אורך כתב תביעה והפסד במשפט

• פותח הנושא cstl
  • פורסם בתאריך

cstl

New member
אורך כתב תביעה והפסד במשפט

שלום רב,

בכוונתי לתבוע את אחת מחברות השכרת הרכב בארץ.
מי שמאוד רוצה, יוכל לקרוא את פרטי המקרה בהודעה הזו.
על אף רצוני הגדול לתמצת ככל הניתן את פרטי התביעה, נראה שכתב התביעה יהיה באורך של 4 עמודים.
רציתי לשאול האם זה סביר ומקובל?
או שמא זה ארוך מדי והשופט יתייאש באמצע?

באיזה שלב בכלל קורא השופט את כתב התביעה?

ועוד שאלה כללית.
מה קורה במידה ו(חס וחלילה) מפסיד התובע בתביעה?
האם ייתכן ויהיה עליו לשלם סכום כלשהו לנתבע?

תודה מראש

בכתב התביע כתוב ספר בתמצית את העניין

4 דפים זה לא תמצית . השופט פוסק סכום שעל הניתבע לשלם . או להגיש עירעור לבית מישפט מחוזי

cstl

New member
OK, אז מה זה כן "תמצית"?

אם אקצר לשלושה עמודים זה בסדר?
עמוד? 10 שורות?

"תמצית" הוא מושג לא מאוד מוגדר

זה גם נורא תלוי במורכבות המקרה.
אני פשוט לא רוצה להחסיר פרטים, והכל נראה לי חשוב.

ומה קורה אם כן מגישים כתב תביעה של 4 עמודים?
השופט מתייחס לתובע בצורה אחרת?

ולא ממש הבנתי את תשובתך לשאלה השנייה...

תודה.

תמצית זה יחסי . כך כתוב על הדף

ש בית נמישפט . יש מקום ל20 שורות תביעה . אני כותב על הדף של בית מישפט . מצורף דם הסבר . מוסיף דף וורד של 25 שורת וזהוא . גם בדף של בית במישפט יש 4 נתונים שצריך ליכתוב .
1. מקום ביצועה העיסקה 2 התאריך 3 הסכום ועוד אולי 2 שאלות . . ואחרי זה כותבים עוד כמה שורות . 4 עמודים עים הוכחות זה הרבה לתביע על סכום קטן .

אים יש פסק דין על הניתבע לשלם סכום X לתובע . . אז או שהוא משלם . יש לו זכות תוך 15 יום לנגיש בקשת עירעור . או לא לשלם ולא כלום . אז פונים להותעה לפועל

בהצלחה

לא נכון. כתב תביעה יכול להיות 4 שורות, ויכול

להיות 15 עמודים.

כתב התביעה הכי קצר שכתבתי היה שני עמודים. רובם באורך של 3-4 עמודים, כך ש-4 עמודים זה לחלוטין סביר. הכל בהתאם לנסיבות המקרה.

אגב, כבר הגשנו כתבי תביעה בתביעות קטנות

באורך של למעלה מעשרה עמודים, עם למעלה מעשרים נספחים. כאמור - הכל לפי נסיבות העניין.

אולי בבית מישפט מחוזי .

מה ניתן ליכתוב בתביעות קטנות ב15 עמודים? . יש דפי צילום מיסמכים את מוצגים זה דבר אחר . אבל נימוקים . זה מוגזם . ולראיה כתוב על הדף הראשון "כתוב בתמצית "

לפעמים יש מסכת עובדתית מורכבת, וזה בכלל

לא קשור אם התביעה היא בבית משפט שלום או בבית משפט מחוזי. להפך, דווקא בגלל שהתביעות קטנות אין לך זכות תגובה לכתב ההגנה, לפעמים רצוי לשים את כל הקלפים שלך על השולחן כבר בהתחלה.

להרבה אנשים הרבה יותר קל להתבטא בכתב, מאשר לעמוד מול שופט בפעם הראשונה בחיים, ולטעון בעל פה. לכן, דווקא בתביעות קטנות - כדאי לפרוש את כל היריעה כבר בכתב התביעה.

אבל אים יש בכתב תביעה כול כך הרבה דפים

אז גם בכתב ההגנה יש הרבה דפים . והנתבע יחקור את את התובע . וביגלל שעורך דין הכין את התיק . ולעורך דין אסור ליצג את התובע . אז בחקירה נגדית הוא יגמגם . ויפסיד . כי הוא לא יזכור את כול החומר שהעורך דין כתב . דעתי בת.ק. להכין לבד את החומר ולדעת מה הוא תובע

ממש לא חייבים עורך דין, זה לא קשור לעניין.

אבל כן צריך שכל הפרטים הרלוונטיים יהיו רשומים בכתב התביעה, גם אם זה לוקח עשרה עמודים.

ההנחה היא שהצד המפסיד משלם הוצאות לצד הזוכה.

לרוב, בתביעות קטנות, זה לא יותר מכמה מאות שקלים (עד 500, אבל במקרים חריגים יותר).

הרבה פסקי דין מסתיימים גם ללא הוצאות. הניסוח המדויק הוא ״בנסיבות העניין אינני נותן צו להוצאות״.

cstl

New member
תודה רבה לך על התגובה

כבר התחלתי לנסות לתמצת עוד יותר ופשוט לא הצלחתי

תודה

קרמר, תודה גם לך על דוגמת כתב התביעה.
אמנם ראיתי כבר כמה כאלה, אבל תמיד טוב לראות עוד.

כתוב בקיצור ולעניין . כי ................

כתוב אי שם . כול המוסיף גורע . אם אתה חושב שאתה צודק . כתוב בקיצור השופט יאמין לך .

cstl

New member
האמת שפרסמתי את הסיפור פה לפני כמה ימים

בהודעה הזו.
בשורה התחתונה - הזמנו רכב שכור לחופשה במקסיקו (ההזמנה בוצעה דרך מרכז ההזמנות של החברה בארץ).
כשהגענו להחזיר את הרכב בתחנת ההחזרה הרשומה בהזמנה, היא פשוט לא היתה שם
(כל פעם שאני מספר את זה אני בהלם מחדש...)
מה שהביא להרבה תסכול, עצבים וזמן חופשה מבוזבז.

דרך אגב, אם אני תובע את החברה בארץ, זו שמולה ביצעתי את ההזמנה,
האם הם יכולים "להתנער" מאחריות ולהגיד שהם רק מתווכים ביני לבין הסוכנות במקסיקו ובעצם עלי לתבוע את הסוכנות בחו"ל?
זה בכלל אפשרי?
הרי בסופו של דבר מדובר בחברה בינלאומית אחת גדולה.

תודה שוב על העזרה.
ייעוץ משפטי חינם זה לא דבר מובן מאליו...

כתבתה את העניין ב4 שורות .

בשביל מה צריך 20 עמודים ??? השופט יבין כמו שאני הבנתי . החזרתה רכב , וטירטרו אותך . זה הכול

דווקא כשתובעים פיצויים על עוגמת נפש, כדאי

מאוד להרחיב ולתאר את עוגמת הנפש. אחרת מקבלים פיצויים נמוכים, למרות שהטרטור הוא עצום.

תרחיבי.

למעלה