אורי לופוליאנסקי על כביש בר אילן

אורי לופוליאנסקי על כביש בר אילן

(מתוך "דתי צפוני" ט"ז אב תשס"ג) הכתב שאל את לופוליאנסקי: "יצאת בשלום ממבחן "בר אילן"? "אני מרגיש ברוך ה' שזה עבר בשלום, היות שהיה כאן איחוד כוחות. גם הרבנים וגם העסקנים שהבהירו את העניין בתורה משותפת לכל אלו שניסו לרועע את הסדר הטוב. כי הרי לא היה שום שינוי בשבוע הראשון להיבחרי בכביש הזה מהשבוע הקודם. היה ברור שהכל נעשה מתוך כוונה להעמיד אותי במבחן". מי רצה להעמיד אותך במבחן? "אני חושב שאלו נערי רחוב. כי הרי לגבי אלו שבאים וקוראים תהילים זה היה גם לפני חודשיים שלושה וזה לא הפריע לאף אחד, הבעייה הייתה לגבי זורקי האבנים ומחוללי המהומו. הם הרי מחללי שבת ואף אחד מהם לא עושה זאת לשם שמים. הם עשו זאת משום שחשבו שיוכלו למשוך אחריהם אנשים, שתיווצר חגיגה, וכן חשבו שיקבלו לגיטימציה לחוליגניות שלהם וזו הייתה הבעייה. ולכן כל הרבנים כולל רבני הבד"צ שיצאו נגד התופעה הזו במודעות וכן בעיקר ע"י הוועדה למען השבת שהיא פוקחת עין ומוסמכ מצד גדולי ישראל לדעת מתי וכיצד צריכים לעשות כל דבר והם יצאו ואמרו שזריקת אבנים היא מעשה פסול וחמו ומי שעושים זאת גורמים להרס השבת".

פראזניק

New member
גועל נפש

"כי הרי לגבי אלו שבאים וקוראים תהילים זה היה גם לפני חודשיים שלושה וזה לא הפריע לאף אחד" שקר מוחלט! זה הפריע לאותם אנשים שזה הפריע להם לפני כמה שנים, וגם אז, אם לופו וידידיו החכמים לא היו מתערבים, הכביש היה נסגר. גועל נפש...

קראתי בזמנו שראש הועדה שמינו אז

לבדוק את נושא כביש בר אילן אמר שהם הגיעו למסקנה שצריכים לסגור את הכביש אבל...הם לא עשו את זה בגלל שהחרדים הפגינו והם לא רצו לתת פרס למפגינים. אגב, בהמשך כתבה ב"דתי צפוני" שואל הכתב את לופוליאנסקי: ולעניין עצמו, אתה סבור שצריך באמת לסגור את הכביש הזה? ולופוליאנסקי ענה: "אני לא הייתי נכנס כעת לכותרות כי זה לא נכון כעת. מה שברור שההפגנות הללו הרחיקו את האפשרות לסגור את הכביש במקום שרובו ככולו ריכוז חרדי וכמעט שלא משמש צורך יחידי לגבי חילוניים שרוצים לעבור בו. ואין ספק שההפגנות מהסוג הזה הרחיקו את האפשרות להסדיר את הנושא לזמן לא קצר. אגב, זה לא תלוי בעיריית ירושלים, אפילו ההפגנות הקודמות גרמו לכך שהעניין הופקע מעיריית ירושלים והועבר למשרד התחבורה. אבל גם מה שהיה ניתן להסדיר בעבר עם משרד התחבורה היום אי אפשר".

