אורנית, מה שלומכם

kashke

New member
היי מטיסת שבלולים.

אם תקראי בעיון את החתימה שלי, תגלי מה שלומי....חחחחחחחחח אני מורה מוסמכת לפלדנקרייז. קיבלתי את תעודת ההסמכה הבינ"ל ואני מאוד נרגשת מכך. חיבוק בשמי לכדורון וד"ש לאבא שלו. לך, מסרי בשמי
. אחזיר לך כשניפגש... אילה

וואו, באמת לא שמתי לב!!

מזל טוב, אז מה זה אומר בפועל, שאת יכולה לפתוח קליניקה?, להעביר שיעורים???? כמה זמן לומדים ומתמחים עד לתואר המהודר הזה????

kashke

New member
הלימודים - 3 שנים = 160 ימי לימוד

מה זה אומר? שאני יכולה לקבל אנשים לטיפול בתשלום. שאני יכולה להחליט אם אני רוצה להיות עצמאית, בקליניקה משלי או להיות שכירה במרכז שנותן טיפולים אישיים (למשל מרפאות רפואה משלימה של קופ"ח) שיעורים קבוצתיים אני כבר מעבירה למעלה מ-שנה. זה אפשר להעביר לאחר 80 ימי לימוד.

את שואלת בגלל קרבתנו

לגבול? אני גרה כאן למעלה מעשרים שנה ומעולם לא חשבתי שאהיה בעיצומה של מלחמה כזאת. בחיי.זה היה מפחיד כי הקטיושות נחתו ממש לידינו. אבל הילדים הגדולים היו בשיא האדרנלין. הם יצאו מהמקלטים לצפות ב"הצגה הכי טובה בעיר"- במסוקים שיורים... לשמחתי השקט חזר מהר מאוד. כשיש לך ילדים-זה מאוד מאוד מפחיד. וחוץ מזה - העברתי את המשימה שהטלת עלי לחמותי. ביי

לנו לפחות יש

היכן להסתתר.יש מקלטים מסודרים. אלו שגרים קרוב לעזה הרבה יותר חשופים וגם סופגים הרבה יותר. כמו תמיד - הכל יחסי...

kashke

New member
אכן שאלתי בגלל הקרבה ל"מופע"

ולגבי ה"מאמר"...את באמת חושבת שחמותך תכתוב טוב ממך?

את מושכת אותי בלשון...

לשאלתך,אני בטוחה שהיא תדע להסביר הרבה יותר טוב ממני מה היא עושה ואיך זה משפיע, אבל אני אנסה גם... אני רואה את הגמישות של כף הרגל. אני רואה אותו מתפקד ביום יום:הולך יציב, רץ, קופץ עם שתי הרגליים יחד, מטפס על מיסלעות עם שתי הרגליים ויש לו שיווי משקל טוב. הוא לא נופל ולא מתגלגל למרות שהשטח שהוא דורך עליו לא פעם יכול להוביל אותו לנפילה. הוא מצליח לעלות מדרגות ללא עזרה כשרגל שמאל מובילה - דבר שהיה לו קשה מאוד-אפילו כמעט בלתי אפשרי. רק רגל ימין תמיד הובילה. אני רואה שהיו לו כל מיני רגישויות ברגל או באצבעות שהיום הן הרבה פחות. חמותי עובדת איתו הרבה על שווי משקל. הוא יכול לעמוד על רגל שמאל על מנת להעביר את רגל ימין מעבר לגדר למשל.או לחילופין-להעביר את רגל שמאל מעבר לגדר, או להעביר אותה על מנת לעלות על הבימבה-זה לא דבר שהיה מובן מאליו. הוא יודע להשתמש מאוד יפה ברגל שמאל. היא הרבה יותר חזקה ממה שהיתה בעבר. טונוס השרירים שלו הרבה יותר רפוי. אזור בית החזה שלו היה מאוד נוקשה.את תנועת ההתרוממות שלו הוא היה עושה בכח בית החזה. היום הוא עושה אותה מהאגן.בכלל הוא משתמש יותר בכל הגוף ולא רק בבית החזה.היא עובדת איתו על שימוש בשתי הידיים בגלל הקשר בין עבודת הידיים לבין מפרק הירך.יכול להיות שחלק מהדברים הם "דפקטים" שאיתם הוא נולד ולא קשורים לק"פ וגם אותם היא שיפרה. אני גם רואה אותו לעומת ילדים אחרים ויש דברים שהוא עושה יותר טוב מהם למרות הק"פ. פן אחר שהוא לדעתי תוצאה נילווית של העבודה האינטנסיבית איתו זה הפן הוורבלי והקוגניטיבי. הוא מאוד מפותח גם מהבחינה הורבאלית והקוגניטיבית.אני מעריכה שיש קשר בין הדברים או שהוא פשוט גאון בגלל ההנקה,הסימילאק או ההורים שלו
. בקיצור - "יש תמורה בעד האגרה". טוב נו, הנה קיבלתם עדות קצרצרה ממקור ראשון על "עבודה עם ילדים בשיטת פלדנקרייז". רצוי וגם כדאי. תאמינו לי.

kashke

New member
../images/Emo99.gifמקסים. נפלא.

בהחלט נעים לקרוא על הדברים שאת רואה כאם לילד שנולד עם קלאב פוט וטופל מגיל צעיר בשיטת שלהב = פלדנקרייז. אני ממש שמחה שכתבת את הדברים הללו ולא רשימה של "מורה פלדנקרייז" כי הקשרים שאת רואה הם הם הדברים המשפיעים על מי שקורא את ה"מאמר". תודה רבה. ברשותך, אשמור את המילים הללו שלך. אפשר? נ.ב., כשחמותך תכתוב את המאמר שלה, ברור שהיא תתיחס לצד המקצועי וההקשרים השלדיים ואין לי ספק שיהיה מאמר מרתק!.

למעלה