אורך בוס/בולונז

אורך בוס/בולונז

התלבטתי איזה אורך בולונז לקנות. היה לי בוס 5 מטר שהיה קצר מדי. ההתלבטות היתה בין 6 ל-7 מטר. ההבדל במחיר זניח. נאמר לי שהאורך *כן* קובע, ול-7 מטר יש יתרון, אבל החכה שוקלת יותר, וגם המנוף ארוך יותר, כך שלאורך זמן קשה יותר להחזיק אותה לעומת 6. החזקתי את שתיהן וההבדל במשקל היה ברור. בסוף, ולא בלב שלם, החלטתי על ה-7 מטר (בערך 490 גרם). איזה אורך הבוס/בולונז שלכם? מה דעתכם על הסוגיה? איך מצב כאבי הגב אחרי דיג?

paluta

New member
בולונז באורך 7 מטר

הבולונז שלי (בניתי לבד) מבוסס חכת דאיווה KG70 קרבון אני מאוד מרוצה ממנה היא קלה ונוחה מאוד לשימוש בצפון ישנן פלטות שמחייבות שימוש בחכה ארוכה אישית אני משליך כ חצי מטר מקצה הפלטות / ריף היות וחוט הדייג ברולר הוא בדרך כלל מונופילמנט יש חשיבות לאורך הבולונז על מנת לתת משיכת שוט שהקרס תתפש במידה ותשתמש בחוט שזור ודק שאלמנט המתיחות שלו זניח אזי אורך הבולונז יכול לקטון אין לי בעיות גב בסה"כ משקל כל הבולונז כולל הטבעות והרולר לדעתי אינו עולה על חצי ק"ג בהצלחה

אוריא

New member
תשמע..

להגיד שאתה משתמש בדיאווה KG70 ומרוצה, זה בערך כמו לומר שאתה נוהג במרצדס ומרוצה מהאוטו. זה ה-מקל, ומחירו בהתאם. אני מוכרח לומר שאת ההסבר על ההשפעה של סוג החוט על אורך החכה, לא הבנתי.

paluta

New member
הסבר לעניין החוט

בדייג בכלל רצוי שהחוט בשימוש יהיה בעל אלמנט מתיחות מינימאלי חוט מונופילמנט נמתח הרבה יותר מחוט שזור כאשר משליכים בעיקר עם בולונז למרחק יש צורך שהחוט יהיה מתוח בין המצוף לחכה שכן כאשר הדג יאכל והמצוף ישקע משיכה קלה תנעץ את הקרס בפיו, חוט בעל גמישות יתרה או מה שהגדרתי כאלמנט מתיחות כגון מונופילמנט פשוט ורגיל יגרום לכך שעליך להשתמש במנוף חזק על מנת לבצע מתיחה כזו שהקרס תתקע בפי הדג - אי לכך ככל שהחכה ארוכה יותר המנוף ארוך יותר אם תשתמש בחוט בעל אלמנט מתיחות נמוך אזי המנוף יכול להיות קצר יותר ותשיג אותה תוצאה אם לא טובה יותר אתה בעצמך כתבת בעבר שניסית עם בולונז ונכת השוט שונה מבחכת בוס - זה נובע בעיקר מהעובדה שלרוב החוט אינו מתוח דיו בבולונז כפי שאפשר בבוס ולכן תמורת 19 שקלים ו80 אגורות תוכל לרכוש בחנויות מיכלים חוט פיירליין קצר באורך 25 מטר מתאים הרבה יותר לבולונז מאשר מונופילמנט פשוט שעלות 100 מטר ממנו פחות או יותר זהים אני מקווה שההסבר מובן ומקובל יום טוב דייג מוצלח ובהצלחה

אוריא

New member
זה מסביר לי משהו,

פעם אמרת לי שאתה דג עם חוט 0.1, זה מסביר את העינין. ההסבר מצוין כרגיל ונראה לי רעיון טוב לעבור לפיירליין ב-25 מטרים האחרונים. אין לזה השלכות אחרות כגון בעיה בלקשור את הקרסים לחוט או שהדגים רואים את החוט?

paluta

New member
קבל עדכון

גם בבולונז וגם בבוס אני משתמש בחוט שזור 0.1 מ"מ בשני המקרים אני קושר לחוט הזה תלאי עם הקרסים התלאי עשוי ממונופילמנט 0.2 מ"מ החיבור דרך סוויבל המצוף מעל הסוויבל . התלאי חלש יותר מהחוט הראשי ואם רואים או לא רואים את החוט זה לא עניני הדגים נתפשים. בבולונז אני לא עושה שעטנז עם חוט מונופילמנט היות ואינני רואה שום סיבה להשתמש בחוט מוביל על הרולר הפיצפון באורך ארוך יותר מסה"כ 25 מטר ה25 מטר האלו מספיקים לי בהחלט למטרות השימוש בבולונז.

