אורני, קציצות טונה ורולדה
ובכן, לא חידשתי שום דבר. הרולדה היא של חנהפ, רולדת הודו ולא בקר, כפי שבטעות כתבה בתי (לא הכנתי בסיר לחץ):
בישול בסיר לחץ
לשים מים לכדי כיסוי מחצית גובה הרולדה (אם אין סיר לחץ אז אפשר בסיר רגיל אך הבישול מתארך לשעתיים במקום שעה אחת)
להוסיף את עלי הדפנה, כמה גרגרי פלפל שחור ו2 גרגרי פלפל אנגלי
להוסיף כף אחת אבקת מרק עוף
לבשל על אש נמוכה במשך שעה (לאחר הרתחה ראשונית)
לקרר את הרולדה כשהיא מצוייה עדיין במים , לאחר שהתקררה , להכניס ללילה שלם למקרר(ביחד עם המים אחרת היא תתייבש).
למחרת , להוציא מהרולדה את הרשת ולפרוס אותה לפרוסות דקות אבל לא דקות מידיי
הרוטב:
1 בצל לבן
* 2 גמבה אדומה
2 עגבניות קלופות וקצוצות
* 2 כפות אבקת מרק עוף
* 1 כף פפריקה שמן מתוקה
* 1 כף רסק עגבניות
* חצי כפית פלפל שחור
* 1 כפית מלח
* חצי כפית כורכום
* 5 כפות שמן סויה / זית לפי טעם אישי
* 3/4 כוס מים
לחתוך את הבצל לקוביות בינוניות ולטגן בשמן עד שיהיו שקופים
לחתוך את הגמבה האדומה לרצועות דקות ולהוסיף לטיגון ביחד עם הבצל , עד שהשמן יקבל צבע אדום להוסיף 2 עגבניות קלופות קצוצות .
לאחר מכן להוסיף את הרסק והתבלינים , לערבב ולבשל כשתי דקות
להוסיף את המים ולבשל כ-4 דקות נוספות על אש קטנה
לאחר מכן לסדר את פרוסות ההודו בסיר מעל הרוטב לטלטל את הסיר בכדי שהרוטב יכסה את הפרוסות , ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה
וקציצות הטונה היו מסוגים שונים. כל פעם לקחתי 2 קופסאות טונה ו-2 ביצים, מעט פירורי לחם,בצל מגורר, מעט מלח ופלפל וגיוונתי. בחלק גרדתי גזר, תפוחי אדמה וקישוא, לאחרים הוספתי אריסה חריפה וכוסברה, לחלק הוספתי רק גזר ופטרוזיליה. זהו. פשוט יצא באמת מאד טעים, לפי עניות דעתי.
ובכן, לא חידשתי שום דבר. הרולדה היא של חנהפ, רולדת הודו ולא בקר, כפי שבטעות כתבה בתי (לא הכנתי בסיר לחץ):
בישול בסיר לחץ
לשים מים לכדי כיסוי מחצית גובה הרולדה (אם אין סיר לחץ אז אפשר בסיר רגיל אך הבישול מתארך לשעתיים במקום שעה אחת)
להוסיף את עלי הדפנה, כמה גרגרי פלפל שחור ו2 גרגרי פלפל אנגלי
להוסיף כף אחת אבקת מרק עוף
לבשל על אש נמוכה במשך שעה (לאחר הרתחה ראשונית)
לקרר את הרולדה כשהיא מצוייה עדיין במים , לאחר שהתקררה , להכניס ללילה שלם למקרר(ביחד עם המים אחרת היא תתייבש).
למחרת , להוציא מהרולדה את הרשת ולפרוס אותה לפרוסות דקות אבל לא דקות מידיי
הרוטב:
1 בצל לבן
* 2 גמבה אדומה
2 עגבניות קלופות וקצוצות
* 2 כפות אבקת מרק עוף
* 1 כף פפריקה שמן מתוקה
* 1 כף רסק עגבניות
* חצי כפית פלפל שחור
* 1 כפית מלח
* חצי כפית כורכום
* 5 כפות שמן סויה / זית לפי טעם אישי
* 3/4 כוס מים
לחתוך את הבצל לקוביות בינוניות ולטגן בשמן עד שיהיו שקופים
לחתוך את הגמבה האדומה לרצועות דקות ולהוסיף לטיגון ביחד עם הבצל , עד שהשמן יקבל צבע אדום להוסיף 2 עגבניות קלופות קצוצות .
לאחר מכן להוסיף את הרסק והתבלינים , לערבב ולבשל כשתי דקות
להוסיף את המים ולבשל כ-4 דקות נוספות על אש קטנה
לאחר מכן לסדר את פרוסות ההודו בסיר מעל הרוטב לטלטל את הסיר בכדי שהרוטב יכסה את הפרוסות , ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה
וקציצות הטונה היו מסוגים שונים. כל פעם לקחתי 2 קופסאות טונה ו-2 ביצים, מעט פירורי לחם,בצל מגורר, מעט מלח ופלפל וגיוונתי. בחלק גרדתי גזר, תפוחי אדמה וקישוא, לאחרים הוספתי אריסה חריפה וכוסברה, לחלק הוספתי רק גזר ופטרוזיליה. זהו. פשוט יצא באמת מאד טעים, לפי עניות דעתי.