אושפלאו צמחוני - טבעוני מומלץ
בעקבות הדיון הארוך בשבוע שעבר על מנות צמחוניות מצרפת מתכון לאושפלאו צמחוני טבעוני שהכנתי לצמחונים שלי בשבת:
בהשראת האושפלאו הלא צמחוני של ורדה בן ברוך עם מעט תוספות והשמטות...
המצרכים:
3 כפות שמן תירס
4 פטריות פורטבלו גדולות ללא הרגל וללא הקליפה החומה חתוכות לקוביות קטנות.
1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
3 פרוסות "חזה בגריל" מהצומח של טבעול חתוכות לקוביות קטנות (אפשר להמיר בטופו או לוותר בכלל, רציתי את הטעם המעושן מעט).
1 כוס חומוס מבושל ומסונן.
4 גזרים בינוניים חתוכים לגפרורים.
1/2 1 כוסות אורז בסמטי שטוף מושרה 20 דקות במים רותחים מומלחים קלות.
מלח במשורה
פלפל שחור בנדיבות
מעט פתיתי צ'ילי גרוס.
מים רותחים כדי כיסוי.
ההכנה:
לחמם שמן בסיר בינוני עם מכסה תואם שמתאים לסגירה הרמטית.
לטגן את הבצל להזהבה קלה.
להוסיף ולטגן את הפטריות להזהבה. להוסיף את קוביות ה"עוף בגריל" ולטגן קלות.
לפזר מעל את הגזר בפיזור אחיד ומעליו את החומוס המבושל.
לסנן את האורז ולפזר מעל החומוס בשכבה אחידה.
לזרות פלפל שחור, צ'ילי ומעט מלח (לא לשכוח שהאורז כבר ספח מלח בהשריה). למזוג מים רותחים לגובה האורז. לבשל על אש גבוהה עד שהמים נספגים באורז. לערום את האורז כלפי מרכז הסיר ולנקב ארובות במרכז ומסביב. לעטוף את המכסה במגבת מטבח ולסגור את הסיר. להקטין להבה ולבשל 20 דקות. לפתוח, לערבב את האורז בעדינות מבלי לפגוע בשכבת החומוס והגזר. לערום שוב לערימה ולנקב ארובות. לכסות ולבשל על אש קטנה 20 דקות נוספות.
להגשה, להעביר את האורז לקערת הגשה, מעליו את החומוס, מעל את הגזר ומעל הגזר את הפטריות וה"חזה".
בעקבות הדיון הארוך בשבוע שעבר על מנות צמחוניות מצרפת מתכון לאושפלאו צמחוני טבעוני שהכנתי לצמחונים שלי בשבת:
בהשראת האושפלאו הלא צמחוני של ורדה בן ברוך עם מעט תוספות והשמטות...
המצרכים:
3 כפות שמן תירס
4 פטריות פורטבלו גדולות ללא הרגל וללא הקליפה החומה חתוכות לקוביות קטנות.
1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
3 פרוסות "חזה בגריל" מהצומח של טבעול חתוכות לקוביות קטנות (אפשר להמיר בטופו או לוותר בכלל, רציתי את הטעם המעושן מעט).
1 כוס חומוס מבושל ומסונן.
4 גזרים בינוניים חתוכים לגפרורים.
1/2 1 כוסות אורז בסמטי שטוף מושרה 20 דקות במים רותחים מומלחים קלות.
מלח במשורה
פלפל שחור בנדיבות
מעט פתיתי צ'ילי גרוס.
מים רותחים כדי כיסוי.
ההכנה:
לחמם שמן בסיר בינוני עם מכסה תואם שמתאים לסגירה הרמטית.
לטגן את הבצל להזהבה קלה.
להוסיף ולטגן את הפטריות להזהבה. להוסיף את קוביות ה"עוף בגריל" ולטגן קלות.
לפזר מעל את הגזר בפיזור אחיד ומעליו את החומוס המבושל.
לסנן את האורז ולפזר מעל החומוס בשכבה אחידה.
לזרות פלפל שחור, צ'ילי ומעט מלח (לא לשכוח שהאורז כבר ספח מלח בהשריה). למזוג מים רותחים לגובה האורז. לבשל על אש גבוהה עד שהמים נספגים באורז. לערום את האורז כלפי מרכז הסיר ולנקב ארובות במרכז ומסביב. לעטוף את המכסה במגבת מטבח ולסגור את הסיר. להקטין להבה ולבשל 20 דקות. לפתוח, לערבב את האורז בעדינות מבלי לפגוע בשכבת החומוס והגזר. לערום שוב לערימה ולנקב ארובות. לכסות ולבשל על אש קטנה 20 דקות נוספות.
להגשה, להעביר את האורז לקערת הגשה, מעליו את החומוס, מעל את הגזר ומעל הגזר את הפטריות וה"חזה".


