אורך אנטנה ?

אנטנה2

New member
אורך אנטנה ?

בוקר טוב, למה מתכננים את אורך האנטנה כמחצית אורך הגל ולא אורך גל שלם ? האם אנטנה בעלת אורך גל שלם עדיפה על אנטנת רבע או 5/8 ? אני רוצה לבנות אנטנה וורטיקלית לקליטת שידורי רדיו אז מה עדיף אנטנה אורך גל שלם או רבע ? תודה למשיבים אבי

zukik

New member
אנטנה

בעקרון ישנם גם אנטנות אורך גל שלם אבל רובם הם בכפולות בלתי זוגיות של אורך הגל זה תלויי בצורה שבה הגל "מתישב" על האנטנה והזרם והמתח הנוצר באיזור הזנת האנטנה (הסבר מאוד מפושט) כלל אצבע הוא שככל שהאנטנה יותר ארוכה יש יותר GAIN (הגבר) לכן אנטנה 5/8 יותר טובה מאנטנה רבע גל לגבי אנטנה ורטיקאלית אני לא מכיר דרך לבנות אנטנת אורך גל שלם מה שאתה כן יכול לעשות זה אנטנה 3/4 גל זה יעבוד אם כי האימפדנס יהיה קצת יותר גבוהה מזה של אנטנת רבע גל ולכן תצטרך לתאם אותה איך שהוא ...

אנטנה2

New member
אנטנה

האם אנטנה בעלת אורך גל מלא מחייבת שימוש במשטח ארקה ? האם היא צריכה להיות מותקנת קרוב לקרקע ?

zukik

New member
אנטנת אורך גל מלא

אני לא מכיר אנטנת אורך גל מלא שנראית כמו אנטנת משטח הארקה אנטנת אורך גל מלא בדרך כלל היא סוג של LOOP .... בכל מקרה כל אנטנה עם מוט אחד (שנראית כמו אנטנת רבע גל ) מחייבת משטח הארקה

zukik

New member
אנטנת LOOP

אם זה אנטנה LOOP קטנה (כלומר שגודלה הפיזי קטן משמעותית מאורך הגל) זה בדרך כלל עובד בעקרון שהחוט הוא מעין סליל ובמקביל איליו יש קבל ואז נוצר מעגל תהודה בתדר הרצויי לקליטה שבעצם האנטנה סופחת (דרך ה LOOP) חלק מהאנרגיה שבאויר בתדר שבו היא תוהדת באנטנת LOOP גדולה זה בעצם לולאה שאורכה (ההיקיף) הוא אורך גל מלא ...

mot264

New member
זה עיניין של נוחות

אפשר להשתמש בכל חוט שאתה רוצה, אלא מה? יש צורך להמיר את האנרגיה שחוט זה קולט למקסימום האפשרי לצד הקולט/משדר. כל אנטנה עם התאמת העקבת שלה. העקבת זהו קו התמסורת שאתה רוצה להעביר את האנרגיה. הנפוצות בקוי תמסורת שהעקבת 300 אוהם, 75 אוהם, 50 אוהם וכו". זאת תורה בפני עצמה וכאן אין כמעת מקום כדי להסיר זאת וממליץ תעבור קורס לנושא זה

אנטנה2

New member
אנטנה אורך גל מלא

האם אנטנה זו מצריכה משטח ארקה ? יתרונות/חסרונות מישהו יודע ? תודה

למעלה