"אורי-בורי" בעכו העתיקה

che55

New member
"אורי-בורי" בעכו העתיקה ../images/Emo20.gif

מסעדת "אורי בורי" בעכו העתיקה (רחבת המגדלור) ידועה בשמה הטוב ומומלצת באזור הצפון כמסעדת דגים ופרות ים מהטובות. החלטנו לבדוק... אני ובן זוגי סעדנו שם ביום חמישי האחרון ויצאנו שבעים אבל לא מהופנטים: היה נחמד אבל לא נפלנו מהכסא, מה שכן הפיל אותנו זה המחיר - 400 ש"ח לזוג לא כולל יין וטיפ
לקחנו את ארוחת "הטעימות" שלהם - נותנים לנו חצי מנה מכל מני מנות מובחרות שיש להם. כל פעם מוציאים עוד משהו עד שאנחנו אומרים ששבענו. אנחנו הבנו מהמלצר שזה 140 ש"ח לאדם לא כולל שתייה וקינוח, אבל מסתבר שזה בממוצע 140 ש"ח לאדם וככל שמזמינים יותר כך המחיר עולה... ואנחנו כישראלים "טובים" אמרנו - בשביל 140 ש"ח ננסה כמה שיותר חצאי מנות גם אחרי ששבענו. אז אכלנו עד שהתפוצצנו - וכך גם המחיר התפוצץ. בגלל האי הבנה שהמלצר יצר אצלנו החלטנו לקזז לו מהטיפ , הוא היה צריך להיות יותר ברור, לאמר שזה מחיר ממוצע והוא עולה ככל שנמשיך להזמין! המקום חביב ולא יותר, העיצוב ערבי אותנטי, אבל חסרה לי שם המוזיקה. לא היתה בכלל מוסיקת רקע. שמו אותנו בחדר לא מעשנים (לפי בקשתנו) ועד שראינו את המלצר כדי לקרוא לו יצאנו מדעתנו, התייבשנו המון כשרצינו אותו. אבל - פעם בחיים חייבים לנסות ....דיברו עליה כ"כ הרבה שהיינו חייבים! מה שכן - הקינוחים היו מעולים - סורבה עראק (כן כן והיה טעים מאוד) ואגס אפוי במעטפת בצק עלים ובמילוי מרציפאן עם גלידת קינמון. אהבתי גם שהקצפת היתה משמנת מתוקה אמיתית חלבית כמו בבית. וכמו שאמרתי 400 ש"ח לא כולל טיפ ויין לזוג. בקיצור - היה טעים ומשביע אבל לא יוצא דופן. באותה מידה נהננו במסעדות דגים אחרות פחות יוקרתיות.

תודה על הביקורת המעניינת + בקשה

אם תזכרי ותוכלי לספר מעט על מנות דג או פירות ים שאכלתם אודה לך מאד שרית

che55

New member
ממה שאני זוכרת....

ממה שאני זוכרת , זה פחות או יותר התפריט שלנו: מנות פתיחה- 1. סביצ´ה:נתחי דג מוחמץ בלימון,שמן זית,צלפים ובצל - מעולה כמנת פתיחה. 2. אנטיפסטי - מעולה - פלפלים, חציל וקישוא, בחומץ בלסמי ושקדים. 3. פילה צלופח מעושן- טעים, לא יותר מזה. מנות עיקריות- 1. דג טונה עם רוטב כוסברה - מאוד טעים! הדג בפנים אדום, המלצר הסביר שככה זה צריך להיות וזה בהחלט היה מוצלח. 2. פירות ים בגריל (בייבי שרימפס וקלאמרי) - הם שרפו אותם מדיי לטעמי והיה טעם של גיחלים, לא מומלץ בכלל. 3. שרימפס ברוטב יין ושום חמאה ופטרוזיליה- טעים אבל חסר משהו, לא מושלם. 4. מרק פירות ים עם רוטב קארי , חלב קוקוס ובזיליקום - אני לא אוהבת קארי והיה קצת חריף, אבל בן זוגי נהננה מאוד. מה שטוב זה צורת ההגשה - היישר מהמחבת המבעבע. 5. דג נוסף שלא זוכרת את שמו (ממשפחת הפרידה) שהיה רך מאוד וטעים - את זה הכי אהבתי, אני רק לא זוכרת את שמו. ובעיקר נהננו מהקינוחים שהיו מעולים!!!!!!!!!!!!!!!!! סורבה פסיפלורה, סורבה עראק(מעולה - חובה לטעום!!!), אגס אפוי במעטפת בצק עלים ממולא מרציפן בליווי גלידת קינמון-סוף הדרך. כמו שאמרתי - היה טעים משביע וגם - יקר מאוד. כל המנות שהוזכרו מעלה הגיעו כחצאי מנות - משהו כמו שלושה ביסים, קטן מאוד ולכן כדי לשבוע מזמינים עוד ועוד וגם כדי לטעום מכמה שיותר סוגים. לא נפלנו מהכסא!!! בכל מקרה אני מוסיפה קישור לאתר שלהם

mocko

New member
יקר מאוד ??

