אורני אפשר את המתכון המלא ל חזה עוף לאה ס. חדש עם ירקות

michalgad

Active member
ממה שהעתקתי מפה פעם אחרונה המתכון נראה קטוע. אחרי ההסבר על הוספת המים ברוטב אין המשך
תודה
 
ממה שהעתקתי מפה פעם אחרונה המתכון נראה קטוע. אחרי ההסבר על הוספת המים ברוטב אין המשך
תודה
בבקשה

חזה עוף לאה ס. חדש עם ירקות

המתכון מעט מתקתק ומעט מאד חמצמץ
קילו ורבע חזה עוף חתוך לנתחים
קמח לקימוח הנתחים
מעט שמן, לטיגון קל

החומרים לרוטב:
1 בצל
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום (או 2 פלפלים מאותו הצבע, העיקר שלא יהיו ירוקים)
מעט שמן, לטיגון קל
קורט מלח
1 קופסת שימורים קטנה פטריות פרוסות
(והוספתי 4-5 פטריות שמפיניון טריות, פרוסות ולדעתי אפשר להמיר את הפטריות בקוביות קטנות של חציל)
ואפשר גם לשים יותר פטריות, אולי טריות זה עדיף על פני משומרות. המתכון לקוח מספר בישול די ישן, ואולי אתן זוכרות שפעם היה קשה להשיג בישראל פטריות טריות. או שהיו קונים קופסאות שימורים או שהיו הולכים לשדה או ליער ירושלים ומלקטים.
2 כפות שטוחות קונפיטורת מישמש או סתם ריבת משמש (שהיא חמצמצה במקצת)
כף בינונית רסק עגבניות
2 כפות שטוחות סוכר חום (או ממתיק מלאכותי). במתכון המקורי יש יותר דברים מתוקים ולטעמי זו המידה האידיאלית.
1/2 כפית פלפל שחור
1/3 כוס מים

מקמחים את נתחי החזה, מנערים מעודף הקמח ומטגנים קלות משני הצדדים, רק עד להלבנה. מוציאים ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודף השמן.
אני, אורני, ממליצה לקמח מראש את כל הנתחים, לנער מעודף הקמח ולטגן במחבת גדולה. הקצב ומידת הטיגון הם כאלה שכאשר מסיימים לשים את כל הנתחים במחבת, מיד כבר אפשר להתחיל להפוך את מה ששמנו, החל מנקודת ההתחלה של הכנסת הנתחים למחבת. ברגע שמסיימים להפוך, אפשר שוב ללכת להתחלה ולהוציא.
הרוטב: חותכים את הבצל והפלפלים לחתיכות קטנות, מטגנים אותם בסיר שטוח ורחב בשמן ובמלח דקות ספורות, מכסים את הסיר וממשיכים לאדות על אש נמוכה במשך כ-30 דקות, עד שהם מתרככים. מוסיפים את הפטריות, הריבה, הרסק, הסוכר והפלפל השחור. מוסיפים את המים ומערבבים היטב.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
מניחים את נתחי החזה המטוגן בתבנית מרופדת בנייר אפיה ויוצקים עליהם את רוטב הירקות.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כחצי שעה, עד שהנוזלים מצטמצמים והעוף רך.
מסירים את הכיסוי ואופים עוד עשר דקות וזהו.
ואני, אורני, מכינה לפעמים בסיר על הכיריים. שמה מעט מהרוטב בתחתית הסיר, על זה את נתחי החזה ועל זה את רוב הרוטב. מרתיחה ומבשלת כחצי שעה. עדיף סיר רחב, בציפוי נון סטיק.
 

michalgad

Active member
בבקשה

חזה עוף לאה ס. חדש עם ירקות

המתכון מעט מתקתק ומעט מאד חמצמץ
קילו ורבע חזה עוף חתוך לנתחים
קמח לקימוח הנתחים
מעט שמן, לטיגון קל

