אורית, עידית וכל השאר, באמת אתם

אורית, עידית וכל השאר, באמת אתם

חושבים שמי שאינו מטופל בפונסטי מקבל טיפול "סוג ב'"? אני שואלת את זה ברצינות, לא בציניות. כידוע לכם אנחנו לא מטופלים בפונסטי וכאשר ד"ר בור בדק את רון הוא דווקא ציין לטובה את התיקון שהושג עד כה ברגליים. בכל אופן, אנחנו עדיין חולים, או שאולי כמו עידית, אני רק אעדכן כשמישהו יהיה בריא
. יום נעים לכולם. מיכל

Adoushi

New member
מיכל יקרה

חס ושלום. אני לא חשוב שמי שאינו מטופל בשיטת פונזטי מקבל טיפול סוג ב. ומה שד"ר בור ציין דווקא מעיד על כך. כמו בכל תחום אחר, בכל זמן יש את השיטה המובילה של הטיפול. שיטת פונזטי היא חדשה יחסית בטיפול בק"פ אבל התוצאות שלה מצויינות עד כה אם הולכים לפי הפרוטוקול שלה. עד לפני כמה שנים לא ידעו ולא חשבו שיש שיטה כזאת. הגדולה של שיטת פונזטי היא מניעת התערבות ניתוחית. לדעתי הצנועה, לא לכל אחד מתאימה השיטה. השיטה מתאימה להורים קפדנים, דורשת מאוד סבלנות וגם בה יש סיכון לחזרה של קלאב פוט לפעמים גם אם נועלים את הנעליים כמו שצריך. הרבה הורים מעדיפים למשל לעשות ניתוח ולגמור עם העניין ולא להתעסק עם הנעליים לשנים. בכל אופן, כו הורה מרגיש ועושה לפי הרגשתי את מיטב יכולתו לטובת הילדים שלו. האחריות שלנו היא ללמוד יותר, תמיד להתעדכן ולעשות את הכל כדי לטפל בקלאב פוט. מקווה שלא בילבלתי אף אחד

רחליקה1

New member
ותוספת קטנה לאיהאב..

השיטה עובדת כבר מעל לחמישים שנה בעולם, רק בארץ היא חדשה. הסיבה היחידה שבגללה שיטת פונסטי מועדפת על ההורים היא שהשיטה מקטינה באופן משמעותי את הצורך בניתוח "גדול" מה שנקרא. בכל אופן, מצטרפת לדעתו של איהאב, הטיפול מצריך הרבה אורך רוח (כך כותבים? ברח לי לרגע) ממהורים, סבלנות, התמודדות עם תגובות הסביבה וכו' וכו' וכמו שנאמר כבר, לא לכל ההורים זה מתאים. בשורה התחתונה, לדעתי יש ללמוד כמה שאפשר על הנושא ולהחליט החלטות מתוך ידע. זו דעתי. יום טוב לכולנו.

לא בציניות.

היום אם אושרי היה נולד הייתי בוחרת שוב לטפל בו בשיטת פונזטי. אם היה נולד לפני כמה שנים ההתלבטות היתה אחרת מפני שהשיטה לא הגיעה לארץ... אין לי מושג מה הייתי עושה. ילדינו נולדו עם ק"פ. במיוחד בפורום הזה כולם עוד ממש קטנים אין לנו ממש מדד להשוואה למשל על מה שקורא בגיל 5 עם מטופלי פונזטי. הם באמת תינוקות-פעוטות ברובם, ולנו ההורים נותר "רק" לעשות את הטוב ביותר עבורם כדי שיגדלו ויזכרו את הק"פ כזיכרון רחוק. כמובן ששום שיטה לא יכולה להבטיח זאת!!! לא פונזטי, לא הצרפתית, לא הניתוחית, לא סידור העצמות, כלום. כשהמיילדת שלי סיפרה לי על הק"פ ישר היא הוסיפה שאחיינית שלה עברה גיבוסים וניתוח שהיתה קטנה והיום שהיא כבר עברה את גיל 25 היא לא רואה שום בעיה. (היא עברה את הטיפול באירן). המיילדת בארץ גם אמרה שלאחייניתה היה ק"פ והיא עשתה ניתוח. בתיכון היא הייתה מעודדת. השיטה של פונזטי לא קלה. לדעתי הרופאים שאומרים להוריד ת'נעליים בגיל שנתיים מרמים את ההורים ולא מספקים להם את כל המידע. כבר עכשיו קשה לנו עם הנעליים, מבחינה נפשית צריך להיות מאוד "דוך" ולחשוב רחוק. אני לא בטוחה שהשיטה מתאימה לכל ההורים. כך שלדעתי גם עם התיקון שהושג מצויין בכל שיטה שהיא האתגר הוא לשמור על התיקון. כך אני באופן האישי ביותר מסתכלת יום יום על הק"פ שאני רואה את אושרי.
ולגבי העדכונים, עוד יגיעו, עכישו התחלנו עם הסמבוכול

tgdr

New member
ברצינות מרובה

כמו שאתם יודעים אני אב לבן קלאבפוטר בוגר (בן 30) והוא טופל בהדסה עין כרם ללא ניתוח אלא עם גבס, סד ונעליים ולדעתי מדובר בשיטת פונזטי למרות שפעם ראשונה ששמעתי את השם זה פה בפורום, והטיפול הצליח במאת האחזוים. לדעתי אם אפשר לטפל שיטה טבעית (בכל דבר) ולא ניתוחית ולא עם אנטיביוטיקה אז הרבה יותר עדיף!!!! לנתח תמיד אפשר!!!! בשורה התחתונה אני בעד פונזטי, אני בעד מניפולציה וגבס ולא ניתוח. נכון שביטה הטבעית הטיפול יותר ארוך והוא מצריך הרבה יותר אורך רוח סבלנות ובעיקר התמדה מההורים אבל בסופו של תהליך נעשה טיפול הרבה יותר בריא, וכמו שאמרתי קודם לנתח תמיד אפשר. שיהיה טוב רפי

דעתי היא ההפך הגמור

פעם בחודש לערך אני אומרת לבעלי:"אולי השיטה שלנו לא מספיק טובה ופונטסי כן", נשבעת!!!!

טאניוש

New member
טיפול "סוג ב"?

ממש לא. כפי שנראה מההודעות האחרונות שלי אני חושבת שאנחנו מקבלים טיפול מסוג ב'...

בבקשה...

קראי את הציטוט החדש מהאימייל של פונזטי. אין וודאות בשום שיטה. כל כך מתסכל!

למעלה