אור יום מלאכותי.....?:)

baduist

New member
אור יום מלאכותי.....?:)

אני מתכוון להפוך חדר ללא חלונות לחדר עבודה. כרגע הוא מואר ע"י נורה רגילה, שנותנת אור צהוב עמום, וזה נחמד לאווירה, בערב. אבל במהלך הבוקר זה קצת מתסכל. אם יש לכם טיפים כיצד ליצור אווירה יותר טבעית במהלך היום, מבלי ליצור אווירת בונקר\משרד... אשמח מאוד לשמוע:) תודה מראש:)

uvls

New member
אור יום

הנורות המפיקות אור דומה לאור יום הן פלואורסנט ו-PL. מכיוון שהאור שלהן לבן מאוד (גם אם לא משתמשים בפלואורסנט "day light") ומרצד, כדאי לשבור אותו עם כמה נורות חמות יותר. שילוב ביניהן לבין נורות ליבון או הלוגן יסייע למנוע את תחושת המשרד, והוא אפילו קריטי לבריאותך הנפשית בחדר בלי חלונות. תסתכל סביבך (ולמעלה) בחנויות, בהן ישנה דרישה לתאורה יעילה, נעימה וכלכלית, ותגלה שהשילוב מקובל ואפקטיבי. נסה להתייעץ עם אנשי מכירות בחנויות תאורה רציניות על מנת לברר עוצמות ושילובים אפשריים.

baduist

New member
תודה רבה!:)

היות ואין לי הרבה אמון באנשי המכירות, לפי נסיון העבר, אשמח לשמוע הערכות לגביי מה אצטרך כדי להאיר חדר בגודל 2 מ' על 3 מ'... גם מידע על יחידות המידה (וואט וכו') יכול להועיל היות ואין לי למספרים משמעות עבורי ובינתיים מנורות שתוארו ע"י המוכרים כחזקות מאוד לא סיפקו את התוצאה הרצויה. שוב תודה מראש:)

למעלה