אושויץ-בירקנאו

מדריך1

New member
אושויץ-בירקנאו

ברצוני להעלות סוגיה, אשר מדריכים מתלבטים בה. חשובה דעתכם, כי אתם, הנוער, "קליינטים" של המדריכים[אולי הביטוי אינו מוצלח, אך הכוונה ברורה}. האם ,לאור נסיונכם, רצוי לסייר קודם במוזיאון אושוויץ, ולאחר מכן בבירקנאו. או קודם הסיור בבירקנאו ולאחר מכן במוזיאון אושוויץ. יש פנים לכאן ולכאן,יתרונות וחסרונות. מבקש מכם תגובות לסוגיה זו. תודה מראש לכל המשתתפים העתידיים. ברכות על יוזמת המפגש, למרות ההזמנה האישית ממנהלת הפורום, נבצר ממני להגיע.

לדעתי..

קודם במוזיאון באושוויץ ורק לאחר מכן בבירקנאו המשלחת שלנו עשתה ככה וזה נראה לי יותר משמעותי מכיוון שכשאתה רואה את המוזיאון באושוויץ ואת הפריטים המוצגים בו אתה רואה חיים, אתה רואה שאנשים באמת היו שם ואתה רואה מולך עדויות "חיות" לזוועות שנעשו. ורק לאחר מכן אתה הולך (או נוסע) לראות איפה החיים האלה התרחשו, איפה הם "חיו", איפה הם ישנו, עבדו ואיפה החיים האלה נעלמו. המשלחת שלנו עשתה ככה וזה נראה לי יותר משמעותי כשאני יצאתי מבירקנאו יצאתי עם הרגשה של "ואוו", לא ידעתי מה לחשוב כלכך חוץ מ"ואוו", הראש שלי היה ריק ממחשבות בגלל שכלכך העמיסו עליו. (אני בן אדם של פסיכולוגיה הפוכה) אם הולכים קודם לברקנאו אז אתה רואה את הצריפים, את המחראות, את ההריסות ורק אחרי זה אתה רואה מה התרחש שם... יש בזה משו קצת חסר משמעות...

תיקון קטן...=/

כתבתי פעמיים את המשפט :"המשלחת שלנו עשתה ככה וזה נראה לי יותר משמעותי" תתעלמו מהפעם הראשונה..

shklar1

New member
לדעתי ../images/Emo27.gif

קודם כל עדיף לבקר במוזיאון ולאחר מכן להגיע אל בירקנאו. במשלחת שלנו, עקב אילוצים לוגיסטיים גוש A הגיע קודם כל אל בירקנאו ואז אל אושוויץ 1, וגוש B (שבו הייתי) היה קודם כל באושוויץ 1, ולאחר מכן בבירקנאו. אושוויץ 1, עם כל הסימליות שלו, נראה בעיני כמקום שפחות ממחיש את הקונספט של בית החרושת למוות. המבנים בנויים מבלוקים, ומזכירים יותר מבנים אירופאים, ולא אורוות של סוסים (כמו בבירקנאו). אושוויץ 1 לדעתי ממחיש יותר את ההשפלה, והניצול בעבודה, פחות את עניין בית החרושת. מעבר לכך, הפריטים המוצגים במוזיאון מראים למעשה שמי שהגיע לשהם, היו בני אדם, ולא מספרים. בבירקנאו, אני קיבלתי שוק מהעוצמה של המקום. הגדרות האינסופיות... המרחב העצום, הצריפים הרעועים, וכמובן ההריסות של מבני הקרמטוריום. אני חושב שמבין כל האתרים שהיינו בהם, בביקרנאו הומחשה העוצמה. שם גם נערך הטקס של המשלחת.

אממ..

אנחנו היינו קודם במוזיאון באוושויץ ואח"כ בבירקנאו. ואני חושבת שככה זה צריך להיות, מהסיבה שאני חושבת שאושוויץ זהו מקום קר, כלומר, ההמחשה היא כמעט אפסית, הכל סגור מאחורי זכוכיות וקשה להמחיש, ואחרי שרואים את זה, בירקנאו זהו מקום עם יותר המחשה, הדברים שראית באושוויץ פתאום מוצגים פיזית בבירקנאו. אני לא כ"כ מצליחה להסביר את עצמי, אבל בעיקרון בסדר הזה זה נראה לי הכי הגיוני.

ה י י ל ה

New member
כמו שרובם כבר אמרו.......

