אורית שלום

pazzel285

New member
אורית שלום

בתי בת חצי שנה (שבוע הבא) בהנקה מלאה. אנחנו עוברים כרגע תקופה מאוד קשה איתה (יותר מחודש) שהיא מתעוררת 5,4 פעמים בלילה, לפעמים למוצץ ולפעמים לאוכל. בשבוע האחרון היא מתעוררת כמעט כל שעה יונקת 3 פעמים ונרדמת בעיקר על הידיים (יכול להיות קפיצת גדילה? - כבר כמה ימים? אני רוצה להתחיל לגמול אותה לגמרי מהנקה, איך עושים את זה בגיל כזה כשהיא לא מוכנה לקחת שום בקבוק?? הספר שאת ממליצה מדבר על גמילה של פעוטות מעל שנה....מה עושים במקרה הזה כשהם יותר קטנים? האם יש ספר אחר שאת ממליצה? אני יודעת שהנקה היא הדבר הכי בריא לתינוקת שלי אבל אני כבר לא נהנית ולא הייתי רוצה שהבת שלי תגדל בידיים של אמא עצבנית, עייפה ומתוסכלת.. תודה על תגובתך.

לילות קשים

השינה - או חוסר השינה - הוא נושא שמטריד הורים רבים. אין ספק שמדובר בתקופה שעלולה להיות מאד מתישה ושוחקת, כשלא ישנים לילות רצופים. התופעה של שינה לא רצופה אינה בלעדית לתינוקות יונקים, כמובן, ואמהות רבות גילו שגם לאחר הגמילה מהנקה, ילדיהן המשיכו להתעורר בלילות. לעיתים מדובר בתקופה, שבה הילד משלים שעות אמא בלילות (למשל - לאחר חזרה לעבודה). האם היה איזה שינוי דומה אצליכם? אולי משהו מפריע לה (שיניים, אוזניים)? בגיל חצי שנה אפשר כבר לתת לה להתחיל לטעום מוצקים, ויתכן שתוך זמן מה היא תאכל ארוחת ערב גדולה ומשביעה. לעיתים זה גורם לילד לישון יותר (אך לא תמיד). ציינת שאינך נהנית יותר מההנקה - האם את לא נהנית מכל ההנקות, או שמדובר רק על ההנקות השוחקות של הלילה? אם תוכלי לבודד את הגורם, יהיה קל יותר לטפל בו. לעיתים שינה בחדר ההורים, במיטה צמודה למיטתם, גורמת לילד להיות רגוע יותר ולהתעורר פחות. הנקה בשכיבה יכולה להיות יעילה גם כן, ואם את מתרשמת שהיא ינקה זמן סביר ובצורה יעילה ועדיין לא נרדמה, אולי בן זוגך יוכל להרדים אותה ואת תחזרי לישון. אם בכל זאת את מחליטה לגמול אותה, חשוב לעשות זאת בהדרגה, גם למענה וגם למענך (שלא תסבלי מגודש). בהצלחה!

pazzel285

New member
אביטל תודה על תשובתך

לשאלתך אם היה איזשהו שינוי, לפני כמעט חודשיים היא היתה חולה ומאז התחיל הכל להשתבש, אני עדיין בבית איתה ואני שם בכל רגע בשבילה.
קשה לי עם התלות שכשהיא בוכה ועייפה אני לא מצליחה להרגיע אלא רק עם ציצי. אין סדר יום של הנקות וזה בעיקרון מתי שהיא רוצה או כדי שהיא תלך לישון... יכול אפילו להיות פעם בשעה
. זה לא שאני לא נהנית מההנקה אבל אני פשוט מותשת כבר...בהתחלה היה לי הכי כיף והתינוקת הכי נוחה שיכולתי לבקש אבל מאז המחלה שלה ומאז שאיבדנו את סדר היום זה נהיה קשה. הבעל לא יכול לעזור כ"כ רק עכשיו התחלתי עם שאיבות וזה עדיין בהרצה
חוץ מזה היא יודעת להירדם רק אחרי ציצי
לגבי הנקה בשכיבה - הבעיה עם זה זה שאני נרדמת והבובה הקטנה ממשיכה למצוץ למרות שכבר סיימה לאכול היא פשוט משתמשת בי כמוצץ ואם אני לא אתעורר וינתק אותה היא לא תשחרר....
מעבר לכך, רציתי לדעת אם מדברים על דברים כאלו בפגישות של לה לצ'ה? האם אני אמצא שם אוזן קשבת או פתרון לבעיותי? האם זה בסגנון של הרצאה או שמתקיים דיון פתוח עם בעיות שונות שניתן להעלות.? מה את מציעה?? תודה לך!!

המשך

נשמע שעוברת עליכם תקופה לא קלה
הרבה פעמים הרבה מחלה דברים משתנים. הבשורות הטובות הן שזה עובר, גם אם זה לוקח זמן. תראי, בן זוגך אמנם לא יכול לעזור בהנקה, אבל הוא (ואנשים אחרים הקרובים לך) יכולים לעזור ולהקל עלייך בדברים אחרים. אם יהיו לך פחות מטלות בבית תוכלי לנוח יותר, ואם אחרי הנקה מישהו יוכל להחזיק אותה במנשא, למשל, את תוכלי ללכת לישון קצת ולצבור כוחות. פגישות לה לצ'ה הן בהחלט המקום המתאים להעלות נושאים כאלה, ולשמוע איך אמהות אחרות התמודדו עם קשיים דומים! לא מדובר בהרצאה אלא במפגש שבו אמהות מעלות שאלות ובעיות ומקבלות מידע ותמיכה מהמדריכות ומשאר האמהות. אני מאד ממליצה לך ללכת למפגשים כאלה.

למעלה