אורנג' בעד תאונות דרכים

nerissa

New member
אורנג' בעד תאונות דרכים

וסליחה על הכותרת הבוטה. קיבלתי טלפון ממוקד המכירות של אורנג'. הם מציעים שירות חדש: התרעה מוקדמת לפני מכמונות מהירות ומצלמות של המשטרה. ואני שואלת - האם זה לא עידוד להתחמק מאחריות? להיזהר ממי שאמור לאכוף נהיגה נכונה? במה הם תורמים בכך למניעת תאונות דרכים? בזה שהם מזהירים עבריינים? סרבתי בנימוס כעוס ואמרתי שאני לא צריכה התרעות מראש! מי שמשתדל שלא לעבור עבירות תנועה - לא צריך שירות כזה
המוקדנית שאלה אותי אם לא קורה שאני חייבת לנסוע מהר בדרכים בין עירוניות לפעמים, ואני לא רוצה "להתפס".. הם מקשיבים למה שהם אומרים האנשים האלה??? תגידו - אני מפריזה בתגובה שלי?

be_roo

New member
אז גם המשטרה בעד

כי היא מציבה בקטעים בהם נמצאות מכמונות שלטים המתריעים על כך. מבלי להכנס לשאלת הקשר בין תאונות ועבירות מהירות, אתה מעדיף שאנשים יסעו מהר ויתפסו או שהם יסעו לאט בגלל הפחד מדו"ח?

nerissa

New member
אני מעדיפה..

שלא יסעו מהר בכלל. כולל אני עצמי. זו לא שאלה של העדפה. יש מטרה למכשירים האלה ולא - אני ממש לא בעד הצבת שלטי אזהרה על ידי המשטרה. זה לא הופך את הנושא ל"בסדר". עבור המשטרה, שלטי האזהרה האלה עושים את העבודה קלה יותר - הם לחלוטין לא תורמים למניעה.. רק מונעים מהם עבודה קשה יותר או מונעים נקודתית "עומס תאונות" בכבישים אדומים. מה עם כל שאר הכבישים? שם מותר הכל? התמרורים, לדעתי, מנטרלים את נוכחות המכשירים. מה שמרגיז אותי זה שגוף כמו אורנג' שאמור להירתם למען הקהילה ונגד תאונות דרכים - משתמש ב"תיחמונים" ונותן להם לגיטימציה.

be_roo

New member
אפשר להתווכח על התפיסה

אבל את לא יכולה להאשים את אורנג' כשהיא עושה משהו שהמשטרה עצמה עושה. למכשירים בהחלט יש מטרה, רק שזו לא המטרה שאת חושבת שהיא.

nerissa

New member
באמת?

אז מה אתה מציע? לא לעשות כלום? לא להרים קול צעקה כשמשהו חריג קורה? אני בהחלט יכולה להאשים את אורנג' (וגם את שאר חברות הסלולר המספקות את אותו השירות) באותה נשימה שאני מאשימה גם את המשטרה! המשטרה לא נקיה כאן. אם התפיסה כאן שגויה ומעודדת לדעתי תאונות ולא נלחמת בהן - למה לא להעיר ולהאיר? לקבל כ'תורה מסיני' שכל מה שהמשטרה שלנו עושה זה נכון וראוי? אני חושבת שהם הוכיחו די והותר שגם הם אנושיים וכולים לטעות. ומי יכול להצביע להם על טעויות אם לא אני ואתה? הפורום הזה נושאו "תרבות נהיגה". עצוב שאת החינוך לכך לא עושים גופים גדולים ומשפיעים ממני וממך. מצד אחד פתאום כולם נרתמים למלחמה בתאונות הדרכים בשביל ההו-הא היח"צני שלהם - אפילו גובים ממך שקל פה ושקל שם למען אותה מלחמה הכרחית.. אבל את הא'-ב' בחינוך הזה הם לא עושים. אני יכולה לדאוג לקוביה שלי ולחנן את הילדים שלי מכאן ועד מחרתיים אבל זה לא יעזור כשרשות האכיפה של המדינה הזו מחפפת ומאפשרת לנהגים אחרים לטוס בכביש על יד הבית שלי - רק משום שאורנג' או פלאפון אומרים להם שזה בטוח כי "לא יתפסו אותם" . אני חושבת ששנינו צריכים לכעוס!

be_roo

New member
ההודעה המקורית שלך עסקה בחברת אורנג'

והאשימה אותה במעשה חריג ובלתי מקובל, דבר שאינו נכון על פי תפיסתה של מי שקובעת את מדיניות אכיפת החוק בארץ. אם את רוצה להתווכח עם תפיסתה של משטרת ישראל, בבקשה, אבל זה דיון שונה לגמרי.

nerissa

New member
זה לא מנותק מהספין שאת מציעה

זה פשוט צץ אצלי עכשיו משום שלראשונה אני שומעת על שירות "ממוסד" כזה. לאחר מכן גם נודע לי שאורנג' פשוט "מדביקה את המתחרות" כשבפלאפון זה כבר ממסוד זמן רב. אני לא ממש מרגישה שאני יכולה להשפיע על משטרת ישראל. אין לי מספיק כוח. אבל אולי כצרכנים יש לנו כוח מול חברות הסלולר. למה לא להתחיל בלחץ מבחוץ אם אין לנו גישה ל"בפנים"?

be_roo

New member
כי את לא יכולה לצפות שחברות מסחריות יוותרו

על הכנסה כאשר מה שהן עושות עולה בקנה אחד עם תפיסתה של המשטרה עצמה.

wil

New member
אורנג' בעד לעשות כסף

אל תדאגי, השירות הזה לא יעיל ולא שווה שום דבר (בדיוק כמו השירות המקביל של פלאפון). אם כבר, אז הוא דווקא יתרום לקופת המדינה כי אנשים יסעו מהר במחשבה שהם מוגנים וייתפסו בכל זאת. בכל מקרה, אין עבירה על החוק בלהתריע על נוכחות של אכיפה משטרתית, ואפילו המשטרה עושה זאת כמו ש-be-roo כתבה. המשטרה אפילו הגדילה לעשות ואת מצלמות הרמזור (שכולנו מסכימים שהן מצלמות קודש, אגב) צצבעה באדום למען יראו וייראו ולא יעברו באדום. יש מדינות בהן השלטונות צובעים גם את מצלמות המהירות בצבעים בולטים להרתעה. (לא בישראל...)

למעלה