פראזניק

New member
על גודלו של אבסורד

האדון צמרת אמר לעיתון 'בקהילה' ש"ללא האלימות - הכביש היה נסגר". אבל הוא שוכח שאם לא ההפגנות, הכביש לעולם לא היה נסגר. במדינה הנאורה שלנו, ידידיי, רק בדרך הזו משיגים דברים. לא ראיתי כביש שנסגר בגלל שאילתה בכנסת, לא ראיתי קברים שהפסיקו לחללם בגלל שחבר כנסת "שליח רבנן" כלשהו צעק שם. כבישים נסגרו, קברים לא חוללו, רק בגלל ההפגנות. רק בגלל שלמשטרת ישראל או לממשלתה היה מה להפסיד. ולענין דבריו של האדון לופוליאנסקי: "מה שברור שההפגנות האלו הרחיקו את האפשרות לסגור את הכביש" - הוא יודע בדיוק כמוני שזה שקר. אם היה שקט כעת, למה לסגור ת'כביש? האם נבין שאם החרדים היו נותנים לו שקט, הוא היה סוגר את הכביש בשקט? הרי שתי שורות אחר כך הוא אומר "אגב, זה לא תלוי בעירית ירושלים, זה הועבר למשרד התחבורה"... אז אספר לכם סיפור קצר: הענין מעולם לא הופקע מעיריית ירושלים, למיטב ידיעתי. כאשר היה אהוד ברק ראש הממשלה ושלמה בן עמי שר לבטחון פנים (השר האחראי על התנהגותה המטומטמת של המשטרה, במילים אחרות) התחילו שכנים מסוימים ברחוב "אתיופיה" להפר את חוק העזר הערוני, על פיו הכריזה העיריה על רחוב אתיופיה כעל רחוב סגור בשבת. הבעיה ברחוב אתיופיה היא שלמרות שהוא עצמו חילוני ברובו המוחלט, הרי שלצאת ממנו לעיר אפשר רק דרך רחוב חזנוביץ - שהוא רחוב חרדי לחלוטין. העיריה סגרה את הכביש, השכנים זלזלו בסגירה ולאחר תקופה החלו הפגנות. באותן הפגנות התנהגו מדריכים בבית ספר (או פנימיה, איני יודע בדיוק מה זה) שנמצא בין רחובות אתיופיה ובני ברית בצורה מכוערת: הביאו רכב עם רמקולים והפעילו מוזיקה בקולי קולות ברחוב, היכו מכות אכזריות את אחד השכנים שמחה על חילולי השבת - גר צדק, שברו את שתי רגליו וכמה מצלעותיו. המשטרה כמובן לא עצרה אותם. הסיפור פרץ לתקשורת והשר בן עמי הכריז שהכביש ישאר פתוח. הכרזתו זו לא היתה חוקית, שכן הסמכות על סגירת או פתיחת כבישים היא בידי העיריה ולא התקיים דיון בממשלה - עד כמה שזכור לי - לשנות את המצב. כך שאורי מנסה להתחמק באלגנטיות, אבל הוא לא אלגנט אז לא הולך לו, מסכן. וסתם כך הערה: לופו מדבר כמי שעד היום ממש פעל בענין חילולי שבת שכאלה, וגם כרגע הוא רצה לעשות אבל המפגינים הפריעו לו. זה כמובן שקר וכזב. מעולם לא שמענו את לופו מתעסק בענין (מעבר למה שכתבתי בהודעתי הראשונה באשכול), כמו שלא שמענו אותו עושה בעניינים אחרים. אבל הזכרון הציבורי קצר, ולופו יודע שאפשר לסמוך על זה. אחרי הכל, הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה, בבחירות הבאות הוא לא צריך כלום. כל מועמד חילוני יפסל כי "צריך לתמוך בחרדי" ומועמד חרדי נגדי לא יהיה, כי "לופו כבר רץ" כמו שהיה הפעם...

אני לא מבין אותך

רק היום בחדרי חרדים שאלת מישהו (נדמה לי אלימודיעין) אם הוא באמת מאמין שהפגנות עוזרות... (לגבי קצבאות ילדים) והנה אתה פתאום אומר שזו הדרך היחידה שמבין פה. תסביר.

