אורך השיעור כמידת כושרו של המדריך?

גדעון8

New member
אורך השיעור כמידת כושרו של המדריך?

בלוח הפעילות רשום ששיעור הספיניג מתחיל -נניח-בשעה 8 ומסתיים בשעה 9. בחישוב לא מסובך יוצא שמדובר בשיעור של שעה. קרי: 60 דקות. או למי שמתקשה, 3600 שניות. אז איך זה ששיעור האמור להתחיל בשעה 18:15 מתחיל בשעה: 18:35 ומסתיים בשעה 19:10? מבט על השעון מראה שלא טעינו. ההרגשה שהחולצה עדיין יבשה מוכיחה שאעפעס קרה פה משהו.השיעור היה קצר מידי ולא בפעם הראשונה.לא שניה ולבטח לא אחרונה מבט שני, הפעם על פניו של המדריך מגלה איש עייף. משמע: אורך השיעור ככושרו של המדריך. עיסקה מצויינת למוכר. עיסקה גרועה לקונה. מבט שלישי על אלו שלצידך הנמצאים באמצע השוונג מגלה הפתעה רבתי על פניהם. אבל.................................... כולם מוחאים כפיים לחדשים ואף לא אחד פוצה פה. נחמד, לא?

מה שבכלל קובע זה רוחב השיעור ../images/Emo3.gif

וברצינות - אני לא חושב שזה ממש קשור לכושרו הגופני של המדריך, אולי יותר למוטיבציה ולאנרגיות שלו, אבל גם זה בטח לא הגורם היחיד. מעבר לכך אני חושב שזו חוצפה (שלא לומר גזלה) לתת למנויים רק חלק ממה שהם שלמו עבורו.

chosenspin

New member
לעניות דעתי...

אימון ספינינג צריך להיות כ 45 דק' הכולל בתוכות 5 דק' מתיחות 5 דק' שיחרור מחקרים שאיני יכולה להעלותם לעיונכם עקב סודיות (סתם, עקב כך שקראתי אותם ממזמן ואין לי מושג איפה הם) מוכיחים כי רוב פציעות הספורט קורות ב 15 דק' האחרונות של האימון. 60 דק' אימון זה עיניין שיווקי נטו. וכמובן שאני מדברת פה על אוכלוסיה הטרוגנית ולא על תותחים כמוך גדעון...

תודה לך chosenspin , לא ידעתי

שאימון ספינינג מומלץ לעשות רק 40 דקות נטו. וואו, יש אצלנו מאמן שבעבר היה תותח בעיני , לא כך פני הדברים היום..., שהוא מותח את האימון למורת רוחם של המתאמנים, עד כדי 75-80 דקות נטו. האימון שלו עבורי היום ברירת מחדל, ובאמת אני יוצאת באמצע האימון - רק אצלו, וזאת למורת רוחו. "מתיחת הפנים" שהוא עושה לאימון משאיר אותו עם מספר מצומצם של מתאמנים בסופו. דרכו תמוהה בעיני, הוא שואל אם להמשיך.. המתאמנים אומרים לאאאא, והוא ממשיך הלאה, תוך כדי השמעת אמרות שפר כאילו בהלצה מבלי שימת לב לתשובת המתאמנים.... מתוך המלצתך לעשות רק 40 דקות נטו אימון עולה, כי אינך ממליצה לעשות שני אימוני ספינינג אחד אחרי השני. שאלה זאת אעלה באשכול נפרד. תודה.

chosenspin

New member
היום-

אני יודעת כמה חשוב להקשיב לגוף. באופן אישי אם ארצה לעשות אימון בעצימות גבוהה אחרי שעת אימון ספין אגוון ואצא לרוץ או לשחות. מבחינה פיזית אני בטוחה שאת יכולה לעמוד בשני אימונים. מה גם שמשתמע מהדברים כי הינך "חיה לא קטנה". בגדול- זוהי אמרה כללית ואינה מחייבת. ואולי אף מתיחסת לאוכלוסיה הפחות מאומנת. מה שקורה בדר"כ, אצל אוכלוסיה מסוג זה שבסוף האימון הגוף כבר עובד "מכוח האנרציה"/ אדרנלין שלא נדבר על המאמנים שמסימים אימונים בספרינטים... ועל כן פציעות ספורט יותר מוכרות בשלב הזה של האימון. אני לא הייתי רוצה לקחת על עצמי אחריות לכך. ואם תסתכל על מסעות הכבישונים בני שעות - אין זה אומר שיקרה להם משהו, אלא אם כן מכונית תדרוס אותם ותברח. מעבר לכך אני חושבת שמתאמן יודע שהוא מגיע לאימון של 60 דק' ואין להאריך לו פתאום את האימון גם אם זה ב5 דק. הנחמדות של המאמן והרצון לצ'פר יכול להיות נחמד כלפי מתאמן אחד אך לא כלפי השני. דבר חשוב שלמדתי הוא תמיד ב 5 דק' האחרונות של האימון להוריד קצב ולא לסיים "חזק" א- בגלל אותם מתאמנים הבורחים לפני המתיחות. ב- 5 דק' של שחרור והרפיה בהחלט לא מספיקות. יותר מזה- בדיוק ביום שישי העיר לי מתאמן שנשאר שעה ארוכה אחרי האימון בזמן שאני "התקפלתי" למתיחות וטען כי המתיחות שאני עושה קצרות מידי, כמובן שהודתי לו ולקחתי לתשומת ליבי. אבל ביננו- כמה מתיחות אפשר להכניס ב 5 דק' תוך מתן דגש על כל אחת ואחת??? הסברתי לו שאני שמה דגש על מתיחה של שרירים עיקריים ועצם זה שהוא נשאר להתמתח זו נקודת זכות גדולה בשבילו. (רק שסיבובי ברכיים מתאימים לתחילת אימון ולא לסיומו...)

תודה , כתבת ש..

"המאמנים שמסימים אימונים בספרינטים... ועל כן פציעות ספורט יותר מוכרות בשלב הזה של האימון" מתוך דברייך משתמע שמומלץ לא לעשות ספרינטים בסוף האימון. הספרינטים אמורים לשחרר שרירים מפרקים כדי להגמיש אותם לאחר דיווש בעומס לא? רובם מסיימים בספרינט. .

chosenspin

New member
התכוונתי ש...

פציעות ספורט מוכרות יותר בשלב סיום האימון. אחת מהסיבות לכך היא סיום אימון בספרינט. זוהי דעתי האישית . שיחרור שרירים ומפרקים אצלי באימון יעשה על ידי פידול בעומס קל וקצב קל לפחות ב 5 דק' האחרונות של האימון. ספרינטים מעלים את הדופק והמטרה- שלי לפחות, היא לסיים "קל" ולא להשאיר למתאמן רק דקת התאוששות ומתיחות. אממה- ספרינטים יכולים לבוא טוב בתחילת אימון. אם לאחר חימום טוב נפתח את האימון בספרינט -דבר שיגביר את שריפת השומנים בהמשך וכמו כן את המטבוליזם. - פיקס! ובמהלך האימון אעדיף לעשות "הגברות קצב"/ אינטרוואל מאשר לראות ישבנים מקפצים... זו הדרך בה אני מאמינה, וכרגע לא ראיתי השגות. אני בטוחה בה ומאמינה בה.

אחלה של תשובה שבעקבותיה אני מעלה אשכול חדש

בו את מוזמנת להשיב בהבלטה, כיון שתשובתך פה היא בתחתית העמוד, ולא תמיד החברים מגיעים לקרוא עד למטה. תודה תודה תודה.

למעלה