אושרה בקריאה טרומית הארכת חופשת לידה בשבועיים

• פותח הנושא shno
  • פורסם בתאריך

shno

New member
אושרה בקריאה טרומית הארכת חופשת לידה בשבועיים

זה עדיין לא חוק ועוד לא נכנס לתוקף כמובן, אבל סביר להניח שמתישהו זה יקרה. מעבר לזה שכל הארכה של חופשת הלידה היא מבורכת, נשאלת השאלה - מתי לעזאזל יחוקקו גם חופשת לידה לגבר עם האישה, ולא במקום - למשל, 4 שבועות אחרי הלידה (לפחות) - גם האבא נשאר בבית בחופשת לידה. זה כל כך חשוב לתינוק, לאבא ולאמא שבתקופה הראשונה שני ההורים יהיו בבית, יצרו את הקשר הראשוני עם התינוק, יעזרו אחד לשניה בטיפול בתינוק וזה בזו, ויחוו ביחד את חווית ההורות בשלביה הראשונים. האמת, אני לא יודע אם יש לכך תקדים בעולם, אבל גם אם לא - מותר לנו לפעמים ליצור תקדימים משלנו, לא?

hag70

New member
השאלה אם זה לא קפיצה מעל הפופיק?

המצב הנוכחי, כמו שאני רואה אותו הוא סביר בהחלט: הורה אחד נשאר עם הרך הנולד כדי להיות איתו ושאר המשפחה ממשיכה את חייה. נראה לי גם הגיוני שבתקופה הראשונית זאת האמא כי היא היא זאת שילדה (יש גבול לשיוויוניות
). מה שאתה מציע נשמע לי קצת מופרך. ולא כי אני לא רוצה שזה יקרה, אלא השאלה אם זה לא over ואי אפשר לחשוד בי שאני לא בעד חלוקת עבודה. אני בעד שהאבא יוכל לקחת שבוע חופש מוסדר אחרי הלידה (אם הוא רוצה כמובן) כדי לעזור למשפחה להתאפס על החיים החדשים. במחשבה שניה אולי אנחנו מדברים על אותו דבר, רק על פרקי זמן שונים
. כשיגיע היום שהדיון הזה יהיה רלוונטי, אני מוכן לוותר לך בויכוח. לא יפה לריב

shno

New member
אנחנו לחלוטין מדברים על אותו הדבר ../images/Emo13.gif

סתם זרקתי לאויר חודש - יכול להיות שבוע, יכול להיות חודשיים. מה שחשוב כאן קודם כל זה להכיר בעובדה שגם האבא צריך להיות זכאי לחופשה סטאטוטורית לאחר הולדת ילדו. אחרי שיכירו בזה - אפשר להתווכח על משך התקופה. ברור שהאמא זקוקה לחופשה כדי להתאושש מהלידה, וברור שהקשר הראשוני עם האם הוא חשוב, בעיקר כשההנקה בתמונה, אבל זה לא אומר שהקשר הראשוני של האב עם התינוק פחות חשוב. כפי שאמרתי כבר פעמים רבות |טייפ מקולקל| - לאחר הלידה, אין שום הבדל בין ההורים, למעט יכולת האם להניק. זהו. כאן מתמצה בעיני כל ההבדל בין שני ההורים. אין להעדיף הורה אחד על פני אחר, אין להעדיף ולעודד חיזוק קשר של הורה אחד עם התינוק בעוד שההורה השני לחלוטין מחוץ לתמונה באספקט הזה. שני ההורים צריכים בדיוק את אותה ההזדמנות לקלוט, להכיל, להתרגל, ליצור קשר ראשוני. שלא לדבר על זה שעצם ההשארות הממושכת של האם בחופשת לידה בעוד שהאב לא נמצא הרבה בסביבה יוצר תלות מסוימת של התינוק באם, ומקבע את מעמדה כ"אחראית על גידול הילדים" כי המדרון הוא חלקלק וקל מאוד לגרור את הסיטואציה הזו שבה האם מטפלת עיקרית בילדים על פני חודשים ושנים. אז גם לנשים צריך להיות אינטרס ששני ההורים יהיו שווי זכויות בהקשר הזה של חופשת הלידה על מנת ש"תפקיד" גידול הילדים מלכתחילה יוטל על שניהם באופן שווה וההבדלים הלא רצויים בין האמא לאבא כפי שהם מקובעים בתודעה החברתית יתחילו להיטשטש. עד כאן המניפסט שלי להיום
יאללה, בחזרה לעבודה...

hag70

New member
ואם אתה כבר פה../images/Emo3.gif

מה המצב עם חופשת לידה לגבר? כזאת רשמית כמו של האמא. יש משהו שקבוע בחוק/תקנה/מה שלא יהיה? אם אני מבקש חייבים לתת לי? יש הגבלות בנושא? ולא. אין לנו שום דבר קונקרטי בשטח
. סתם מעניין אותי לדעת. לכשיהיה רלוונטי - הכוונה לפצל את החופשה.

shno

New member
יש בעיקרון חופשת לידה לגבר

הגבר יכול לקחת עד 6 שבועות של חופשת לידה על חשבון חופשת הלידה של האישה, במהלך המחצית השניה של חופשת הלידה של האישה. אם אני זוכר נכון - חופשת הלידה של הגבר מבחינה חוקית זהה לחופשת הלידה של האישה מבחינת הזכויות של הגבר כעובד (המעביד לא יכול לסרב, אסור לפטר אותו בשל זה, נשמר רצף הזכויות הסוציאליות וכו'). חופשת הלידה לאב מעוגנת בחוק עבודת נשים (אלא מה...). תמצית הנושא מובאת כאן: http://www.hilaporat.co.il/article.php?id=604

בהחלט בימים הראשונים ההורים שניהם

צריכים להיות עם הילד/ה ולהתרגל למצב החדש, לדינמיקה החדשה ושלל השינויים שמביאה התקופה. בדרך כלל גברים לוקחים חופש על חשבון ימי החופש שלהם ואני בעד מתן חופשת לידה גם לאבות לפחות לתקופה של שבוע-שבועיים.

Master Stav

New member
../images/Emo45.gif מעולה .....

ואגב ניתן לחלק את חופשת הלידה בין ההורים .... אם כי הרעיון של חודש יחד עם הרך הנולד/ת מוצא חן בעיני

akavishon

New member
בלידה הבא (שטרם מתוכננת)

אני מתכוון לצאת לחופשת לידה...

Master Stav

New member
אני את הבסטה סגרתי ....

אבלכרעיון זה מוצא חן בעיני לאללה

hag70

New member
אז אפשר לארגן קייטנת אבות../images/Emo13.gif

ולעשות לאמהות בגן המשחקים קצת שבץ