אורלנדו

המשך

אויי וואי... כתבתי שעה תשובה ובסוף גיליתי שחרגתי מהשאלה
טוב, נסיון שני, אחרי שקראתי שוב את השאלה - למה אורלנדו עשירה!? כדי להבין את מקור העושר שלה צריך לזכור שהיא נמצאת באזור מפותח, כחלק מהיחידה של ארה"ב ולכן טיפה יותר קשה לנתח את מה שהביא להתעשרותה, אבל ניתן לבדוק מספר דברים כמו למשל האם קיימים בה אוצרות טבע?, מה ענפי הייצור העיקריים שלה והאם היא מייצאת אותם ולאן? מה רמת ההשכלה של האוכלוסיה? מה הרכב הגילאים של האוכלוסיה ( קבוצת היצרנים מו קבוצת הנתמכים), כדי לבדוק גם רקע היסטורי,מדיניות הממשל, לבדוק מוקדי משיכה לתיירות וכו...אלו דוגמאות לדברים שצרופם יחד יכול לתת תמונה על הסיבות שהביאו אותה להתעשר. אני מקווה שעזרתי בקצת ואולי יש מישהו שיוכל להוסיף....

kogawa

New member
די, מספיק!

עניתי בצחוק בפורום בו פורסמה השאלה, ורואה להפתעתי שאת לא מקבלת תשובה, אז כך: השאלה היתה: "אבל במסגרת פרוייקט שאני עושה אני צריכה לכתוב למה אורלנדו ארץ עשירה. יש למישהו אתר שיכול לעזור או משהו? תודה" אורלנדו אינה ארץ כלל, וגם לא מדינה ואפילו לא מחוז, היא בירת מחוז אורנג' בפלורידה שבארה"ב. זו לא רק לא עיר חשובה בעולם אלא אפילו לא עיר חשובה בפלורידה (ג'קסונוויל ומיאמי חשובות בהרבה, וטאמפה חשובה לא פחות), אבל בשל כך החליט וולט-דיסני ב-1965 להקים במקום אתר "דיסני-וורד" שנפתח בראשית שנות השבעים, ובעקבותיו מספר אתרי תיירות שמשכו למקום בסביבות 50 מליון מבקרים בשנה דבר שהעשיר רבות את העיר והאזור, אבל העיר (לא ארץ) אורלנדו אינה אפילו ברשימת 25 הערים העשירות במדינת פלורידה!!.

התנצלות + תודה

אם זו המילה הנכונה... באמת טעות מבישה! בתוך הסיחרור והרצון לעזור ומתוך התעסקות אינטנסיבית בנושאים דומים (בהכנה לבגרות) באמת לא שמתי לב!
דיי מביך. מקווה שיסלח לי ! Kogawa - תודה!

למעלה