החומרים לרוטב:
1 בצל
1 פלפל צהוב
1 פלפל אדום (או 2 פלפלים מאותו הצבע, העיקר שלא יהיו ירוקים)
מעט שמן, לטיגון קל
קורט מלח
1 קופסת שימורים קטנה פטריות פרוסות
(והוספתי 4-5 פטריות שמפיניון טריות, פרוסות ולדעתי אפשר להמיר את הפטריות בקוביות קטנות של חציל)
ואפשר גם לשים יותר פטריות, אולי טריות זה עדיף על פני משומרות. המתכון לקוח מספר בישול די ישן, ואולי אתן זוכרות שפעם היה קשה להשיג בישראל פטריות טריות. או שהיו קונים קופסאות שימורים או שהיו הולכים לשדה או ליער ירושלים ומלקטים.
2 כפות שטוחות קונפיטורת מישמש או סתם ריבת משמש (שהיא חמצמצה במקצת)
כף בינונית רסק עגבניות
2 כפות שטוחות סוכר חום (או ממתיק מלאכותי). במתכון המקורי יש יותר דברים מתוקים ולטעמי זו המידה האידיאלית.
1/2 כפית פלפל שחור
1/3 כוס מים

מקמחים את נתחי החזה, מנערים מעודף הקמח ומטגנים קלות משני הצדדים, רק עד להלבנה. מוציאים ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודף השמן.
אני, אורני, ממליצה לקמח מראש את כל הנתחים, לנער מעודף הקמח ולטגן במחבת גדולה. הקצב ומידת הטיגון הם כאלה שכאשר מסיימים לשים את כל הנתחים במחבת, מיד כבר אפשר להתחיל להפוך את מה ששמנו, החל מנקודת ההתחלה של הכנסת הנתחים למחבת. ברגע שמסיימים להפוך, אפשר שוב ללכת להתחלה ולהוציא.
הרוטב: חותכים את הבצל והפלפלים לחתיכות קטנות, מטגנים אותם בסיר שטוח ורחב בשמן ובמלח דקות ספורות, מכסים את הסיר וממשיכים לאדות על אש נמוכה במשך כ-30 דקות, עד שהם מתרככים. מוסיפים את הפטריות, הריבה, הרסק, הסוכר והפלפל השחור. מוסיפים את המים ומערבבים היטב.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
מניחים את נתחי החזה המטוגן בתבנית מרופדת בנייר אפיה ויוצקים עליהם את רוטב הירקות.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כחצי שעה, עד שהנוזלים מצטמצמים והעוף רך.
מסירים את הכיסוי ואופים עוד עשר דקות וזהו.
ואני, אורני, מכינה לפעמים בסיר על הכיריים. שמה מעט מהרוטב בתחתית הסיר, על זה את נתחי החזה ועל זה את רוב הרוטב. מרתיחה ומבשלת כחצי שעה. עדיף סיר רחב, בציפוי נון סטיק.
תודה. הכנתי בפסח עם קמח תפוחי אדמה ויצא מעולה
 

ויוי 25

Well-known member
לפני ההכנה של חזה עוף :
כדאי לדעת כמה דברים בכדי לקבל מנות עסיסיות ורכות :
1. מומלץ להשרות את נתחי חזה העוף שעה אחת מראש בקערה - עם 1/3 כוס שמן,
ותבלינים כמו,בתבלין גריל -עוף, מעט כורכום, מעט מלח -ומעט פפריקה-חריפה,
לערבב היטב את נתחי -חזה העוף עם התבלינים,והשמן שבקערה,מכסים ומניחים
במקרר לחצי שעה עד שעה של השרייה.

2. למי שרוצה חזה עוף עסיסי אך ללא רוטב: יש להכין רק במחבת שלא יתיייבש.
הוא יוצא מושלם בהכנה במחבת עם 4 כפות שמן שאותו מחממים דקה במחבת.
את נתחי חזה -העוף שהשרו (לפחות חצי שעה.) מטגנים זמן קצר ,
רק עד להזהבה יפה מ-2 הצדדים ,ומקבלים נתחי חזה-עוף שחום עסיסי ורך,
לאחר ההזהבה -מוציאים לכלי עם ניר- סופג.
אפשר להגישם עם פירה תפו"א, (או עם ספגטי ברוטב -עגבניות,)
ואפשר שעועית ירוקה -קפואה ביחד עם בצל ,שום, ופטריות - שמפיניון,
ויש ארוחה חמימה וטעימה.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה