אושרית, קודם כל רציתי להודות לך

בומבית

New member
אושרית, קודם כל רציתי להודות לך

על כל התמיכה אתמול!!! יש לי עוד שאלה אחת, אולי את במקרה יודעת האם ניתן להתחיל את לימודי הפסיכיאטריה מפסיכולוגיה ולאו דווקא מרפואה? אם כן, אולי ידוע לך סוג המסלול?? נ.ב-השאלה מופנית לאושרית, אך כמובן שכל חברי הפורום המתוקים מוזמנים לענות!!!

AdiB19

New member
לא

פסיכיאטריה היא התמחות של רפואה, כלומר, לאחר שתסיימי 7 שנים של לימודי רפואה יחכו לך עוד כמה שנות התמחות (נדמה לי ש 5).

בומבית

New member
זה מה שחשבתי עד

שרואיין ללימודי רפואה נשאל מה ההתמחות שברצונו לעשות, והוא השיב פסיכיאטריה, אז יעצו לו להתחיל פסיכולוגיה.... (וההתמחות היא אכן 5 שנים...)

AdiB19

New member
עוד בעניין

אני מניחה ששאלו את זה מכיוון שהרבה אנשים לא יודעים את ההבדל בין פסיכולוג קליני לפסיכיאטר (אני לא אומרת את זה מתוך התנשאות, גם אני לא ידעתי פעם), לכן רוצים לוודא שבמידה ומישהו מתעניין בפסיכיאטריה (באמת מאוד מעניין בעיני) הוא יודע לקראת מה הוא הולך. סתם מתוך עניין - אותו בחור עבר את הראיון? שבת שלום!

לא, הוא לא עבר...

דווקא ניסיתי להסביר להם שהטיפול הפסיכיאטרי הוא קודם כל רפואי, ואחרי זה לעיתים משלבים טיפולים התנהגותיים, אבל זה היה קרב אבוד מראש. בפעם הבאה אני כנראה אגיד שאין לי מושג במה אני רוצה להתמחות, נראה לי בטוח יותר...

AdiB19

New member
הצטערתי לשמוע...

שאלתי את זה מפני ששמעתי מכמה אנשים שהמראיינים שם אוהבים להכניס את המרואיינים למצבים כאלה שקשה לצאת מהם ותהיתי האם הצלחת ואם כן אז איך... בכל אופן, אני מאחלת לך המון בהצלחה בראיונות של השנה! :)

תודה רבה!

אין מה להצטער, אבל באמת כדאי מאוד לבוא לראיונות האלו מוכנים מכל בחינה, דווקא אם הייתי עושה יותר סימולציות לקראת הראיון הזה אולי הייתי עובר איכשהו, כי השאלה הזו ספיציפית היא מאוד טריוויאלית לראיון מהסוג הזה. בהצלחה גם לך!

rachelalm

New member
ממש לא

אין קשר בין לימודי פסיכולוגיה לפסיכיאטריה. (אני מסיימת השנה תואר ראשון בפסיכולוגיה... ואין שום קשר למשהו רפואי..ובבודאי שלא לתואר ראשון במדעי הרפואה ) יותר מזה,מאחר ופסיכולוגיה הוא ענף יחסית צעיר הוא עדין נמצא במצב פראפרדיגמי עם ענפים רבים שלא כל כך קשורים אחד לשני(לדוגמה:אין קשר בין נוירו פסיכולוגיה לפסיכולוגיה אירגונית וכד'), עקב כך התואר הראשון הוא לא כל כך מוגדר וכשמסתכלים אחורה לאחר הלימודים, יש קורס מכל תחום ותחום : קוגניטיבית, התפתחותית, אבנורמלית , פיסיולוגית ועוד... ומהתואר הראשון מה שמתאים אולי לפסיכיאטריה זה: פיזיולוגית, ופסיכופתלוגיה ואולי תיאוריות האישיות וגם קורסים אלו רק במובן התיאורתי. תואר שני בקלינית יותר ממוקד באדם ובפסיכותרפיה(עדין באורינטציה דינמית) כך שממש אין אפשרות וקשר לעבור מפסיכולוגיה לפסיכיאטריה אולי אולי אולי זה יכול להוסיף לאחר מכן לפסיכיאטר אם הוא גם יתמצא יותר בפסיכולוגיה כמו שזה גם לא יזיק לפסיכולוג להבין קצת יותר רפואה.

למעלה