אורניות

פונדיצ'רי

Active member
לפעמים צריך להקשיב לבעל, כשהוא גורר החוצה לטיול, גם כשמטפטף. השמים באמת התאפקו. שניים שלושה קוטפי פטריות ביער עשו לנו חשק להביא הביתה קצת אורניות. צריך יום שמש טוב אחרי הגשם, כדי שהפטריות לא תהיינה ספוגות מים, אמר לי אחד מהם.
הם מקלפים אותן, שוטפים, מרתיחים במים כמה פעמים נגד תולעים ואז מכינים מהם שימורים.
אצלנו, הטבח ניסה לייבשן בתנור, הקפיץ אותן עם חמאה, מלח ופלפל ויצא די טעים, למרות המרקם הרכרוכי.
יש לכם עוד הצעות? 20201205_111722.jpg
 

צליליתה1

Well-known member
יש לכם עוד הצעות?

אף פעם לא מאוד הצלחתי עם אורניות, גם כשמלאתי אחרי כל הכללים (מתי קוטפים, איך מטפלים, מתכון כזה או אחר) ואל תבקשי פרטי כללים, זה קבור בעבר הממש רחוק.

באותם הימים אכלנו רק פטריות מקופסאות שימורים כך שהאורניות היו שידורג משמעותי. הכנתי מרקים, חביתות, זה בערך זהו.
הנעליים היו מתכסות שכבה עבה של בוץ
שלכלכך את המכונית
אחרכך את הבית
ואחרי התעסקות מעיקה עם הפטריות עצמן כל מה שקיבלנו זו חביתה נחמדה עם פטריות מימיות

יברך האל את הפורטובלו מהסופר
אולי לא בדיוק גורמה, אבל נטול בוץ. גם משהו
 

קלייטון.ש

Well-known member
אף פעם לא מאוד הצלחתי עם אורניות, גם כשמלאתי אחרי כל הכללים (מתי קוטפים, איך מטפלים, מתכון כזה או אחר) ואל תבקשי פרטי כללים, זה קבור בעבר הממש רחוק.

באותם הימים אכלנו רק פטריות מקופסאות שימורים כך שהאורניות היו שידורג משמעותי. הכנתי מרקים, חביתות, זה בערך זהו.
הנעליים היו מתכסות שכבה עבה של בוץ
שלכלכך את המכונית
אחרכך את הבית
ואחרי התעסקות מעיקה עם הפטריות עצמן כל מה שקיבלנו זו חביתה נחמדה עם פטריות מימיות

יברך האל את הפורטובלו מהסופר
אולי לא בדיוק גורמה, אבל נטול בוץ. גם משהו
הבוץ זה דווקא אחלה. לנו יש דגמ"ח ונעליים יעודיים ליער. הכל נמרח בבוץ עד הברכיים, ואם מחליקים (ומחליקים) גם עד הישבן. חוזרים הביתה ומאחסנים את הנעליים והדגמ"ח בפינה מיוחדת בלי לטרוח לנקות את זה אפילו. בין כה וכה בפעם הבאה זה יימרח שוב. לקראת הקיץ מכבסים ובקיץ אותו סיפור אבל עם אבק.
 

סופהו 1

Well-known member
לפעמים צריך להקשיב לבעל, כשהוא גורר החוצה לטיול, גם כשמטפטף. השמים באמת התאפקו. שניים שלושה קוטפי פטריות ביער עשו לנו חשק להביא הביתה קצת אורניות. צריך יום שמש טוב אחרי הגשם, כדי שהפטריות לא תהיינה ספוגות מים, אמר לי אחד מהם.
הם מקלפים אותן, שוטפים, מרתיחים במים כמה פעמים נגד תולעים ואז מכינים מהם שימורים.
אצלנו, הטבח ניסה לייבשן בתנור, הקפיץ אותן עם חמאה, מלח ופלפל ויצא די טעים, למרות המרקם הרכרוכי.
יש לכם עוד הצעות?
החזרת אותי אל ילדותי ואל הסבים שלי.
בשבת שלאחר שבוע גשום, היו מצטיידים במעילי גשם, מגפיים, סלים וסכינים חדות (או חדים, תלוי את מי שואלים) ויוצאים לאיזור בן שמן/מודיעין.
אחרי כמה שעות של שיטוט, נבירה, חיתוך ואיסוף, היו חוזרים עם סלי פלסטיק עמוסי פטריות ואז..
הצעות?
מהפטריות הגדולות שנחתכו, הכינו חביתות עמוסות פטריות ובצל.
את הקטנטנות היו כובשים/מחמיצים. טעיםםםם (אם מתעלמים מהרכרוכיות).

