אורי

HobbitGirl

New member
אורי

אורי יושב על קצה המיטה. אני בקצה השני, נשענת על הכרית שהוא הביא לי ליום השנה שלנו. הוא השתנה כל-כך מאז שראיתי אותו בפעם האחרונה. העיניים הכחולות שלו, שתמיד חשבתי שהן בהירות מדי, היו כעת מימיות לחלוטין. השיער השטני הפך בלונדיני דהוי, והעור החוויר בצורה חולנית. "התגעגעתי", אני אומרת, למרות שהמילה הזו לא מתארת אפילו עשירית ממה שעבר עלי מאז שהוא עזב. "גם אני התגעגעתי אליך, חמודה" הוא אומר, ומחייך אלי. אני משחררת אנחת רווחה- החיוך שלו, שהייתי מסתכלת עליו שעות לו רק יכולתי, נשאר כשהיה. אני מושיטה אליו יד. יותר מידי זמן לא ליטפתי אותו. אורי נרתע, אבל לא מהר מספיק. אני מכירה את אורי כמו את כף היד שלי. אני מכירה אותו כל-כך טוב, שאני רואה דרכו. החיוך היפיפה שלו הופך פתאום לעצוב, והוא מתרחק עוד קצת. החוט, שקשר את הלב שלי כבר שנה שלמה, נקרע. "בבקשה, אל תעבירי את היד שלך דרכי", הוא אומר, "זה כואב לי". הוא קם מהמיטה, מישר את הבגדים שהתקמטו. אני מצפה שלפחות ינשק אותי לפרידה, אבל הוא רק מעביר את ידו באוויר, קרוב קרוב לפנים שלי, אבל לא קרוב מספיק. "אל תשכחי אותי, חמודה" אומר אורי, ומתפוגג אל תוך האוויר.

אסתר 1984

New member
אוקיי.

נחמד מאוד, אבל למה לא להמשיך את הסיפור? מה שכתבת פה מראה בפירוש שיש לך בראש התחלת רעיון מעורפלת, סיטואציה שמעניינת אותך. למה לא לקחת את זה ולעשות מזה סיפור? מה קרה לאורי? לאן הוא נעלם? למה הוא עזב? קשה לתת ביקורת על משהו שהוא רק קטע מסיפור שלם. מעבר לזה, הדמות של אורי נשמעת לי מאוד קרטונית ושטוחה. את הרגשות של הדוברת הצלחת להעביר לא רע בכלל, אבל את מה שעובר על אורי אנחנו לא רואים כמעט. זאת לפחות התחושה שלי מהדמות שלו.

HobbitGirl

New member
תודה על התגובה

התכוונתי שזה יהיה בגבולות האלו, כי כשניסיתי לפרט רק נראה לי שזה הורס. נראה שפשוט לא הצלחתי להעביר את הרעיון
בקשר לאורי את צודקת, לא התייחסתי אליו מספיק.

אסתר 1984

New member
השאלה היא

אם *את* יודעת בכלל מה הסיפור של אורי, לאן הוא נעלם ולמה. אם לא - מובן למה לא הצלחת לכתוב על זה, ואולי כדאי לך לחשוב על זה קצת ולפתח את זה לסיפור.

Star Maiden

New member
אני מסכימה

גם לי לא היה ממש ברור מה קרה לאורי, למה הוא נעלם ומה קרה לו... בתור משהו קצרצר (כמו שכתבת) זה יפה מאוד, אבל לדעתי שווה לפתח את זה הלאה, כי הסיפור בהחלט מעורר עניין ורצון להבין. התיאורים שלך מאוד יפים בעיניי, הצלחתי להזדהות עם הדוברת - וסיפור שבו מצליחים להזדהות עם הדמות הראשית הוא לדעתי כמעט תמיד סיפור מוצלח, אז כל הכבוד. וכאמור, אני חושבת שכדאי להמשיך אותו ולפתח את העלילה של מה שקרה לאורי.

Boojie

New member
מצטרפת.

בתור קצרצר זה אחלה. מעביר תחושה, רגשות, אווירה, בשיא הקומפקטיות - בדיוק כמו שאפשר לצפות מקצרצר. אבל בהחלט ניתן לפיתוח למשהו מלא יותר.

HobbitGirl

New member
תודה לכולן על ההערות

שאלה אחת בקשר ל"חורים"- החלק שצריך לדעתכן להרחיב הוא מה קרה לאורי לפני מה שמתואר, לאן הוא נעלם בסוף או שניהם?

אסתר 1984

New member
לי הכי הפריעה בסיפור השאלה

מה הוביל לסיטואציה הזו. אני מניחה שהשאלה לאן הוא נעלם בסוף כבר תיפתר כשתספרי מה קרה קודם, ככה שכנראה התשובה שלי היא "שניהם".

Boojie

New member
באורך הזה, של קצרצר,

דווקא אהבתי את זה ככה. כי מה שחשוב כאן זה לא כל כך מה קרה לו (זה די נראה שהוא מת), אלא המטען הרגשי שזה יוצר. כמובן, אם רוצים לכתוב סיפור ארוך יותר, קצת יותר הסברים יהיו הכרחיים, גם אם זה לא חייב להיות מוסבר במאה אחוז.

Yuli Gama

New member
תראי

זה לא סיפור. זה קטע שכתוב מצויין. אם הייתה לך כוונה שזה יהיה סיפור, אז כן, צריך יותר (עלילה ותוכן למשל
). אבל אם כיוונת שזה יהיה רק קטע אז זה משהו שונה לחלוטין, והוא עומד מצויין מפי עצמו, אבל רק בתור קטע.

למעלה