אורנה בנאי - נכנסת לפוליטיקה!

אורנה בנאי - נכנסת לפוליטיקה!

היא מתמודדת בבחירות כדי לייצג מיעוט נרדף, שקולו לא נשמע. היא קמה להגן על זכויות אלו הנרדפים. היא רוצה להשמיע את זעקת המופלים-לרעה. היא אומרת בראיון עיתונאי :"מדינת ישראל אינה מדינה נאורה בכל הנגע לזכויות!" אורנה (סיגלית) בנאי, תתמודד ברשימת הירוקים, למען זכויות בעלי החיים בישראל!
שאלה תמימה לי אליכם: למה מפרסמים את הידיעה בגוגיי?

שמנתולה

New member
אין ספק שזכויות בעלי החיים

הן אייטם חם בפורטל ש"מחויב לגאווה". זה יותר חשוב מחוסר ההענות לרישום זוגות חד מיניים של עירית ת"א למשל (שלא הוזכר כלל בפורטל המחויב...) מותר האדם מן הבהמה? לא אצל אורנה בנאי, אצלה מותר הכלב מן האדם. אבל שוב, מגיע לנו. אנחנו פשוט לא ראויים ליותר מזה.

שמנתולה

New member
אם הייתי גרה בת"א

הייתי נרשמת בעיריה. אפילו פה בפורום יש לדעתי יותר מארבעה זוגות שגרים בת"א...

את חושבת?

בלי לחשוב יותר מ-יום, אני זוכרת רק זוג אחד כאן שחי בת"א. נראה לי שהזוגות עם הילדים חיים ברובם מחוץ לת"א, ואלו בדיוק הזוגות שמחפשים הכרה בזוגיות.

אני !

רוב הזוגות ללא-ילדים, או ללא כוונת הולדה/לידה - אין להם שום עניין במיסוד הזוגיות. למה להסתבך במיסוד טרם זמנו? רישום בעיריה הוא צעד ברור של יציאה פומבית מהארון, של התחייבות שתוצאותיה לא ברורות (מחר בעת פרידה בן הזוג שחי אצלך בדירה חצי שנה יבקש חלוקת רכוש - ויגבה את טענתו בעובדה שנרשמתם העירייה...) , וכל זה בעד הנחות זעומות ששני צעירים-עובדים-ללא-ילדים ממש לא זקוקים להן?

שמנתולה

New member
התוצאות ברורות מאד

היות ומדינת ישראל לא מכירה בידועים בציבור מאותו מין יכול השותף לחפש ת'חברים שלו... הכיוון הזה ממש לא עובר את מבחן המציאות, זוגות סטרייטים שחיים ביחד הופכים בשלב מסוים לידועים בציבור מבחינת החוק, כמה מהם מכירים את החוק ויודעים מתי? מעטים. זה מפריע להם לחיות ביחד? להנות מהטבות? להרשם כזוג? לא!!! אם אנחנו רוצים שיכירו בנו (וזה לא משנה כרגע אם זאת הכרה בנישואין, זוגיות או כידועים בציבור) אסור לנו להסתתר תחת תירוצים כאלה, אי אפשר מצד אחד לבקש זכויות ומצד שני להתלונן על החובות שבאים איתן. זאת ילדותיות לשמה.

שמנתולה

New member
מאותה סיבה

שליד משרד האוצר מפגינות רק 20 אמהות חד הוריות. אנחנו חזקים בלדבר וחלשים בלעשות. הרבה יותר נוח לנו שמישהו אחר ילחם עבורנו (או עבור זכויות בעלי החיים...)

לא מסכימה

ההטבות שאת מקבלת כזוג הן לדעתי פחות משמעותיות מההטבות שאת מקבלת כחד הורית. וכבר היה פה פעם דיון, מי מוכנה לוותר על ההטבות המגיעות לה כחד הורית ולהצהיר מיוזמתה שהיא איננה כזו אישית, אני עוד לא מקבלת שום הטבה אבל גם כשיהיו לי ילדים לא תהיה לי (כנראה) את האפשרות הכלכלית לוותר על ההטבות האלה...

שמנתולה

New member
נראה לי שאת מפספסת את הנקודה החשובה

אני לא מדברת על הטבות. אני מדברת על זכויות, העיקרית היא שלילדינו יהיו 2 הורים רשומים כחוק. אני מדברת על הבטחון לדעת שאם חלילה קורה לי משהו ילדי ישארו בחזקת הבלונדה בזכות ולא בחסד. אוי ואבוי למי שמוותר על הזכות הזאת בשם הטבה כספית לחד-הוריות (אפשר לחשוב שמשתלם כלכלית להיות חד הורית היום בישראל...) אי אפשר לבקש הכרה בזוגיות מצד אחד ומצד שני לוותר על הכרה כזאת (אמנם חלקית, עירונית ולא מדינית אבל עדיין) בגלל הטבות כלכליות עתידיות.

זואיzoe

New member
השאלה היא...

אם אכן זה יתפוס ברגע שיקרה לאחת מאיתנו משהו והילד הביולוגי שלנו אכן יוכל להשאר בחזקת בת הזוג שלנו. צריך לבדוק אם אכן זה יקרה... אם כן, אז נכון, יש לנו פה תקדים..אבל לא יודעת, משום מה לא נראה לי שהלכו עד כדי כך רחוק. אני חושבת שמדובר פה רק בהנחות למתנסים, בריכות שחיה וכו', ובעיקר ג'סטה של עיריית ת"א ותו לא. שום דבר אחר. הלוואי ואני טועה....אבל אם אכן היה כך, לדעתי כל הגייז שיש להם ילדים היו עוברים לת"א..ולא בגלל הבריכה בחצי מחיר.

שמנתולה

New member
ברור שזאת רק ג'סטה של עירית ת"א

אבל העניין הוא עקרוני. ראית את התגובות לכתבה בוואלה? (זאת על רק 4 זוגות שנרשמו) ראית את התגובות שם? אנשים כותבים שם (ובצדק) שאם זאת ההענות אז מראש לא היו צריכים לעשות גם את הג'סטה הזאת. ושואלים שם (גם בצדק) למה אנחנו בוכים שמקפחים אותנו אבל כשסוף סוף מישהו זורק לנו עצם אנחנו לא לוקחים? 4 זוגות שנרשמו בעירית ת"א זה גול עצמי למאבק לשיוויון זכויות להומואים ולסביות.

אני לא אוהבת ש"זורקים לי עצם" !

לא נעים לי, ולא מתאים לי שיעשו לי ג'סטות ויזרקו לי עצמות. ואולי התחושה הזו היא בדיוק הסיבה שלא נרשמו... אני בת 40+ , אמא ל-3 , וגם בעלת קריירה. לא רוצה/צריכה הנחות לבריכות שחיה עירוניות... רוצה הכרה מלאה בזוגיות שלי ובהורות שלי. לא עצמות! (ואני בכלל צימחונית
)

אבא גאה

New member
מי שרעב אוכל גם עצם!

ובכלל זהו צעד, אולי קטן אולי לא מספיק אבל זהו צעד! וגם.....אם חס וחלילה יום אחד קורה משהו לשמנתולה, והם נרשמו בערייה, יהיה לבלונדה קל יותר להוכיח שהילד צריך להישאר אצלה, הם נרשמו כמשפחה כבר לפני שלוש שנים.....

צעד קטן? היה אירוח של דובר האגודה-

בפורום גאווה.
אני שאלתי: "שני זוגות של הומוסקסואלים אבלים היום. הם נסעו לגרוזיה (אחד מבני הזוג) , לאמץ ילדים - וחזרו לאחר שהילדים נלקחו מידיהם והם בילו במעצר. מה עושה האגודה למען ההורים ההומולסביים וזכויותנו לאמץ הדדית את ילדנו - שכיום הם "יתומי קש" מאחד מהוריהם? ערבה - מנהלת פורום הורות הומולסבית" ודובר האגודה ענה:
"זה היה מתסכל לקרוא את זה. יגאל רענן זה לא סוד שחוקי האימוץ לא השתנו בארץ. מסיבות מקצועיות יצא לי לקרוא את זה ואנחנו בין האחרונים שידאגו להם לשנות את הזכויות בקשר לנושא הזה כיוון שיש גם זוגות סטרייטים שלא עוברים חלק מהקריטריונים לאמץ ילד. יש באגודה יועץ משפטי. ישנו פורום משפטי. הם יכולים לייעץ, להגיד איפה איך כמה ולמה, אבל אין הרבה מה לשמוח כי נכון להיום לפי החוק בשיטה קונבנציונאלית בארץ זה לא בא לידי ביטוי."
אולי תוכלו למצוא ילדים - היכן מסתתר הקשר בין השאלה לתשובה? או בנימה רצינית יותר: אם זו מידת ההבנה ב"אגודה" - אולי באמת מיכל עדן היא הכתובת היחידה שלנו?

ציבונה

New member
הי שמנתולה ../images/Emo24.gif

מה עינינים. אנחנו לידיעת כולם לא לקחנו שום הטבטת של חד הוריות ולא הצהרנו על עצמנו ככאלה בשום מוסד (ביטוח לאומי, עירייה, משכנתא וכ"ו) למרות שאכן מדובר בהטבות כספיות גדולות. הסיבה העיקרית אנחנו רואות עצמנו כזוג וכהורים לכל דבר ולא כחד הוריות וכך אנו רוצות שכולם יראו בנו כולל המוסדות הממשלתיים וכמובן כשנגיש את הבגץ... זה יהיה אחד הטיעונים. הסיבה המשנית: היא שלשמחתנו אנחנו עדיין יכולות להסתדר ללא עזרת המדינה ולא חסרים אנשים שזקוקים לכסף הזה הזה הרבה יותר מאיתנו. (לצערי המדיניות הכלכלית החדשה פוגעת בכל האוכלוסיה החלשה והכסף הזה לא ממש הולך למקומות שהייתי רוצה שילך אבל זה לדיון אחר.) בכל מקרה יכול מאד להיות שאם מצבנו הכלכלי יורע ולא נצליח לעמוד בעלויות גידול הילדים בהחלט נשקול להשתמש בהטבות בהנחה שהמדינה לא תכיר בנו עד אז.

למעלה