ויסבול מפחות מחלות.
מה ההבדל בין כלב לבן אדם?... שניהם בעלי חיים ובשניהם לתזונה משקל מכריע, קריטי וחשוב מאין כמותו בבריאות הפיזית (והנפשית).

שירן ל11

New member
מה סוג הכלב? אוריג'ן לא מתאים לכל כלב

יש בו רמת חלבון גבוהה במיוחד שמתאימה לכלבים פעילים מאד. לכלב קטן ולא אתלטי, זה יותר מדי חלבון ויכול להכביד על הכליות.

Ani15

New member
נצל"ש: מזון איכותי בלי עוף?

מסתמן שהגורה שלנו (מלינואה מעורב) רגישה לעוף, ואולי לכן היא משלשלת מאקאנה. איזה מזון איכותי אפשר לקנות לה, שמתאים לגורים גדולים (כבר 22 ק"ג, בלי עין הרע) מגזעים גדולים (והיד עוד נטויה) ואין בו עוף?
(גם אצלנו, כמו אצל פותח השרשור, הרויאל קנין עשה יציאות מוצקות - והרבה, והיא גם אהבה אותו מאוד, אבל אנחנו רוצים משהו קצת יותר איכותי, ואם יצמצם את כמות היציאות, עוד יותר טוב)

DAHUJI

New member
מאשימה את העוף?... מה עם מעבר מהיר מדי לאוכל טוב מדי?

אז קודם כל... מתכוני ACANA בלי שום עוף (מתכוני סינגל'ס).
תקני שק, תערבבי לאט לאט עם האוכל הישן שלא עשה צואה רכה, ואז תוכלי לעשות אלימינציה לגבי העוף...
עניתי לבחור שלמעלה לגבי מעבר מהיר מדי לאוכל טוב מדי. חושב שחלק מהתשובות שם רלוונטיות גם לגבייך.
לגבי מתכונים בלי עוף יש המון... למשל קאנין קאוויאר אם אני לא טועה. וגם וויסונג.

Ani15

New member
נתנו לה בעבר עוף מבושל (מהמרק) עם האוכל הקודם

גרם לאותן תופעות, אז חשבנו שזה מקרה, עכשיו אני תוהה אם זה לא יותר מדי צירוף מקרים.
את האקאנה ערבבנו לה עם האוכל הקודם בשלושת הימים הראשונים.
תודה על ההמלצות.

Ani15

New member
והכי חשוב

כשהתקשרתי היום לחנות להזמין אוכל אחר, המוכר מיד שאל למה, ואז אמר "הרבה כלבים רגישים לעוף, אולי זו הסיבה?". אז אם הרבה כלבים רגישים לעוף, למה לחפש סיבה אחרת?

DAHUJI

New member
מה זה "הרבה", ועל סמך מה הוא אומר את זה?...

ומן הסתם אם קראת את התשובה שלי לבחור שלמעלה - ברור ש- 3 ימים לעשות החלפה ממזון בינוני מינוס (להגדרתי) למזון טוב מאוד זה גובל בפשע
אם תשאלי אותי, מעבר של לפחות חודש. כל שבוע פרופורציה אחרת של יחסים. לא בפזיזות, לאן מזדרזים?...
3 ימים של תחלופת מזון לא מספיקים להבין בכלל מה הכלב עובר, למה הוא עובר את זה ומאיזו סיבה (ולא, "הוא רגיש למזון" זו לא סיבה מספיק טובה).
נראה אותך עוברת מתזונה של קורנפלקס עם חלב לתזונה של שווארמה...
אז די ברור למה הכלב שילשל עם אקאנה... ההשערה שלי תהיה קודם כל מעבר מהר מדי ורק אחר כך כל השאר.
זה שערבבת לו עוף טרי (פעם אחת?...) עם מזון יבש, לא אומר הרבה... ממתי העוף הזה היה? קפוא לפני כן או טרי? כמה זמן קפוא? כמה טרי ומה המקור? איך בושל ועם מה בושל? איזה חלקים של העוף? תבלינים? שמן? אבקת מרק? עם מה בושל?... הרבה שאלות, מעט מדי תשובות, יותר מדי הסקת מסקנות (שהיא עוף לא מתאים לו).
אגב, רגישות אמיתית ומובחנת למזון מתבטאת בכלבים בדומה מאוד לרגישות אצל בני אדם - פריחה/גרדת, בעיות פרווה ושאר מרעין בישין (לא חסר כאלו), קודם כל כמאפיין ברור לרגישות-אלרגיה וגם כמובן שבשילוב מעיים "רגיזים" (צואה רכה, שלשולים וכו'). אז אם רק המעיים "רגיזים" יהיה מוקדם מדי לעשות TEST אלרגיה על סמך הסקת מסקנות לא שלמה. אם מלווים למעיים "רגיזים" גם בעיות פרווה וכו' כמעט בוודאות שיש רגישות למזון.
שוב, אני עושה פה הכללות שווטרינר שיקרא אותן ירצה לשים לי אמפולה נגד פרעושים, אבל זה בערך המצב...

