אושרית -שאלה אלייך...

gina007

New member
אושרית -שאלה אלייך...

עם פסיכו' של 702 יש מצב לעבור לרפואה בת"א? אם כן, אז עם איזה ממוצע?

את תצטרכי ממוצע די גבוה

אני מניחה שאת מתכוונת למעבר מביולוגיה, נכון
ממוצע אקדמי 94 ייתן לך סכם של 715 בערך, אז כנראה שתצטרכי להפציץ במו"ר כדי להתקבל. אולי כדאי שתשקלי שוב את העניין הזה של ביולוגיה. ממש חבל שאת מכניסה את עצמך למסלול שיהיו לך סיכויים קטנים יותר להתקבל איתו לרפואה.

gina007

New member
כן, אבל אני לא רואה את עצמי מוציאה

פתאום פסיכומטרי מטורף... כמובן שאני אנסה שוב באוקטובר אבל לא יודעת

אני חושבת שאת לא מפנימה

מה זה לימודים אקדמיים. כמעט כל מבחן באוניברסיטה הוא בסגנון של פסיכומטרי או גרוע מזה. תחשבי על פסיכומטרי, רק שבמקום שהחומר יהיה מתמטיקה ברמה של 3 יחידות, זה חומר של קורס ענקי בכימיה, שווה ערך ל10 יחידות של בגרות. זה לא קל להוציא ממוצע גבוה באוניברסיטה, במיוחד גבוה כמו 95 ובמיוחד לא בסמסטר הראשון, שלכולם הוא סמסטר של הלם. צריך להתרגל לאופן הלימוד של האוניברסיטה, וזה לא קל בכלל. ובכל מקרה, את לא חייבת להוציא הרבה מעל 750 בפסיכומטרי. את יכולה לשפר עוד כמה בגרויות ואת תהיי במצב מצוין.

mitzipitzi1

New member
../images/Emo6.gif נראה לי שהגזמת קצת...

כל מבחן באוניברסיטה הוא כמו פסיכומטרי או גרוע מזה?? לרוב המבחנים שלי אני לא לומדת יותר משבוע... ואם לומדים מצליחים, חוץ מכמה מרצים מניאקים בודדים... אלו ממש לא שאלות כמו פסיכומטרי. אם תדעי את החומר, תדעי אותן. הקורס בכימיה-10 יחידות בגרות?? היו דברים בודדים שלא ידעתי מהתיכון (כימיה פיזיקלית אולי.) לדעתי זה לא כזה בשמיים להוציא ממוצע גבוה, במיוחד עבור מישהו שחושב שהוא מתאים ללימודי רפואה.

gina007

New member
../images/Emo13.gifתודה

אני עכשיו בהתלבטות... תודה לכולם על התמיכה, העזרה והעצות...

mitzipitzi1

New member
לדעתי הבעיה העיקרית באוניברסיטה

היא העומס והצפיפות של המבחנים. אם את מתכננת לעבור, תירשמי רק לקורסים שאת חייבת, וכך יהיה לך יותר מרווח נשימה וכך תוכלי להצליח יותר ולהשיג את הממוצע שאת צריכה. לדעתי באופן כללי,צריך לפרוס את התואר ליותר שנים. זה פשוט טירוף מה שהולך שם, ובגלל זה הרבה סטודנטים מדוכאים ולחוצים, במרדף אחר ציונים. אני לא יודעת מה בדיוק המטרות שלך, אבל זה אפשרי אם עושים בחוכמה.

עשית את כימיה של צפדיה../images/Emo35.gif

כי תאמיני לי שזה שווה 10 יחידות, והמבחנים שלו הם ממש פסיכומטרי, רק בכימיה. יש מבחנים קלים יותר, אבל ממה שאני ראיתי עד עכשיו, הרוב הם מבחנים שצריך לחרוש אליהם לא מעט, במיוחד כשצריכים להוציא ממוצע 95 כדי להיכנס לרפואה.

דרך אגב, אני חושבת שתסכימי איתי

שהרבה יותר קל לשפר עוד שלוש בגרויות מאשר לחרוש שנה שלמה בביולוגיה או משהו דומה.

mitzipitzi1

New member
ברור שעדיף.

