אורך התקף

ליאור פ

New member
אורך התקף

שלום לכולם. בעלי קבע תור לרופאה שלו בתל השומר. הוא חש כבר שבועיים בהרדמות איברים וזרמים בכל הגוף. בהמשך להדחקה שלו, ( שכבר שוחחנו עליה ) הוא ניגש לרופאה רק היום. לטענתה הוא בהתקף וצריך להתאשפז על מנת לקבל סטרואידים. היא אמרה לו שזה לא דחוף וזה תלוי בתחושה שלו.היא כבר כתבה לו מכתב הפניה לאישפוז ומיכתבים עבור MRI מוח ועמוד שידרה. האם הזמן לא פועל לרעתו? האם הוא לא צריך להתאשפז מידית? לדעתי הוא לא רוצה להתאשפז לפני ליל הסדר ולכן אומר לי שזה לא דחוף. מה דעתכן? האם אני צריכה ללחוץ על אישפוז מידי? האם ההפרש של שנתיים וחצי בין התקף והתקף מעיד משהוא על עוצמת המחלה? אנא כיתבו לי במהרה. ליאור

anat11

New member
התקף

אני מתמצאת קטנה מאד, אבל מה שאני יודעת - אני אחלוק עימך. לי אמרו בשעתו (כשהתלבטתי אם ומתי לקבל סטרואידים עקב התקף) שיש חשיבות לגבי מועד קבלתם - ככל שמקבלים אותם סמוך יותר לתחילת ההתקף, כך גוברת יעילותם לקיצור אורכו של ההתקף וכן לצמצום הנזקים אשר ההתקף עלול לגרום. אני לא יודעת למה חייבים להתאשפז בשביל זה (אי אפשר אישפוז יום בתל השומר?). אני על כל פנים - לא לקלחתי בסוף (עד היום מעולם לא קיבלתי סטרואידים) אז אני לא יודעת לספר איך זה בפועל. מה שנראה לי פחות דחוף זה ה- MRI, כי ביננו - לא משנה מה שהם יראו שם - משנה מה התחושות הקליניות. יש אנשים שכל הראש שלהם "מלא מוקדים" אבל קלינית אין להם שופ בעיה, ויש אנשים שמצבם הרבה פחות טוב (כסא גלגלים ואילך) ובקושי יש להם בראש מוקד או שניים. אז נניח שיראו שיש מוקדים ויש "האדרה" של חלקם (מה שאומר שיש דלקת פעילה) - לאן זה קידם אותנו? סטרואידים. לגבי ההפרש בין ההתקפים - לפי מה שידוע לי - ככל שההתקפים יותר מרווחים (הפרש יותר גדול) כך טוב יותר ויש מי שחושב שזו אינדיקציה למחלה מתונה יותר. יש גם עדויות פחות מעודדות - על אנשים ששנים לא קיבלו התקף ואז החלו להתדרדר, אבל אנחנו נאטם אזנינו לעדויות כאלו ונתמקד באפשרות היותר חיובית. אגב, ברור שטוב יותר כשיש רווח גדול בין התקפים בשל העובדה הפשוטה שככל שיש פחות התקפים כך מצטמצמת האפשרות לנזקים שנותרים מהתקף (שזו למעשה הסכנה המרכזית למי שיש לו מחלה התקפית). שיהיה רק טוב, ענת

anat11

New member
התקף

אני מתמצאת קטנה מאד, אבל מה שאני יודעת - אני אחלוק עימך. לי אמרו בשעתו (כשהתלבטתי אם ומתי לקבל סטרואידים עקב התקף) שיש חשיבות לגבי מועד קבלתם - ככל שמקבלים אותם סמוך יותר לתחילת ההתקף, כך גוברת יעילותם לקיצור אורכו של ההתקף וכן לצמצום הנזקים אשר ההתקף עלול לגרום. אני לא יודעת למה חייבים להתאשפז בשביל זה (אי אפשר אישפוז יום בתל השומר?). אני על כל פנים - לא לקלחתי בסוף (עד היום מעולם לא קיבלתי סטרואידים) אז אני לא יודעת לספר איך זה בפועל. מה שנראה לי פחות דחוף זה ה- MRI, כי ביננו - לא משנה מה שהם יראו שם - משנה מה התחושות הקליניות. יש אנשים שכל הראש שלהם "מלא מוקדים" אבל קלינית אין להם שופ בעיה, ויש אנשים שמצבם הרבה פחות טוב (כסא גלגלים ואילך) ובקושי יש להם בראש מוקד או שניים. אז נניח שיראו שיש מוקדים ויש "האדרה" של חלקם (מה שאומר שיש דלקת פעילה) - לאן זה קידם אותנו? סטרואידים. לגבי ההפרש בין ההתקפים - לפי מה שידוע לי - ככל שההתקפים יותר מרווחים (הפרש יותר גדול) כך טוב יותר ויש מי שחושב שזו אינדיקציה למחלה מתונה יותר. יש גם עדויות פחות מעודדות - על אנשים ששנים לא קיבלו התקף ואז החלו להתדרדר, אבל אנחנו נאטם אזנינו לעדויות כאלו ונתמקד באפשרות היותר חיובית. אגב, ברור שטוב יותר כשיש רווח גדול בין התקפים בשל העובדה הפשוטה שככל שיש פחות התקפים כך מצטמצמת האפשרות לנזקים שנותרים מהתקף (שזו למעשה הסכנה המרכזית למי שיש לו מחלה התקפית). שיהיה רק טוב, ענת

רחלית

New member
הפרש בין התקפים

לפי מה שאמרו לי הפער בין ההתקפים בעיקר בין הראשון לשני מנבא את אופי המחלה כלומר כמה תכוף יש התקפים וכו´. מה שנאמר לי זה שככל שיש פער גדול יותר בין ההתקף הראשון לבא אחריו כך הפרוגנוזה טובה יותר.

RomiVais

New member
ליאור יקרה ../images/Emo24.gif

אני מסכימה עם כל מילה שכתבו לך כאן אין לי כל כך מה להוסיף... אבל אני לא חושבת שיש סיבה להילחץ בגלל כמה ימים, אלא אם בעלך מרגיש לא טוב. אם הוא לא מרגיש טוב - חבל לחכות!! במקרה שלנו, בהתקף האחרון שהיה לאמא שלי, חיכינו כמה חודשים מחודש מאי ועד אוגוסט בגלל הסיבה שאנחנו מאילת ולא היתה אפשרות שתקבל סטרואידים כאן (עכשיו זה מסודר!!) והיא גם לא היתה במצב פיזי לטוס או לנסוע עד לתל השומר. בכל מקרה, אני רוצה להגיע לנקודה, שלמרות שנאלצנו לחכות, היא קיבלה את הסטרואידים ומצבה השתפר פלאים. היא כמובן לא רצה (עדיין!) וגם לא הולכת חופשי חופשי (עדיין) אבל לפחות יש שיפור עצום... ומקווים לטוב!!! אני מאוד אופטימית! מאחלת לכם המון בריאות וחג שמח רומי

למעלה