אפשר להכין מהן גם מרק, אבל אל תצפי לטעם של מרק שמפיניון ואפשר גם תחליף המבורגר.
אגב א- רצוי לא לשטוף, שלא תספוגנה מים.
אגב ב- כמו שהשיח הזכיר, פטריות לא תולשים ולא מוציאים עם כל הרגל, אלא חותכים בערך כס"מ מעל הקצה התחתון. יש שנוהגים לכסותן מחדש במחטי האורן תחתן גדלו.
המומחים ממליצים להשאיר ביער פטריות שלא מעוניינים בהן וכן את שכבת הספוג שבו הנבגים, לטובת פיזור נבגים לשנים הבאות.

בתיאבון.
 

אבח"י

Well-known member
לפעמים צריך להקשיב לבעל, כשהוא גורר החוצה לטיול, גם כשמטפטף. השמים באמת התאפקו. שניים שלושה קוטפי פטריות ביער עשו לנו חשק להביא הביתה קצת אורניות. צריך יום שמש טוב אחרי הגשם, כדי שהפטריות לא תהיינה ספוגות מים, אמר לי אחד מהם.
הם מקלפים אותן, שוטפים, מרתיחים במים כמה פעמים נגד תולעים ואז מכינים מהם שימורים.
אצלנו, הטבח ניסה לייבשן בתנור, הקפיץ אותן עם חמאה, מלח ופלפל ויצא די טעים, למרות המרקם הרכרוכי.
יש לכם עוד הצעות? צפה בקובץ המצורף 8185
התורכי הזקן, מדי גשם ראשון היה שולח אותנו אחריו, לאחורי הבית, שם אספנו מלוא החופן אורניות. הוא היה מכין מרק, מבשל בשר בפטריות, מכין בוקס עם אורניות... אורניות אורניות.. לא אשכח טעמן העז.
 
לפעמים צריך להקשיב לבעל, כשהוא גורר החוצה לטיול, גם כשמטפטף. השמים באמת התאפקו. שניים שלושה קוטפי פטריות ביער עשו לנו חשק להביא הביתה קצת אורניות. צריך יום שמש טוב אחרי הגשם, כדי שהפטריות לא תהיינה ספוגות מים, אמר לי אחד מהם.
הם מקלפים אותן, שוטפים, מרתיחים במים כמה פעמים נגד תולעים ואז מכינים מהם שימורים.
אצלנו, הטבח ניסה לייבשן בתנור, הקפיץ אותן עם חמאה, מלח ופלפל ויצא די טעים, למרות המרקם הרכרוכי.
יש לכם עוד הצעות? צפה בקובץ המצורף 8185
אני הייתי מציע לברוח מגרגמל וחתחתול ....
חוץ מזה, הייתי מכין מהן מרק! (בלי להוסיף דרדסים, הם אנטישמים)
 
אני חוששת שהפורום הזה מבוגר מדי לאזכור של הדרדסים... נראה שאתה מוריד כאן את הגיל הממוצע.
אין גיל לא טוב לאזכר בו את הדרדסים.
תמיד שמח לעזור בלהוריד את ממוצע הגילאים.
מוכן להביא איתי גם את הגיל הביולוגי שלי, שהוא אפילו מוריד עוד יותר את ממוצע הגילאים ... :cool:
 

