אושר - יש דבר כזה?

אושר - יש דבר כזה?

בעולם החומרי אושר הוא מילה נרדפת לחסך - האדם חושב שכל מה שאין לו - כאשר הוא ישיג זאת הוא יהיה מאושר . בעולם רוחני - אושר הוא בעצם סיפוק במה שכבר קיים . אושר יש מאין . כל אחד יתאר אושר בצורה אחרת - זוגיות , כסף , בריאות , וכו' . האם יש אדם שמאושר במה שיש לו ברגע זה ? תנסו להשלים את המשפט :"אם רק היה לי ... הייתי מאושר". לפחות 5 משפטים יעלו בשנייה הראשונה (כשלפחות הראשון מהם זה כסף) . ואם תקבל מה שתרצה - זהו ? האושר יהיה בשלמותו או שתחפש משהו נוסף ? הרי כאשר אדם משיג את מטרתו הוא מתרגל אליה ושוב מחפש מטרה חדשה . שוב האושר לא נמצא שם וצריך לחפש אותו . האושר כבר נמצא כאן - תנסו לעכל ולהבין . האושר כאן . בודהה היה אומר : "כשתבין עד כמה הכל מושלם - תביט לעבר השמיים ותצחק ...". אושר הוא כמו פנטזיה - משהו לא מושג שאם רק נשיג אותו נממש את הפנטזיה שלנו . אם תדע להיות מאושר עכשיו במה שיש לך - מה שמגיע לך יגיע - ואין לך צורך לרדוף אחריו . "ואהבת לרעך כמוך" - מה זה אומר ? תלמד לאהוב את האחר כפי שאתה אוהב את עצמך ? ואיך תדע אם אתה אוהב את עצמך ? קודם עליך לדעת כיצד לאהוב את עצמך ורק אז תדע מהי אהבה שתוכל להעניק אותה אל האחר . תאהב את עצמך כפי שאתה ברגע זה - עם כל הבעיות , השריטות שלך , החוסר סיפוק שלך , חוסר המיצוי העצמי שלך , וכו' . כי רק אז תהיה שלם עם עצמך ותהיה באמת מאושר בחלקך . בכל פעם שאתה מסתכל לעבר משהו שיש לאחר ולא קיים אצלך - זהו סימן מאוד ברור בשבילך שאינך שלם עם עצמך . שכן אם היית שלם ומרוצה ממה שיש לך לא היית רודף אחרי מה שיש לאחר ולך אין . בכל פעם שמשהו מרגיז אותך :"איך זה שלא יש ולא מגיע לו ולי אין ...?" - זוהי נורה אדומה ... זוהי החבילה שלו ולא שלך . לכל אחד יש "חבילה" איתה הוא הגיע לעולם . מה שלו שלו ואף אחד לא ייקח זאת ממנו . דרך ההתמודדות שלך עם האושר הזה תגרום לחבילה שלך להתקרב או להתרחק ממך . אם תלמד לקבל את עצמך כפי שאתה המתנות שמחכות לך יגיעו מהר יותר . אם תתייסר על כך שאין לך - המתנות יתרחקו ממך . אומרים שכאשר אדם ששרוי במצב לא טוב - בריאותי , כלכלי או נפשי ומבכה על מר גורלו - מסכתלים עליו מהשמיים ואומרים :"אם כך הוא מתייחס למצב ואינו מעריך את מה שנשאר לו טוב בחיים - נראה לו מהם באמת ייסורים ..." . ואם אותו אחד מעריך את המצב למרות הכל ומסתכל על חצי הכוס המלאה אומרים עליו :"אם כך הוא מבין את הדברים ומסתכל בכל כוחו רק על מה שטוב ומעריך את מה שיש לו למרות הכל - נראה לו מה זה באמת טוב ...". אז אכן לשאוף זהו יצר מאוד בריא ולעולם לא צריך להפסיק לשאוף למטרות בחיים בכל נושא - רק לזכור שגם כאשר רודפים אחרי מטרה חדשה - הקיים הוא מבורך גם אם לא נגיע לשם . ככה העמידה באתגרים והחיים בכלל פשוט הרבה יותר קלים ... והאושר כבר כאן . באהבה, יוני.

ע ו פ ר ה

New member
לרדוף אחרי מטרה

זה הפוך ממה שאנחנו מדברים עליו. אנחנו מזמנים מטרה שתגיע אלינו. ואני בהחלט מסכימה עם זה שצריך לוותר על המחשבות על "מה שאין" ולברך על מה שיש. תודה על המאמר המעניין. באהבה עופרה

GMjoy

New member
מאמר מהמם !! תודה רבה !!

נהניתי והתחברתי לכל מילה - זה נכון ! אני בעצמי לפעמים שוכח כמה ההווה מדהים וטוב אליי - ומתאכזר למה שאין חחחח יואווו זה אפילו מצחיק !! כשאני מרגיש את הסיפוק האמיתי - כזה שבא משום מקום ועוטף אותי, אני באמת שוכח אפילו על המטרה הכי זעירה שהייתי רוצה באותו רגע. באותו רגע אני פשוט רוצה להינות ! וזה קורה..

Lital1989

New member
וואו..../images/Emo39.gif

בדיוק התחלתי לחשוב על זה ממש בימים האחרונים. מסכימה עם כל מילה

למעלה