חוט מוביל

נכון שלא צריך יותר מ25 מטר לדיג עצמו, אבל כדאי למלא את הספולה, כך שבזמן הזריקה החוט ישתחרר יותר בקלות והזריקה תהיה רחוקה יותר. מאחר והחוט יקר, אפשר למלא ב"פרש" ורק בסוף את החוט הטוב.

paluta

New member
נכון ולא נכון - ולמה הכוונה ?

בזרזור וכיוב כשאתה רוצה מרחק אולי זה הפתרון אף על פי שאני חושש מהשעטנז הזה לדייג בבוס ובבולונז אין צורך בכך וזה אפילו מפריע

rondadon

New member
צודק.....

לפני שז´רז´רתי עם הרולרים שלי...הייתי פשוט שם מצוף עם קרס וזורק...6-8 מטר מהחוף...... ובאתמ זה תמיד היה מסתבך כי זה היה מלא חוט!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

joko7

New member
מה 25 מטר? אני ממש לא מבין את זה

ברצינות פלוטה,,אתה רוצה לאמר לי שאתה זורק ל15 מטר עם הבולונז ומצליח לראות את המצוף?? כשאני דג עם הבוס אני בקושי רואה את המצוף במיוחד אם הים מעט רוגש למרות שאני תוקע סטיק לייט גדול כי אני דג בעיקר בלילה אבל התנסיתי גם ביום ואני לא אשים מצוף בגודל של ספל קפה בשביל זה, אז מה הרעיון של הבולונז בכלל שבעיניי הוא דבילי,מה הרעיון?? אתה יעני תצליח להבחין במצוף קטן בין הגלים במרחק של 15-25 מטר??????????? יש לך עין כמו של סטיב אוסטין??? או שאתה הולך לדוג עם משקפת שדה????? או שאתה בכלל משתמש במשקולת כבדה ודג על רגש עם הבולונז??? מצוף עם רגש בלי לראות מצוף עם הבולונז?? את זה אני יכול לעשות גם עם הטלסקופית אם אני אשתמש בחוט פייר ליין,הטלסקופית שלי רגישה מספיק על מנת שאחוש את האכילה,,כבד המשקל אתה בטח תאמר,,כמו יוביוב חביבי שניכם דחוף לחדר כושר שם תוכלו להחליף חוויות על מקלות כבדים שלא תרגישו אותם כלל בהמשך,,,וגם אם כבד למפונקים שבינינו תמיד אפשר להניח את "החכה הכבדה" בסטנד ולהחזיק את החוט בעל המחיר האכזרי באצבעות,,הוא אינו נמתח ואפשר להרגיש את האכילה יופי. לסיכום= בולונז???? בשבילי????? תודה,אבל לא תודה

paluta

New member
שככה יהיה לי טוב - אני רואה !!

אני משתמש במצוף 5 גרם צהוב ורואה אותו מצויין גם במרחק של 15 מטר , גם כשהגלים עולים ויורדים , אינני מרכיב משקפיים ומעולם לא עברתי ניתוח לתוספות ביוניות - יתכן ואתה זקוק למשקפייםמ - לך לבדיקה זה בחינם אני רואה בכל מצב כיצד המצוף נמשך לתוך המיים אם קשה לך אזי הינה רעיון נחמד - הוסף נוצת יונה לבנה לראש המצוף דרך אגב בלילה (חושך) אני לא דג עם בולונז או בוס

joko7

New member
חחחחחחחח../images/Emo8.gifאתה בסדר פלוטה../images/Emo45.gif

joko7

New member
יוביוב יקר,אם הינך נוהג להניף לדחוק

וללחוץ סטים של משקולות בחדר הכושר ואת הגלדיאטור אתה אוכל בתור חימום אז אתה תגלה שאחרי 3 חודשים של אימונים תלת שבועיים את ה 500 גרם של הבוס אתה יכול להחזיק עם הזרת של היד הפחות דומיננטית שלך בלי שום בעיה,שום כאבי גב ושום בטיח, הבעיה שאנשים כיום כבר לא מפעילים את השרירים בגוף כמו שצריך וכתוצאה מכך הגוף נחלש ואפילו בוס של 450 גרם הופך להיות כבד ומעיק על הגב,,ככה זה אחי כשיושבים כל היום על כסא מול מקלדת,מעשנים ושותים קפה,,לא לכך התכוון המשורר

למעלה