יוסי ר1

Active member
לפעמים צריך להקשיב לבעל, כשהוא גורר החוצה לטיול, גם כשמטפטף. השמים באמת התאפקו. שניים שלושה קוטפי פטריות ביער עשו לנו חשק להביא הביתה קצת אורניות. צריך יום שמש טוב אחרי הגשם, כדי שהפטריות לא תהיינה ספוגות מים, אמר לי אחד מהם.
הם מקלפים אותן, שוטפים, מרתיחים במים כמה פעמים נגד תולעים ואז מכינים מהם שימורים.
אצלנו, הטבח ניסה לייבשן בתנור, הקפיץ אותן עם חמאה, מלח ופלפל ויצא די טעים, למרות המרקם הרכרוכי.
יש לכם עוד הצעות? צפה בקובץ המצורף 8185
לי הכי טעים כשהן נחרכות שלמות על גחלים (או גז במקרה שרוצים ללכלך את הגז).
רק מלח להוסיף.
וכמובן, לא לקלף ולא לשטוף, בטח לא את החלק הספוגי.

אגב, אם כבר פטריות, מישהו אכל פעם אזנונית יהודה?
 

צליליתה1

Well-known member
מישהו אכל פעם אזנונית יהודה?
לא
נשמע כמו משהו שצריך ללכת לקפוט חולים עם השיח
לא התעצלתי, פניתי לעזרת וויקפדיה
(דווקא נראות טוב)

1607337892123.png
שם המשכתי את לימודי הבוטניקה שלי מאמש, כשצפיתי בסרט ״כשתקראי בשמך״ של ז׳אנג יימו, והייתי חייבת לבדוק מה זה עוזרר.

1607338026098.png


נהניתי מאוד מהסרט, מהפשטות והתמימות. לא הכל חייב להיות מורכב מסובך ועל גבול הפסיכוטי.

אחרכך מצאתי גם את התסריט, אבל זה לא כזה שוס, הדיאלוגים ממש לא העיקר בסרט
 

צליליתה1

Well-known member
זה נראות טוב?

המראה, התיאור: "גוף הרביה בגיל צעיר לעיתים דמוי כוסית, לאחר-מכן דמוי אוזן קמורה, דקה, מקומטת, גלית, קרומית, קרישית" והשם, הוציאו לי את החשק לחשוב עליהן כעל מאכל.
בתי, כשהיתה קטנה, סרבה לאכול אוזני המן בפורים, כי לא אוכלים אוזניים.

(דווקא כן אוכלים, לא פעם יצא לי במסגרת שיטוטי בבלוגי אוכל ברחבי הרשת בכל מיני איזכורים לאוזני חזיר. לא יודעת אם כי אוזניים אחרות יכולות למצוא עצמן על המנגל)
 

יוסי ר1

Active member
לא
נשמע כמו משהו שצריך ללכת לקפוט חולים עם השיח
לא התעצלתי, פניתי לעזרת וויקפדיה
(דווקא נראות טוב)

צפה בקובץ המצורף 8309
שם המשכתי את לימודי הבוטניקה שלי מאמש, כשצפיתי בסרט ״כשתקראי בשמך״ של ז׳אנג יימו, והייתי חייבת לבדוק מה זה עוזרר.

צפה בקובץ המצורף 8310


נהניתי מאוד מהסרט, מהפשטות והתמימות. לא הכל חייב להיות מורכב מסובך ועל גבול הפסיכוטי.

אחרכך מצאתי גם את התסריט, אבל זה לא כזה שוס, הדיאלוגים ממש לא העיקר בסרט
כל הכבוד על התחקיר.
ראשית - האזנוניות בטבע נראות הרבה פחות מושכות למאכל מאשר הדוגמניות שבצילום שהבאת.
שנית, תודה על ההמלצה(?) על הסרט, אשתדל לראות.
עוזרר/עוזרד, מאז המשנה מחלוקת מה השם האמיתי.
מה שהבאת, זה עוזרר אדום, הפרי שלו נחות אלפי מונים מהצהוב שמוצאים בטבע.
מצרף תמונת דבורה שצילמתי על עוזרר בגינה שלי.
אגב, ריח הפריחה - חחד הטובים שאפשר לחשוב עליהם.
 

קבצים מצורפים

  • עוזרר.jpg
    עוזרר.jpg
    KB 122.2 · צפיות: 3
למעלה