אורלושש, הנה המתכון לפיתות ותתחדשי

יוכי68

New member
אורלושש, הנה המתכון לפיתות ותתחדשי

פיתות בסיר גריל/יוכי 1 ק"ג קמח רגיל מנופה 2 כפות שמרים יבשים.......לערבב עם הקמח כף סוכר כפית מלח רבע כוס שמן 3 כוסות מים פושרים (כוס של 240 מ"ל) ללוש בצק מכל החומרים הנ"ל.........מתקבל בצק רך ומעט דביק - לא להוסיף קמח.....ללוש מס' דקקות. להתפיח עד להכפלת הנפח ללוש את הבצק ולהוציא אויר - התפחה שנייה. לחלק את הבצק לכדורים בינוניים כ 8-9 כדורים בערך - לעשות זאת בידיים משומנות. לחמם סיר גריל להרטיב את הידיים ולשטח כדור בצק על החלק העליון של הסיר........להמתין עד שהחלק התחתון של הפיתה מזהיב להרים את הפיתה בעזרת מרית מתכת.........לפתוח את הסיר ולהחליק את הפיתה פנימה לסיר כשהחלק הלא אפוי כלפי מעלה.......לאפות עד להזהבה.......בשלב זה רוב הפיתות מתנפחות - שימו לב לא לשרוף. מעל הסיר שוב יש לשים פיתה נוספת וכך הלאה. אין לעזוב את הסיר לשנייהההההההההההההההההה.
 
ליוכי את מוכנה בבקשה לצלם

מה החלק העליון של הסיר ומה בתחתון? כי לי יש את הסיר של הפיתות ואני לא חושבת שאני יכולה לאפות בחלק העליון זה שמחובר לחשמל, ואני אופה רק בתחתון , ואולי בגלל זה הפיתות לא נפתחים לי. אשמח לראות איך את אופה בחלק בעליון. מקווה שזה לא טרחה בשבילך. ומצטערת אם השאלה נראית לך טיפשית.אבל אשמח ללמוד. תודה רבה
 

יוכי68

New member
החלק העליון הוא החלק עם הספירלה

והחלק התחתון הוא הסיר - אבל הגבוה - לא הנמוך. את סוגרת את הסיר ומחברת לחשמל - שמה בצק בידיים רטובות על המכסה של הסיר(החלק עם הספירלה) ואחר כך מגלישה אותו פנימה לתוך הסיר כשהצד הלא אפוי כלפי הספירלה (למעלה) - ניתן להפוך עוד פעם לביטחון. בהזדמנות אצלם לך.
 
ליוכי מצטערת על השאלות

שאת שמה בצק בחלק של הספירלה הבצק לא נשרף? ולא ממש הבנתי איך את מגלישה את הבצק? ושוב מצטערת על השאלות הטיפשיות. אבל ממש בא לי לאפות פיתות בסיר החשמלי ולמרוח בחומוס וחצילים מטוגנים. תודה על הסבלנות.
 

ורד70

New member
אני גם אופה פיתות בסיר כזה. אני את כדור הבצק

לא שמה על הכמסה - אלא בתוך המחבט כשלהבה דלוקה והחלק של המכסה מחובר לחשמל וכך שני הצדדים אפויים . בהצלחה
 

ורד70

New member
הפיתות לא יוצאות עם כיס. המתכון דומה לשל יוכי

המקסימה - רק אני שמה 4 כפות סוכר - ד"א הבצק מתאים גם לקובנה. אחרי תפיחה אני מחלקת לכדורים כל דור פותחת-סוגרת כמו רולדה ומסובבת -כמו שבלול שמה 6 כאלו בסיר-תפיחה-ולתנור-בהצלחה
 
למעלה