אורך כבל האנטנה. משפיע על עוצמת המשדר?

elians

New member
אורך כבל האנטנה. משפיע על עוצמת המשדר?

היי, שאלה קטנה לי אליכם.. האם יש הגבלה על אורך כבל היוצא ממשדר הרדיו לקצה התורן ? הכוונה היא האם ככל שהמרחק בין המשדר לאנטנה, העוצמה יורדת או משתנה בכל צורה? אשמח לתגובה.

4Z7BGG

New member
כבל משדר

השאלה לא מנוסחת מספיק מוצלח................... הספק המשדר הוא דבר קבוע פחות או יותר. השאלה שנשאלת היא מה היחס בין אורך הכבל להספק המירבי שמגיע בפועל לאנטנה. לא אלאה אותך בהרצאות אבל הנה כמה נקודות : 1. לכל כבל יש הפסדים התלויים באיכות ובאורך הכבל. 2. התאמה בין משדר לאנטנה תלויה בהפסדי הכבל. בעברית פשוטה - ככל שההפסדים על הכבל עולים, ההספק החוזר למשדר גדל, ואתו קטנה האנרגיה שמוקרנת מהאנטנה. 3. זה תפקידם של מעגלי התיאום ביציאה מהמשדר - התאמה בין אורך הכבל בפועל, עכבת האנטנה ומעגלי ההספק במשדר. תיאום טוב הוא תיאום בו מינימום הספק מוחזר למשדר . במשפט קצר אחד - המשדר, כבל ההזנה והאנטנה הם יחידת הקרנת אנרגיה שצריכה תיאום לניצול מכסימלי. מכאן - כבל איכותי בסביבה מתואמת יכול להגיע גם ל-100 מטר, לתרנים גבוהים במיוחד.

עוז מ

New member
כן, יש הגבלה.

רצוי תמיד להשתמש בכבלים קצרים ככל הניתן. ככל שהכבל יהיה ארוך יותר כך פחות אנרגיה תגיע לאנטנה כי היא פשוט תתבזבז לאורך הכבל. ואין שום קשר לתיאומים למיניהם, עכבות ושאר קשקושים.

4Z7BGG

New member
קשקושים

רק חבל שלא כל מה שמתאים למרגליות שלך הוא קשקושים עדיין יש צורך להזין אנטנה בקצה תורן של 100 מטר - החיים קשים במצב הזה חוזרים לקישקושים שלי - הכבל הופך לחלק מהעומס על המשדר ותיאום טוב של כל המערכת דואג שמירב ההספק יגיע לאנטנה.

עוז מ

New member
אתה טועה ומטעה.

הבחור שאל שאלה לגיטימית, מדוייקת ונכונה. ואני מציע שתתמקד בשאלה ובתוכן השאלה שהיא מאוד פשוטה - מה הקשר שבין אורך הכבל ליציאת ההספק ממנו לא נשאל דבר על תיאום, עכבה וכד' ובצדק מכיוון שזה לא רלוונטי לשאלה שנשאלה. והמשפט שאתה כותב " תיאום טוב של כל המערכת דואג שמירב ההספק יגיע לאנטנה" - הוא פשוט משפט מופרך ולא נכון. גם אם יש תיאום מלא בין האנטנה למשדר ככל שהכבל יהיה ארוך יותר פחות אנרגיה תגיע למשדר. נקודה.

4Z7BGG

New member
טועה ומטעה

אני אפרוש בשלב זה מהדיון. לא מתאים לי הסגנון והתוכן

4Z1PF

New member
בואו נסכם

1. לכל כבל יש הפסדים. ככול שהכבל ארוך יותר ההפסדים גדולים יותר. 2. אם רוצים להקטין את ההפסדים יש להשתמש בכבל בעל הפסדים נמוכים יותר - כבל יותר טוב 3. ההפסדים קיימים גם כאשר כל המערכת מתואמת להפליא.SWR=1:1 4. לעיתים, אנטנה לא מתואמת, תיראה מתואמת אם הכבל גרוע. כבל גרוע יגרום במצב זה לשיפור הג"ע, כי הוא מייצג התנגדות אומית ממש, עקב הזליגה בין המוליכים (ההפסדים הם הזליגה בין המוליכים)

itamarnt

New member
התהליך שקרה בשרשור הזה - פשוט ללמד אחרים!

מפגש בין שניים - הדרדרות במצב - אחד "חותך הצידה" - גורם שלישי מתווך/מפשר - התנצלות השני - חזרה למצב נעים בין השניים. פשוט נהנתי לקרוא את המצב הזה כאן. למה אין את זה בשאר תחומי החיים: במפגש בין 2 נהגים? בתור לקופה/תחנת הדלק/לרמזור? בין בני זוג? הדרדרות במצב יכולה להגרם ע"י כל אחד, בכוונה או שלא בכוונה. אבל יציאה ממנה מחייבת כוונה של כל הצדדים. אני מקווה ששרשור זה יישמר (את הודעתי זו בהחלט אפשר למחוק). כל הכבוד, לכולכם. איתמר

למעלה