פראזניק

New member
זה דווקא פשוט מאד

בכל העניינים הגשמיים, אין שום טעם ושום ענין במחאה. אם אתה רוצה להשיג משהו - תבקש מהבורא. בפגיעה בעניינים רוחניים, מוטלת עלינו חובת המחאה - בלי שום קשר למה שנשיג או לא (ובמקרה, גם המציאות תומכת בגישה הזו: רק כך משיגים) מובן? :)

minzly

New member
יש מחאה אבנים בשבת חילול השם

ויש מחאה אהבה תבחר חברי

minzly

New member
"המשטרה כמובן לא עצרה אותם"

מה זה הכמובן הזה? למה אתה מעורר פה רוחות של שנאה?

אבל היו גם כאלה, תודה

כאחד שלמד בישיבה ליד הכביש המדובר, וראה כמה וכמה הפגנות שבת, רוב הרעשניים הם דווקא אותם חוליגנים ולא אנשים כמוך וכמוני.

ezer

New member
אריאלה, את פשוט לא מכירה את האיש!!

כביש בר אילן נסגר על אף כוונותיהם של יהדות התורה להשאירו פתוח בדיל יחד עם אולמרט. ואפשר לשאול את העסקנים שטיפלו בזה. ומה שהאדמו"ר מגור חתם על קריאה ליציאה להפגנה על כביש בר אילן, רק הודות לעמידה על עקרונות של אברך חשוב. אורי פשוט פוליקל קורקט. ולדעת רבים מאלו שטיפלו בסגיקת כביש בר אילן אמרו עליו את המשפט הבא והוא לא שלי: "חילוני בתחפושת חרדית". וכך גם אני מרגיע את מכירי החילוניים, שאורי לא חרדי, ואין מה להבהל ממנו.

כביש בר אילן היה סגור פעם בשבת?

או שהתכוונת להגיד שהיתה כוונה לסגור אותו? תראה, לדעתי - ואני לא מכירה את האיש - הוא יודע שעכשיו משהוא נבחר הוא ראש עיר גם של החילוניים ולא רק של החרדים. הוא לא רוצה שהחילוניים ירגישו שהחרדים השתלטו סופית על ירושלים. הוא רוצה לתת להם את ההרגשה שלמרות שיש ראש עיר חרדי - הכל נמשך כרגיל. אגב, אם לופוליאנסקי חילוני בתחפושת חרדי למה מרן אלישיב הורה בכל תוקף שיצביעו בשבילו? ולמה לופוליאנסקי הולך פעם בשבוע למרן אלישיב כדי לעדכן אותו בכל מה שקורה? כנראה שיש אישור למעשים שלו, לא?

ezer

New member
אריאלה, הנושא סבוך מאד להיותו מוסבר

כאן בפורום חרדים בשלימות. יש דברים שאורי מנסה ל"שחק" את הסבריו לציבור הרחב בזמן שאלו הקרובים לעשיה יודעים מהי האמת וכמה כזב ומרמה "נופת של שלום ומסווה של מרמה" יש בדברין של ראש העיר הנוכחי. איני יודע מי הוא המסביר לך את הדברים של מה שהיה למען סגירת כביש בר אילן. אבל, עצם הפיסקה שכאילו הסגירה תלויה בידי משרד התחבורה ולא בידי ראש העיר זה כבר השקר הגדול כאן!! תבואי לירושלים נעשה לך קצת ביקור אצל הנוגעים בדבר ואלו שעסקו כאן, תראי שהדברים אינם יכולים להיות כתובים כאן ולהיות מוסברים!!!!!!! ואני יודע מקרוב שאת חבריו הקרובים של אורי (שלצערי אפשר לומר גם אני הייתי שם) הוא מאכיל בדברי תעלולי שקר ופוליטיקה.