גם לדעתי כדי ללכת (או לנסוע) למוזאון אושוויץ ולאחר מיכן לבקר בברקנאו, מה שעשתה המשלחת שלי, מכיוון שמוזאון אושוויץ מסמל את מחזריות החיים כי כל הזמן עברו בו אנשים וברקנאו מסמל סוף כי לרב אהשים סיימו שם את חייהם.

mayamoreno2001

New member
אני לאומתכם

חושבת הפוך אני עשיתי את הסיור קודם בבירקנאו ואז לאושוויץ. נכון בירקנאו לא משמעותית כל כך כאשר מתחילים איתה אבל באושוויץ 1 יש המון עומס ריגשי שחייבים להוציא את זה רק בסוף הסיור ולא באמצע כי זה יושב על הלב ומעיק.. אני באמת חושבת שביקרנאו צריך להתחיל איתו ואז לראות תדברים... זו דעתי...

lihi r

New member
לפי דעתי....

המשלחת שלנו הייתה קודם כל בבירקנאו וארח כך במוזיאון באושוויץ ולפי דעתי ככה זה נכון לעשות בגלל שקודם כל צריך לראות את המקום עצמו שבו הכל התרחש ואחר כך ללכת ולראות את הדברים שהתרחשו בנוסף לזה בבירקנאו הביאו לנו איש עדות שסיפר לנו על הזמן שהוא היה שם וזה ששמענו את זה בהתחלה זה הכניס אותנו למקום ולמה שהיה בו ואחר כך המוזיאון הוסיף על זה גם אחרי שהיינו באושוויץ חזרנו לבירקנאו והקבוצה שלי עשתה שם טקס ככה ששוב חזרנו למקום עצמו אחרי שראינו את מה שקרה שם

Diableror

New member
דעתי.

במסע שאנחנו היינו,התחלנו בבירקנאו והמשכנו לאושוויץ 1. אם תשאל אותי,זה היה צריך להיות בדיוק ההפך(לפחות במקרה שלנו). כ4 ימים לפני אושוויץ היינו במיידאנק,שם קיבלנו את "ההלם הראשוני".לדעתי,מיידאנק היה יותר "זוועתי" מבירקנאו(ולדעת כל המשלחת).לכן,כשפתחנו את היום באושוויץ-2,חרף כל הזעזוע והדמעות,הייתה מן הרגשה מסויימת של "ראינו את כל זה ויותר במיידאנק". אם היינו פותחים באושוויץ 1,ואח"כ עוברים ל2, אני מאמין שהיינו מגיעים עם פרספקטיבה שונה,עם מושג טיפה יותר נרחב ועם מטען הרבה יותר כבד-מה שבטוח היה מבטל את הרגשת ה"היינו שם",ובטוח היה מוסיף ל"כוח" של המקום(לא שאין למקום עוצמה,אבל היא הייתה מבוססת בעיקר על סיפור וסרטים,ולא על משהו מוחשי יותר-המוזיאון) לסיכום-קודם מוזיאון,אח"כ בירקנאו. Diableror

לדעתי, ההפך מכל שעה לך../images/Emo77.gif

קודם כל צריך ללכת לבירקנאו ואח"כ לאושוויץ. למה? אנחנו עשינו את זה הפוך, ולא אהבתי תרעיון

לדעתי קודם המוזיאון

בירקנאו היא יותר קשה. והולכים מהקל אל הכבד כדי לבנות אפקט חזק.

trigotrigo

New member
לדעתי, קודם בירקנאו

מבחינה רגשית מצאתי יותר דברים שהתחברתי אליהם באושוויץ, ושאם הייתי עובר קודם בבירקנאו, זה היה אפילו יותר חזק, והייתי מרגיש את זה יותר טוב.

אממ

למרות מה שכתבתי קודם, אני חושבת שלא משנה מה יבוא קודם, תמיד יהיו את אלו שזה יבוא להם בצורה המושלמת ואת אלו שבטוחים שהסדר שבו הם היו הוא שגוי לגמרי... אני חושבת שבסופו של דבר, כל אחד לוקח מהמסע הזה את מה שהוא צריך לקחת ויותר. וכל אחד מאיתנו יקח מהמסע שלו את מה שהוא אמור לקחת, בין אם היינו קודם במוזיאון ובין אם היינו קודם בביקרנאו. המסע שונה מבן אדם לבן אדם ולכן, לא משנה מה יהיה הסדר, כל אחד מחברי המשלחת יקח את זה למקומות שונים.. [מקווה שהבנתם את מה שניסיתי להעביר...
]

Pukipsey007

New member
כמו שרובכם אמרתם,

קודם במוזיאון ואז במה שנשאר מבירקנאו.

מדריך1

New member
אושוויץ בירקנאו

המון, המון תודה על ההתיחסויות. בדיון שייערך, אביא בחשבון את הנימוקים שהעליתם. ושוב תודה

במוזיאון כי זה נותן איזשהוא

קו מחשבה ודמיון, גם זה מכין קצת ולא ישר מפילים בבום את כול הזוועה ששם

למעלה