אושר כפול- האומנם?

אושר כפול- האומנם?

המארז של שלמה ארצי שכולל את האלבום "אושר אקספרס" ו"עונת ההופעות" שווק תחת הכותרת "אושר כפול" ולא יכולתי שלא לחוש אירוניה.
האם השירים של שלמה ארצי מביאים אתכם לתחושת אושר?

עבורי הנתיב לשמיעת שירים של שלמה עובר כמעט תמיד דרך תחושות דיכאון, געגוע, רגשות אשמה וכדומה. כשאני שומע את השירים שלו אני מתמלא בתחושת אישור פנימית לאנושיות שלי ותחושת מילוי רגשי שמביאה אותי לנחמה אדירה.

ישנו משפט משיר מפורסם של שלום חנוך- "הביאה לי שיר עצוב, עשתה אותי מאושר" כך שאין ספק שהדיון בנושא יכול להיות על שירים עצובים בכלל.

בנושא זה אציין שתמיד לא מובן לי איך אנשים בוחרים שיר של שלמה ארצי לחתונתם (שזו בחירה שאני מכבד מאוד אבל לא מצליח להבין אותה). עבדתי באירוע חתונה לפני מספר חודשים ששמו את אחד השירים של שלמה וניסיתי להסתכל על הרוקדים, על היושבים, לנסות לקרוא מה עובר להם בראש בדקות אלו. כמובן שישנם שירים נוספים עצובים שאנשים יכולים לשים בחתונה ולמעשה לאחר מכן היה שיר עצוב של אייל גולן אבל שם כבר איבדתי עניין בלנסות לפענח אותם...

מה מביא אותכם בדרך כלל לשמוע את שלמה? האם אתם מזהים את עצמכם מאושרים כשאתם מקשיבים לו?

אני יכולה לשמוע אותו בכל מצב

אושר ושיכחה ממש זה רק בהופעה
ובדך כלל מוזיקה בישבילי זה דבר נעים
איזה שירים שמו שניראה לך לא מתאים ולמה?
שלמה לדעתי מתאים לחתונה לחופה מתאים אחריי הכל את שיר מה דעתך?

מעניין, אני ממש לא מסוגל לשמוע אותו כשאני

מרגיש טוב, יותר נכון אני לא מרגיש שום צורך לשמוע אותו, הוא נראה לי לא רלוונטי, אלא אם כן יש אותו פתאום ברדיו ואז זה כיף.
כנ"ל לגבי ההופעות שלו, אפילו שהן מלאות באנרגיה השירים הם אותם שירים ואני מרגיש את התחושות המלנכוליות האופייניות לשלמה.
אני לא זוכר בדיוק איזה שיר היה בחתונה שהיה נראה לי לא מתאים, יכול להיות שזה היה "היא לא יודעת מה עובר עליי" אבל גם אם זה היה כמעט כל שיר אחר ב30 שנה אחרונות זה היה נראה לי מוזר.
"אחרי הכל את שיר" שציינת הוא אכן שיר רומנטי מאוד אך גם יש בו עצבות רבה, לא מובן לי למה לשים שיר כזה בחתונה...
השיר היחיד של שלמה שממש עושה אותי מאושר במובן הפשוט של המילה הוא "את מספרת" מתוך גבר הולך לאיבוד. מן הסתם השירים של שלמה בתחילת הקריירה- בלהקת חיל הים ובלהקה גברת תפוח הם גם כן פחות כבדים אבל אני לא אוהב אותם בגלל שהם קלילים מידי לטעמי ( למרות שאני לא מכיר את כולם ויכול להיות שאני אופתע).

שלמה או לא שלמה מאחל לכולנו הרבה שמחות :)

כמובן שמה שאני כותב הוא נכון להיום.

יכול להיות שבעתיד אמצא עוד נתיבים להתחבר אליו. גם בנוסף לרדיו נזכרתי שגם אם יש יום שלם שלו בערוץ 24 או הופעה בגלי צה"ל אני בדרך כלל אשתדל לא לפספס.

בעצם גם את האלבום לילה לא שקט אני אוהב לשמוע

בכל מקרה. וחבל שרק אני ממלא את השירשור בהודעות אבל מה לעשות שהפורום לא פעיל.

למעלה