הדברים שהבאתי לפורום לקוחים

ממקומות שיוצא כאן בצפון בשם "דתי צפוני". ביום שישי האחרון ראיינו במקומון הזה את לופוליאנסקי. אגב, המשפחה של בעלי גרים בירושלים, בבית וגן ליתר דיוק.

דתי צפוני הוא חלק מ....

רשת קו עיתונות דתית, שמוציאה את קול העיר בבני ברק והשבוע בירושלים.

blablash

New member
יופי אז בשביל להיות נחמד בעיני

ב"ה החילונים מותר לחלל שבת.. מעניין מה עוד מותר.. מרן אלישיב וכל רבני אגודת ישראל הורו לו להיות ראש העיר לטובת החרדים בעיר. עובדה שבזמנים קודמים הם תמכו בהפגנות בבר אילן ופתאום הם יוצאים נגד ההפגנות. זה בקיצור נראה כך, לטובת החרדים בעיר מכל הבחינות נוותר על המחאה בעניין חילול שבת.

ממש לא!

אבל יש למחות ויש למחות. ממתי מותר לזורק אבנים בשבת? ממתי מותר לחלל שבת בשביל למחות נגד חילול שבת? אז תגיד לי...אלו נערים...לא בגיל בר מצווה. על זה אגיד לך: האם אנחנו לא מחנכים את הילדים מגיל קטן למצוות? האם אנחנו לא מחנכים את הילדים מגיל קטן לשמירת מצוות? איך זה שלא מחנכים את הנערים הללו שלזרוק אבנים בשבת זה אסור? למחות על חילול שבת זה מותר וחובה! אבל איפוא מרן אלישיב וכל הגדולי הדור התירו לחלל שבת בשביל זה? אני גרה בצפת, בעיר העתיקה. יש בעיר העתיקה בצפת הרבה אורחים חרדים. יש כביש ראשי שליד העיר העתיקה שבכביש הראשי הזה מכוניות נוסעות בשבת. בשבת הלכה משפחה חרדית מן האורחים לטייל לאחר סעודת שבת קודש. כל פעם שעבר רכב הם צעקו: שעעעעעבס!!!!! הם לא זרקו אבנים ובכל זאת הצליחו למחות על חילול שבת. הם מחו נגד חילול שבת ולא הצטרכו לחלל שבת בשביל זה.

blablash

New member
גם אלה שמארגנים את ההפגנה..

ב"ה ברור שהם מתנגדים לזריקת האבנים הרי הם מוחים נגד חילול שבת לא? אני הייתי שם ואני מבטיח לך שאלה שזריקת האבנים הייתה רק בפעם הראשונה, מכיון שאמרגנים לא ציפו לכך, וכבר בשבת השניה היו סדרנים שמנעו כל התפרעות והתנהגות בלתי ראויה. מה שלופוליאנסקי מנסה לעשות זה פשוט מזוויע, הוא מתייחס לקבוצת יהודים שמוחים על חילול שבת "כקבוצה קטנה קיצונית שולית וחסרת חשיבות" הוא מחבר את הנערים המתפרעים יחד עם האברכים יראי שמיים כאילו הם אחד. והוא מכיר טוב טוב מה קורה שם והוא יודע שלאברכים אין קשר עם המתפרעים, ולכן נח לו לקשר בניהם.

minzly

New member
הוא אמר משהו נגד יראי שמיים?

הוא יצא בצדק, כן ירבו כמוהו, נגד אלימות, חילול שבת וחילול השם

ezer

New member
אורי פתאום הפך לדובר היהדות החרדית?

הייתכן שאורי מדבר על עניינים שברוח? ז"א האם אורי מדבר על דברים אלו מטעם עצמו או מטעם גדולי התורה? הייתכן שיהודי שעושה מעשים בפרהסיה נגד התורה ידבר על חילול ה' או על דברים שהם נגד השולחן ערוך?(ולא יתבייש להטיף לאחרים - ולא מקיםי בעצמו נאה דורש ונאה מקיים?)

למעלה