אושרה בארה"ב תרופה חדשה - תחליף לאזמיני עיכול

• פותח הנושא orii
  • פורסם בתאריך

orii

New member
אושרה בארה"ב תרופה חדשה - תחליף לאזמיני עיכול

התרופה שאושרה PERTZYE מקבילה לכאורה לקראון אבל יש לה שיפור שיכול להיות משמעותי - בתוך הכדוריות שלה, יש מלבד אנזימי העיכול גם ביקארבונט (שם מפוצץ לחומר שנמצא בכל מטבח - סודה לשתייה). ולמה יש לתרופה הזו פוטנציאל להיות יותר טובה מהקראון (או משתכשיר אחר המכיל רק אנזימי לבלב)? בגלל הסודה.

רופא גאסטרו מפורסם אמר שהבעיה ב- CF זה :יותר מידי מלח ופחות מידי סודה.

לגבי המלח אני לא צריך להוסיף, אבל מה לגבי הסודה?
כמו שרובנו זוכר הקיבה היא מאוד חומצית. לחומציות הזו יש חשיבות רבה בשמירה על ההיגיינה של מערכת העיכול. סוג של fire-wall למערכת. לאחר הקיבה האוכל מועבר לתרסריון (שהוא למעשה החלק הראשון של המעי הדק) ולשם מופרשים אנזימי העיכול מהלבלב. אבל לבלב תקין לא מפריש רק אנזימי עיכול הוא גם מפריש סודה לשתייה (ביקארבונט) חומר בסיסי שסותר את החומציות של הקיבה והופך את תוכן המעי לנטראלי. הנטראליות הזו חיונית לפעילות תקינה של האנזימים. מכאן שתוספת הסודה מנטרלת את החומציות וגורמת לכך שהאנזימים יפעלו ביתר יעילות.

אבל זה עוד לא כל הצרות בעקבות חוסר ה"סודה" אצל חולי CF ללא תיפקוד לבלבי המקבלים קראון. הכדוריות הקטנות של הקראון עטופות בציפוי אנטרי המגן עליהן מהחומציות של הקיבה. כדי שאנזימי העיכול ישתחררו מהכדוריות של הקראון ויתחילו לפעול הם זקוקים לסביבה נטארלית ולא חומצית. התהליך הזה פגוע ב CF (לא מפרישים סודה) המזון העובר מהקיבה למעי/תרסריון נישאר חומצי ולכן חלק מהכדוריות לא מתפרק והאנזימים לא משתחררים. מכאן שיש חשיבות רבה להפיכת תוכן המעי לנטראלי.

לכן, הרעיון להכניס ביחד עם האנזימים החסרים גם את הסודה לשתייה מקסים אותי. האם בתכלס התכשיר הזה יותר טוב מהקראון - אני לא יודע. פרופ וילשנסקי הבטיח לדבר על הנושא שיחזור מהכנס הרפואי.

שימו לב, שאנו עדיין לא יודעים אם הקראון המשווק בארץ הוא חומר העומד בסטנדרט של תרופה או של תוסף תזונה (קישור לסיפור הקראון).

orenkulu

New member
סודה לשתיה?

הרב הצבאי ישמח.
אשתי תשאל אם אני באמת זקוק לעוד גזים...

אומיפרדקס ודומיו

עושים את אותו האפקט בעצם
של לגרום לקיבה להיות יותר בסיסית
כשהתחלתי לקחת העלתי למשקל שיא
אחר כך ירדתי ולא הגעתי אליו יותר...

orii

New member
האפקט הסופי אמור להיות דומה, אבל...

וזה אבל ממש גדול.

אומפרדקס/לוסק ודומיו גורמים לכל הקיבה להיות יותר ניטראלית ופחות חומצית.

התרופה החדשה גורמת לתרסריון/מעי דק להיות יותר בסיסי.

יש חסרונות לקיבה לא מספיק חומצית - הזכרתי את ה fire-wall שהחומציות יוצרת, יש אפילו עדויות שאומפרדקס/לוסק מעלים את הזיהומים בריאות, ובנוסף חלק מפירוק החלבונים מתרחש בקיבה ע"י אינזימים הפועלים בסביבה חומצית ודורשים סביבה חומצית.

בסופו של דבר שתי הדרכים אמורות לגרום לכך שאנזימי העיכול שמשתחררים מהכדוריות יפעלו בסביבה יותר נטראילת ופחות חומצית, המחיר של האומפרדקס גבוהה יותר - פגיעה בחומציות הקיבה.

כמובן שאם יש בעיות של צרבת ריפלוקס או סיבות אחרות לקחת אומפרדקס/לוסק.. הנושא נעשה מסובך יותר...

orii

New member
התשובה של פרופ וילשנסקי

הפרופ' אומר שמההכרות שלו עם ניסוי שהשווה את התרופה החדשה אל הקראון, שתי התרופות גיעו אל אותה היעלות.
מכאן, שהתוספת של הביקארבונט (סודה לשתייה), באופן שזה נעשה בתכשיר הנ"ל, לא הביאה לשיפור ביעילות.

למעלה