לגבי התשובה של המוכר - ספקנות בריאה... מה זה אומר "הרבה" כלבים? 30% או 70% לדעתו? מאיפה הנתונים הללו? על סמך נתוני מכירות? ואילו הטיות יש בנתוני המכירות? מה זה רגישים? שלשולים או הקאות? בעיות פרווה? ומה היה שם חוץ מעוף, אולי טפיוקה, סויה, פולפת סלק? אולי היה זה בונזו מתכון עוף (=מתכון תירס וקמח) או בכלל היל'ס עוף (= מתכון תירס ותירס)... אילו מזונות?... אי אפשר לקחת הצהרה כזו אפילו לא ב- 3% רצינות, וסליחה מהמוכר, אבל בטח שלא ממוכר בחנות חיות. לא אומר שלא מקבלים מידע מהמוכר, אבל הצהרות אני לא לוקח מאף אחד. מברר בעצמי.

אם כבר עובדות - אזי, רובו הכמעט מוחלט של עולם המזון היבש/רטוב לכלבים/חתולים מבוסס על Poultry לסוגיהן (ציפורים מבוייתות) ובעיקר בעיקר עופות. זאת משיקולי נוחות גידול (מקום), זמן דור (מאפרוח לצעיר), שיקולי רבייה (קל מאוד להרבות), תזונה (תירס!) והכי חשוב - הכי זול לגדל אותן יותר מכל בעל חיים אחר ובכמויות ובעיקר גם לבני אדם (פרט אולי לחרקים ואפילו חיידקים)... אז להצהיר כי מרבית הכלבים רגישים לעוף לא יהיה נכון, כי בהכללה גסה רוב הכלבים אוכלים תזונה מבוססת עוף או כזו שמכילה אותו (או חלקים ממנו) ובהכללה גסה רוב הכלבים חיים די בסדר גמור מבחינה בריאותית.
המתכונים והתזונה שאינה מבוססת על עוף היא אינה זניחה, אך בעשרות אחוזים פחות - ביזון, צבי, בקר וכו'...

KallaGLP

New member
ראשית, אני מסכימה עם הטענה מעליי

שיש לעבור למזון חדש בצורה הרבה יותר הדרגתית. אולי לא חודש, אך לפחות שבוע-שבועיים.
בהנחה שאת בכל זאת חושדת שהבעיה היא עם עוף (וזה בהחלט ייתכן, היו דברים מעולם) הרי שלאוריג'ן, למשל, יש מזון המבוסס על דגים או על בשר אדום, וזה מזון איכותי ביותר, ללא דגנים, שאף הם עלולים לגרום לבעיות של שלשולים וכד' בחלק מהכלבים (שלי, למשל). נסי להכניס אותו לתפריט בהדרגה כפי שהוצע ותראי אם זה משפר את המצב. אוריג'ן בהחלט מזון מומלץ בכל מקרה, אני נותנת לכלב שלי לסירוגין את העוף, הדגים והבשר כדי שלא יתרגל רק לטעם/סוג אחד, והם כולם מיטיבים איתו.

DAHUJI

New member
תשובה מעולה... במיוחד החלק האחרון.

"בכל מקרה, אני נותנת לכלב שלי לסירוגין את העוף, הדגים והבשר כדי שלא יתרגל רק לטעם/סוג אחד, והם כולם מיטיבים איתו"...

זה לא רק ההתרגלות לטעם מסויים (והבררנות שיכולה להיווצר בעקבותיה), אלא שכל מתכון מכיל רשימת מרכיבים X ומכאן שחומרי תזונה X מסויימים מאוד. הגיונית לחשוב שלאורך זמן רב (נניח אותו סוג מזון למשך שנה שלמה) מזון מסוג X לאו דווקא יספק את כל הצרכים של כלב מסויים לאורך זמן. וזאת למרות שהיצרן יישבע באימא שלו שהמזון שלו מכיל את כלללללל חומרי התזונה כולם כולל הכלללללל.... לכן חשוב מאוד לדעתי להחליף מתכונים מאותו יצרן, להחליף יצרנים ולגוון גם עם אוכל אמיתי.
פשוט לא להיתקע על מזון X למשך תקופה ארוכה מאוד (לדעתי קו הגבול הוא חצי שנה...).

GO אוכל לכלבים

זאת אומרת שאם אני נותנת לגור שלי GO, אני יכולה לקנות GO מכל הסוגים. פעם עוף, פעם כבש וכו'...

שאלה..

זאת אומרת שאם אני נותנת לגור שלי GO, אני יכולה לקנות GO מכל הסוגים. פעם עוף, פעם כבש וכו'... ????? זה לא יגרום לשלשול וכו'

KallaGLP

New member
מניסיוני - אין בעיה, אבל כל כלב שונה.

אני ממליצה לנסות ולראות. שוב, יש תמיד אפשרות להוסיף מזון שטרם נוסה לאט ובהדרגה, תוך שאת מוסיפה אותו בכמויות הולכות וגדלות למזון הקודם.

למעלה