3 סוגי מנות פתיחה , 5 סוגי מנות עיקריות , 3 או 4 סוגי קינוחים וכל זה במחיר של 200 ש"ח לבן-אדם ? עסקה לא רעה לדעתי , אפילו אם "לא נפלת מהכיסא" ..

che55

New member
סליחה, סליחה....קרא שוב את ההודעה!

זה לא 3 מנות פתיחה 5 מנות עקריות 3 או 4 קינוחים!!!!!!!!!!!!! נראה לך שזוג יכול לאכול ככה? זה נורמלי? מה זה מנות לטעימות????? - כמו שזה נישמע! מבין 3 מנות הטעימות, קיבלנו חצאי מנות לזוג, שנינו אכלנו חצי מהמנה הרגילה שהיא גם ככה קטנה וחצי מנה זה צלחת קטנה עם 4 סרדינים קטנים. זאת אומרת - לכל אחד מבני הזוג יש שני ביסים!!!!!!!! אז 3 מנות = שני ביסים כפול 3!!! 3 חצאי מנות קטנות לזוג. רק כדי לטעום, לא כדי לשבוע! כנ"ל לגבי המנות העיקריות: דג טונה - הכוונה לא לאיזה דג שמכסה את כל הצלחת! צלחת קטנה עם חתיכה שנראית כמו חצי שניצל - לשני אנשים. מכל מנה עיקרית שהיא גם ככה קטנה, חצי כמות לשני אנשים! לא כל אחד קיבל חצי מנה, אלא - חצי מנה לשני אנשים! בשביל זה קוראים לזה מנת טעימות - לטעום מכל דבר. לא אמרתי שלא היה טיעם בסופו של דבר או משביע, אבל מה לעשות - לא נפלנו מהכסא!!!!! אז זה לא הרבה בכלל, וזה מאוד יקר - לכמות יחסית קטנה מאוד. בד"כ שמזמינים שרימפס במסעדות מקבלים מנה של 6 או 7 שרימפסים קטנטנים. תחלק את זה לשניים - זה חצי. תן את זה לשני אנשים - זה הרבה???????????????????? על מה אתה מדבר?

mocko

New member
קראתי שוב

לא נתווכח על הכמויות , זה באמת לא מעניין . כנראה שהייתי צריך פשוט לכתוב כ"נגד" שבביקור האחרון שלי באורי בורי , שחובה לציין שהיה אומנם די מזמן , אכלתי את אחת מארוחות הטעימות הטובות והמיוחדות שיצא לי ( שלא לדבר בארץ .. ) .. זהו , לא יותר מזה . אני חושב שדי מיצינו את הנושא .

מיכלי56

New member
אמרתי לכם.....

ראו ביקורתי מהשבוע שעבר ,בדיוק לזה התכונתי כשדיברתי על המלצר המאותגר. למזלנו לא נפלנו למלכודת הטעימות. (לא אחרי לחץ שהפך כמעט לפיזי וכלל ציקצוקי שפתיים ואמירות כמו "חבל"בליווי מבט משתומם. כאילו -איך אתם יכולים לוותר על מציאה שכזו). חוזרת ומזהירה את חברי הפורום ,עזבו אותכם מכל המבצעים המפתים ולכו על מה שאתם באמת אוהבים

מיכלי56

New member
מוקו מוקו

האם ייתכן שאתה איש "מטעם". ממש מגן בחרוף נפש על אורי בורי ,נראה לי שהוא כבר ילד גדול שיכול להסתדר לבד אז תן לו...

mocko

New member
מיכלי מיכלי

ממש לא , אדון ירמיס בהחלט לא זקוק ל"הגנה" שלי - פשוט יש לי חיבה לאנשים שמבשלים גם מתוך אהבה ושמחים מאוד כשמישהו שהטריח את עצמו עד אליהם רוצה לנסות כל מה ש"הבית" יכול להציע וטרח להכין .. ארוחת טעימות מכל סוג שהיא היא חוויה , שבניסוח עדין , מתאימה לאנשים מסויימים ( וקרוב לוודאי שאת לא נמנית עליהם .. ) . אורי בורי הוא בהחלט מקום שמגיעים אליו במיוחד , ואם כבר אז מה רע בלהתנסות ? הנסיון שלך לחנך אנשים ב"אמרתי לכם .." "ולהזמין את מה שאתם אוהבים .." הוא מתלהם , פאתטי ולא אנטיליגנטי .. רק על זה יצאתי , לא יותר מזה .

liti

New member
טוב לשמוע שני צדדים

לא חייבים להסכים על כל דבר, ויתרה מזאת, תמיד טוב לשמוע שני צדדים בשביל לדעת לקראת מה אנו הולכים. אבל אנשים יקרים, אנחנו כאן בשביל הכיף ולא בשביל לריב ולהעיר הערות ציניות...

גוז

New member
הי הי הי! ../images/Emo118.gif

להירגע מיד! זה פורום שמח שעניינו - עניין שמח!!!! בואו נשאיר את זה ככה...

מיכלי56

New member
סליחה!

צודקים. מהיום אשתדל להתנהג יפה.... (על אף טעמי הקלוקל ואבחנותי הבלתי "אנטילגנטיות") הפורום הזה באמת כייפי .

למעלה