אושפלאו - כולה אורז עם בשר.

lseugy

New member
אושפלאו - כולה אורז עם בשר.

היום הכנתי אושפלאו.
מה זה אושפלאו? מבחינתי - שם מפוצץ. נשמע טוב. בקיצור ולענין – אורז מעורב עם בשר.
אם תסתכלו במרחבי הרשת, תמצאו עשרות רבות של וריאציות, יש עם בשר עוף או הודו – כשהחלקים עם העצמות או בלי (מפורקים), יש עם בשר בקר. יש למשקיענים שהמנה בנויה בסיר משכבת תפוחי אדמה, שכבת אורז, שכבת בשר, שוב שכבת אורז. תפוחי האדמה יוצאים כמעט שרופים (הילדים משום מה מתים על זה). הופכים את הסיר ותפוחי האדמה יוצאים למעלה.
יש למתחילים או בלתי מנוסים כמוני (או, אם תרצו – לעצלנים, גם כמוני) שהכל מעורב – אך לא פחות טעים. התבלינים שונים ממתכון למתכון וכן הלאה וכן הלאה אפשרויות ככל שתצליחו להעלות בדמיונכם.
הלכתי על מתכון למתחילים. יצא טעים מאד, לפחות לי, וגם לפרינצסה שבבית בסופ"ש זה. אתם מוזמנים לנסות וגם לשנות. כרגיל אצלי אין מרכיבים קדושים ואין כמויות קדושות.

המתכון לארבע מנות בערך.
המצרכים – לפי סדר הופעתם. כדי לא לאמץ מדי את שרירי הזכרון, אני מסדר את המצרכים על השיש לפי סדר ההכנה.
שמן לטיגון (לא שמן זית. לא מתאים לכאן). לדעתי משהו כמו 4-5 כפות.
בצל גדול קצוץ בינוני עד קטן.
אורז – כוס גדולה (ממש) או כוס וחצי קטנה (רגילה של CC250).
4-5 שוקי עוף (פולקעס) גדולים, מנוקים, שטופים היטב ומפורקים (אבל כל חלק אחר – טוב). אני הסרתי את העור. לא אוהב.
תבלינים לפי בחירתכם. אני השתמשתי בכפית מחוקה פפריקה מתוקה, רבע עד שליש כפית מחוקה כורכום, מלח (ממש לפי טעמכם), כף גדושה תערובת תבלינים לאורז פרסי, רבע כוס צימוקים, כף מחוקה אבקת מרק בטעם עוף (הידעתם מה ההבדל בין אבקת מרק עוף "אמיתי" לבין אבקת מרק בטעם עוף? אותם כימיקלים בדיוק, רק שב"אמיתי" יש גם 3%-5% בשר ושומן עוף. בעיקר שומן עוף. 3%-5% בסך הכל).
2 גזרים מנוקים היטב, שטופים ומגוררים גס על פומפיה גסה או במעבד מזון עם החלק המתאים או בקולפן מיוחד שעושה רצועות.
מים רותחים – 2 כוסות לכל כוס אורז.

סיר 2 וחצי או 3 ליטר – יספיק.

מחממים בסיר שמן לטיגון הבצל עד שקיפות או הזהבה קלה.
מוסיפים את האורז ומטגנים עוד קצת (דקה עד מקסימום 2). מערבבים כל הזמן.
מוסיפים את חלקי הבשר וממשיכים לטגן (2-3 דקות מקסימום) תוך כדי הוספת התבלינים וערבוב.
מוסיפים את הגזר, מטגנים עוד קצת תוך ערבוב.
מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב.
מכסים את הסיר במכסה. מביאים לרתיחה ואחריה מעבירים לאש הכי קטנה בכיריים.
מומלץ לשים מגבת בין הסיר למכסה (אני שמתי סנו-רב-מגבת מניר או בד לא ארוג – זו הרב פעמית. זרקתי אחרי השימוש. למה לבשל מגבת?!). אומרים שכך נשארים האדים בסיר, מה שעוזר לבישול האורז שיוצא אחד-אחד רך ועסיסי.
מבשלים חצי שעה ללא ערבוב.
אחרי חצי שעה מערבבים קלות, סוגרים מיד את המכסה ומבשלים עוד עשר דקות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור רבע שעה לפחות.

מעדן.

 

yair_bar

New member
מנהל
תודה על המתכון והתמונה!

פעם הבאה הייתי מכניס קודם את חלקי העוף להשחמה טובה ורק אחר כך מוסיף את האורז.
 

lseugy

New member
תודה על העצה. תמיד שמח ללמוד. תמיד שמח לנסות.

 

גברת ע

New member
שאלה לגבי בשר כתף / שריר שיש בהרבה מתכונים

התכנון בסופ"ש היה גם להכין אושפלאו , מצאתי כמה מתכונים שנראו לי קלים ומעניינים והייתי שמחה ומרוצה ., עד שמישהו ששמע שאני רוצה להכין את המנה המדוברת הודיע לי שזה לא ייצא לי טוב ושהבשר חייב בישול של שעתיים לפחות לפני שאני מכינה את התבשיל.
זה דבר שלא מופיע בשום מתכון ואני לא מומחית בבשרים או באוכל באופן כללי, אני מתחילה מינוס ומכינה בדרך כלל לעצמי או למשפחה הגרעינית המאוד קרובה.
אין לי בעיה לבשל אם צריך אך הדבר לא מופיע באף מתכון (ברור לי שאני לא משתמשת בבשר קפוא אלא במופשר או טרי), ובמתכונים הטוטאל בישול הוא בערך שעתיים מינוס פלוס וזה אחרי שצרבנו קצת את הבשר קודם.
&nbsp
אשמח לעזרה למי שיודע , האם אני צריכה לעשות משהו עם הבשר לפני שאני נגשת להכין את התבשיל הזה?
 

yair_bar

New member
מנהל
אכן בקר עדיף לבשל בנפרד לפחות שעה לפני המשך התבשיל

מצרף מתכון שלי שהעליתי בעבר לפורום והוא מוצלח (בעיניי
)
 

גברת ע

New member
ואוו

באמת נקרא כמו מתכון מעניין וטעים.
האם בשלב שאתה שם את הגזר אפשר 'לשחק' עם זה ולשים עוד דברים?
 

yair_bar

New member
מנהל
אפשר

מה למשל עולה לך לראש?
&nbsp
אני יודע שלעתים מוסיפים גרגירי חומוס (שבושלו מראש), צימוקים וכו'
 

גברת ע

New member
לא משהו מסויים, מה שבטוח שלא גרגירי חומוס

קישוא אולי או קוביות בטטה קטנות
 

yair_bar

New member
מנהל
קישוא פחות מתחבר לי עם אופי התבשיל

בטטה קצת מקבילה לגזר לדעתי
&nbsp
&nbsp
 
למעלה