אורי ששון מפסיד לראשון בעולם

guinnart

New member
אורי ששון מפסיד לראשון בעולם

הוביל בשני יוקו אבל בדקה האחרונה חטף ווזארי ולאחר מכן נחנק והפסיד באיפון.
נתן קרב יפה מול יריב חזק מאוד.
קצת חבל כי אם היה מנצח בסיבוב הבא אמור היה לקבל יריב הרבה פחות חזק ונראה שכמעט בטוח שהיה עולה לרבע הגמר לפחות (ואחרי כן היה סיכוי שהיה אמור להיות מול איראני).

BentzWatchJudo

New member
הוא לא נחנק. הוא פתח את הקרב בגלל הפיגור.

הוא לא נחנק. הוא פתח את הקרב בגלל הפיגור וסיכן את עצמו יותר ולכן נקלע לשני מצבים מסוכנים בקרקע ולבסוף נאלץ להיכנע בגלל חניקה.
דרך אגב הוא שבר את היד בקרב ועכשיו הוא כבר עם גבס.
היה מאד שובר לב לראות את הכאב שלו בסיום הקרב גם מפספוס הניצחון וגם משבירת היד.

BentzWatchJudo

New member
אה טעות שלי בהבנת הנקרא

חשבתי שכתבת "נחנק" במובן שנגמר לא הכוח ולכן הוא ספג איפון. כמו שכתבים נחנק על שחקן טניס שפתאום מאבד יתרון גדול ומפסיד.
(ואתה כמובן כתבת במובן המילולי של חניקה)

guinnart

New member
בסוף האזרי אלוף עולם

אורי ששון הוא היחיד שהצליח להשיג מולו ניקוד בכלל.
מעיד כמה רחוק הוא היה יכול להגיע לולא ההגרלה.
עם זאת ההגרלה מושפעת מאוד מתוצאות בתחרויות שלפני כן, ואם אורי ששון היה מנצח יריבים מדורגים נמוך בתחרויות כגון הגרנד פרי המונגולי, הוא כנראה היה מתחיל מעמדה אחרת את התחרות.
נראה שקטגוריית המשקל של עד 100 נמצאת בתהליך שינוי והתחלפות. יש הרבה טובים ברמה פחות או יותר דומה, ובכל תחרות מישהו אחר יכול לנצח. ממדוב (בן 32), גרול (בן 28), קרפאלק (23, בן גילו של ששון), סעידוב (31), ראקוב (27), דרוויש (25), מארט (26), פיטרס (28), קורבנוב (30), אונו (33), קוריאה (31), מהג'וב (22), גאסימוב (23), סמוילביץ' (29), חאיבולאייב (29), נאידאן (29) ועוד. יש לציין שרבים מהם כלל לא השתתפו באליפות העולם.
אני מקווה שאורי ששון ידע למקם את עצמו טוב ברשימה הזו ולהתחרות עם הטובים. נראה שזו קטגוריה שבה מגיעים לשיא לקראת גיל 27. בריו אורי ששון אמור להיות בן 26.

BentzWatchJudo

New member
תזכורת

שבוע אחרי אליפות אירופה היה גרנד סלאם באקו (ג'רבי זהב, נבחרת הגברים נשארה בבית).
שבועיים או שלוש אחר כך טורניר המאסטרס (ג'רבי זכתה בכסף, אורי ששון למרות שהעפיל לטורניר נשאר בבית ברגע האחרון ככל הנראה בגלל תאקל עם אורן סמדג'ה באימונים, אני מסייג את הסיבה כי היא לא ידועה לי עד הסוף).

מאוחר יותר נבחרת הגברים התחרתה בגרנד פרי מונגוליה אחרי מחנה אימונים מפרך ולמרות שגם גולן וגם אורי זכו במדליות (אורי זכה בארד) כל הנבחרת היתה עייפה ולא בשיאה בתחרות. נבחרת הנשים נשארה בבית.
שבוע אחר כך גרנד סלאם מוסקבה (ג'רבי זהב, נבחרת הגברים התחרו בטורניר דרג B בגרמניה)

תוצאה השבוע: אורי ששון מודח מול המדורג 1 ואלוף העולם הנכנס. ירדן ג'רבי אלופת עולם.

עם בחירת תחרויות אחרת אורי בהחלט היה יכול להיות מדורג בשמיניייה הראשונה ובטוח לצבור עוד הרבה ניסיון אבל מצד שני עד כמה שידוע לי הבנייה היא לטווח ארוך ולקראת ריו 2016 ובסופו של דבר התוצאה שם היא הדבר היחיד שיזכרו לאורי, לירדן ולכל שאר הספורטאים (לא הוגן ולא צודק אבל זאת המציאות הישראלית)

guinnart

New member
יזכרו את אליפות העולם של ג'רבי

לקורזיץ יש קרדיט ענק על כך שהיא אלופת עולם 4 פעמים ו- 3 רצוף, ונראה לי שלמרות האכזבה בלונדון הציבור והתקשורת אוהבים ומעריכים אותה.
אריק זאבי נחשב לאגדה ולאחד מגדולי הספורטאים שלנו כמובן בזכות הארד, אבל אני חושב שכל התארים האירופיים שלו הם חלק מאוד חשוב באגדה הזו.
אני בטוח שג'רבי תיזכר בזכות היותה אלופת העולם, בוודאי הראשונה שהיתה לנו בג'ודו. אני מקווה ומאמין שהיא תיתן לנו עוד כמה סיבות טובות לזכור אותה.

BentzWatchJudo

New member
יזכרו אבל...

תחשוב כמה זוכרים לשלזינגר ארד עולמי ו- 3 ארד אירופי.

אם יצטרפו עוד הישגים בעיקר ברמה העולמית זה כבר סיפור אחר וכמובן יחרט יותר ביכרון במקרה כזה.

למעלה