עשיתי אצל צפדיה את כימיה פיזיקלית, ותאמיני לי- נראה לי שכמעט כל ההתחכמויות שלו הם בנושא יחידות... כלומר אם צריך לצאת 1 ביחידה מסויימת, ו-0.01 ביחידה אחרת, הוא יצליב את המספר עם היחידה. אחרת, מה עוד אפשר להתחכם בכימיה פיזיקלית? צריך רק לפתור מבחנים שלו כמה שיותר, הוא מפרסם, כך שאין בעיה. שמתי לב שאת נורא נגד לעשות שנה ביולוגיה ולעבור...אז למה את עושה את זה? סתם מעניין...

הקורס של כימיה כללית יותר קשה

מפיזיקלית. פיזיקלית די קליל יחסית. בכימיה כללית יש הרבה יותר אפשרויות להתחכם, והוא לא פספס אפילו אחת. בקשר אלי, היה לי מאוד קשה להחליט להיכנס לביולוגיה, וגם עשיתי את זה ממש ברגע האחרון, ורק אחרי שביררתי את כל האפשרויות שלי והתייעצתי עם המון אנשים גם מביולוגיה, גם מרפואה וגם עם הייעוץ של האוניברסיטה. לפני שהחלטתי, הוצאתי גם את כל הסילבוסים של הקורסים של שנה א', הוצאתי את התקנון של הפקולטה וקראתי כל פסיק וכל נקודה כדי לראות אם יש משהו שיכול לדפוק אותי שם לגמרי. בסופו של דבר, הסיבות העיקריות שבגללן נכנסתי לביולוגיה היו:
יש לי רקע די טוב בכימיה, פיסיקה ומתמטיקה מהמכינה שעשיתי.
כדי לשפר את הבגרות שלי למשהו שיכניס אותי לרפואה, הייתי צריכה לחכות שנתיים.
הפסיכומטרי שלי כשנרשמתי היה 743 ועוד התכוונתי לשפר אותו ואכן שיפרתי ל761, ככה שאני לא חייבת ממוצע 95. ממוצע 90 יספיק לי ואפילו נמוך יותר, ואת זה אפשר להשיג. ביררתי על קבלה עם ביולוגיה עוד אחרי שהשתחררתי מהצבא ועשיתי פסיכומטרי, ואז אמרו לי שאני אצטרך ממוצע 95 עם הפסיכומטרי שהיה לי אז (704), אז ויתרתי על זה. גם כשהייתי במכינה (שזו הייתה טעות בפני עצמה, אבל לא ניכנס לזה עכשיו) וגם בשנה שאחר כך הרבה אנשים אמרו לי להיכנס לביולוגיה וזהו, אבל זאת לא החלטה שאפשר לעשות ככה סתם. יש לא מעט אנשים בשנה שלי שנכנסו לביולוגיה כדי להתקבל לרפואה בלי לחשוב אפילו לשניה אם זה מתאים להם בכלל, אם זה באמת יעזור להם. זאת נראית דרך קיצור מצוינת לרפואה, אבל הרבה אנשים שנכנסים לזה פשוט חוטפים הלם, כי הם חושבים שהולך להיות להם קל, וקל זה לא.

mitzipitzi1

New member
ואיך הולך לך עכשיו? איך את מבחינת

הסיכויים? בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה. ואם את צריכה עזרה במשהו אז בכיף...

אני בסדר בינתיים

רק צריך לעבור את החודשיים הקרובים ויהיה בסדר. תודה רבה
אני בעיקר צריכה לחרוש עכשיו, לא יותר מזה. מה איתך
נרשמת בסוף השנה

mitzipitzi1

New member
כן. כנראה.

לטכניון אני מתקבלת בינתיים, אבל יותר רוצה ת"א. בינתיים חורשים...

בהצלחה אושרית!

לפני שלושה ימים נרשמתי לאת"א, וחשבתי לעצמי, 'אולי אני אלמד עם אושרית בשנה הבאה. כמעט כל הודעה שלך שקראתי בשנה האחרונה, בפורום ובקומונה, העלתה אצלי את רף האופטימיות, וזה באמת עזר. {הייתי חייב להגיד לך את זה מתישהוא}.

תודה../images/Emo9.gif

לא ידעתי שאני עד כדי כך מעודדת, נחמד לשמוע. לך תדע, אולי באמת נלמד ביחד בשנה הבאה...

למעלה