הקורס של כימיה כללית יותר קשה
מפיזיקלית. פיזיקלית די קליל יחסית. בכימיה כללית יש הרבה יותר אפשרויות להתחכם, והוא לא פספס אפילו אחת. בקשר אלי, היה לי מאוד קשה להחליט להיכנס לביולוגיה, וגם עשיתי את זה ממש ברגע האחרון, ורק אחרי שביררתי את כל האפשרויות שלי והתייעצתי עם המון אנשים גם מביולוגיה, גם מרפואה וגם עם הייעוץ של האוניברסיטה. לפני שהחלטתי, הוצאתי גם את כל הסילבוסים של הקורסים של שנה א', הוצאתי את התקנון של הפקולטה וקראתי כל פסיק וכל נקודה כדי לראות אם יש משהו שיכול לדפוק אותי שם לגמרי. בסופו של דבר, הסיבות העיקריות שבגללן נכנסתי לביולוגיה היו:
יש לי רקע די טוב בכימיה, פיסיקה ומתמטיקה מהמכינה שעשיתי.
כדי לשפר את הבגרות שלי למשהו שיכניס אותי לרפואה, הייתי צריכה לחכות שנתיים.
הפסיכומטרי שלי כשנרשמתי היה 743 ועוד התכוונתי לשפר אותו ואכן שיפרתי ל761, ככה שאני לא חייבת ממוצע 95. ממוצע 90 יספיק לי ואפילו נמוך יותר, ואת זה אפשר להשיג. ביררתי על קבלה עם ביולוגיה עוד אחרי שהשתחררתי מהצבא ועשיתי פסיכומטרי, ואז אמרו לי שאני אצטרך ממוצע 95 עם הפסיכומטרי שהיה לי אז (704), אז ויתרתי על זה. גם כשהייתי במכינה (שזו הייתה טעות בפני עצמה, אבל לא ניכנס לזה עכשיו) וגם בשנה שאחר כך הרבה אנשים אמרו לי להיכנס לביולוגיה וזהו, אבל זאת לא החלטה שאפשר לעשות ככה סתם. יש לא מעט אנשים בשנה שלי שנכנסו לביולוגיה כדי להתקבל לרפואה בלי לחשוב אפילו לשניה אם זה מתאים להם בכלל, אם זה באמת יעזור להם. זאת נראית דרך קיצור מצוינת לרפואה, אבל הרבה אנשים שנכנסים לזה פשוט חוטפים הלם, כי הם חושבים שהולך להיות להם קל, וקל זה לא.