אורני או מי שיודעת, לגבי בשר מספר 5

אורני או מי שיודעת, לגבי בשר מספר 5

יש לי 2 חתיכות בשר 5 קפואות קטנות. מכרו את הנתחים מראש קטנים, עושה רושם שחתכו אותם לשניים ואז ארזו והקפיאו.

בכל אופן, יש לי חתיכה ששוקלת 1 קילו ועוד חתיכה ששוקלת 1200.

לערב חג ראשון אני רוצה להכין את זו ששוקלת קילו, אני אכין את זה במיוחד לאמא שלי שלא אוהבת דברים ברוטב, וחשוב שיהיה על השולחן גם משהו שהיא אוהבת במיוחד (בשר בתנור עם מאוד אוהבת!).

אני לא רוצה לפשל באפיה, בזמני האפיה. אני רוצה אותו שחור קריספי בחוץ, אבל ורוד (אפוי, לא חי) בפנים.

יש עצה לגבי זמני האפיה? אני לא רוצה לייבש חס ושלום, או שיצא לי דם באמצע החיתוך (זה קרה לי פעם אחת ששלחתי את הבשר לתנו בלי להתסכל על השעון ואז נלחצתי, הוצאתי, שמתי על הפלאטה במחשבה שזה מספיק...בקיצור פישלתי בגדול).
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מצרפת לך הוראות של אורני לרוסביף, מס' 5,

לנתח ששוקל בערך 1.2 קילו (45 דקות, לא כולל סגירת הנתח).
מניחה שאם הנתח קטן יותר, יש לאפות פחות - הייתי מוציאה אחרי כ-35 דקות.
מקווה שאורני תראה את השאלה ותחווה דעתה אף היא.
 
קודם אופים 5 דקות בתנור שחומם מראש לחום מרבי

ואחר כך מחלישים את החום ל- 170 ופותחים את דלת התנור ל- 2-3 דקות כדי שהחום ירד במהירות. אם את רוצה ורוד מבפנים
45 דקות זה לקילו וחצי. לקילו הייתי אופה בערך 35 דקות לאחר הסגירה הראשונית, כמו שהמתהוללת הציעה.
 
למעלה